Словачка као највећи борац за економску и политичку независност Европе и ЕУ

Poruka
16.695

СЛОВАЧКА је снабдевена гасом у случају да Украјина обустави транзит из Русије, али ће та одлука нанети штету Европи, саопштило је Министарство економије те земље.

-Обустава транзита руског гаса преко Украјине није рационална одлука и допринеће расту цена на европским тржиштима, што ће наштетити европској економији. Тај корак ће негативно утицати и на Словачку, саопштило је Министарство.

Како се додаје, руски гас ће наставити да стиже у Европу другим рутама, пошто против њега нису уведене никакве санкције. Истовремено се напомиње да ће негативне последице утицати и на саму Украјину која ће изгубити зараду на транзиту.

Само за транзит гаса, који ће долазити са запада, а не са истока, гасне компаније у Словачкој платиће око 177 милиона евра више, појаснила је словачка страна.

Premijer Slovačke rekao da neće podržati dodatnu vojnu pomoć Ukrajini i sankcije Rusiji

Korist samo za SAD​

Osim gubitka od 500 miliona eura za Slovačku, Fico je izračunao kako će Evropska unija zbog obustave isporuke ruskog plina preko Ukrajine imati finansijski teret od 60 do 70 milijardi eura.

Kazao je da će taj iznos države članice EU-a plaćati u višim cijenama plina i struje.

“Ruska Federacija neće biti oštećena praktično ni na koji način. Samo će Sjedinjene Američke Države imati koristi od odluke predsjednika Zelenskog kroz povećanje izvoza plina u Evropu”, dodao je Fico.

„Izjava slovačkih vlasti o mogućem ograničenju pomoći ukrajinskim izbeglicama ne predstavlja pretnju za Ukrajinu, već naprotiv - ta Ficova izjava je verovatno namenjena građanima Slovačke. U Evropi je očigledna ekonomska kriza i u toj situaciji dolazi do izražaja međunacionalna netrpeljivost. Stanovništvo Slovačke počinje da postavlja pitanje - zašto mi dajemo novac nekim ljudima koji su došli iz Ukrajine, ako mi sami nemamo dovoljno?! Dakle, njegova izjava o smanjenju pomoći ukrajinskim izbeglicama verovatno je namenjena na zadovoljavanje zahteva elektorata, odnosno birača, građana Slovačke. To nije pretnja Kijevu, tim pre što su Kijevu sada važni ljudski resursi. Ako pomoć izbeglicama bude smanjena, neki od njih mogu odlučiti da se vrate u Ukrajinu. A to, naprotiv, predstavlja veliki plus za kijevski režim, koji te ljude može brzo regrutovati i poslati, recimo, u Kursku oblast“, kaže ekspert.
Све европске државе које су оштећене би требало да се придруже Словачкој и да испоставе рачун Украјини и С.А.Д., као и европским државама које у духу антиевропских вредности раде против интереса Европљана и Европе.
Требало би запленити имовину Украјине, такође депортовати све украјинске избеглице, јер што бисмо хранили трутове, кад њихов председник и онако кука да му људи беже са фронта и да мора да их лови као животиње.
Такође би требало помоћи Мађарској да изврши повратак своје територије у Украјини, где живи мађарска мањина коју Украјинци тлаче деценијама, то би такође био и вид обештећења мађарској економији која такође трпи последице неодговорне политике европских земаља.

Ruski narod napadne Evropu, a fico se stavi na stranu Agresora

Lajen čak suviše toleriše taj izdajnički ispad
Не разумем, како су Руси агресори, када нам управо Русија омогућава економску стабилност и економски напредак.
Па ти западњаци нас деценијама уче како је економски интерес важнији од емоција и идеологије и сада се ти исти западњаци понашају комуњарски, гуше слободно тржиште и либерални капитализам и терају нас да опет будемо Титове комуњаре и да отимамо приватни сектор и вршимо национализацију као Кубанци, па да живимо са 20 евра као они.

И од када је то Украјина Европа, па то је азијску шупак Европе. Па ми смо у сред Европе, на раскрсници Европе, у западном блоку, чак нисмо као Бугарска и Пољска на граници западног блока, него смо дубље у западном блоку, па и сами не верујемо у то да смо део Европе, а и странци нам то често кажу. Е а замисли једну монголоидну татарску Украјину у азијском делу Европе и руском блоку, они су преко ноћи постали веееелики Европљани и ЕУропејци.

Него вас издајнике европских вредности, којима су ти татари и жидови из Украјине важнији од Европе, вас треба национализовати, послати новац од ваше заплењене имовине Зеленском, а вас послати на источни фронт да мало потурите леђа за тај страни фактор који подржавате.
Лако је бити тастатура ратник односно ратна опција против нас који смо за мир и економску стабилност и развој.

Не разумем, како су Руси агресори, када нам управо Русија омогућава економску стабилност и економски напредак.
Па ти западњаци нас деценијама уче како је економски интерес важнији од емоција и идеологије и сада се ти исти западњаци понашају комуњарски, гуше слободно тржиште и либерални капитализам и терају нас да опет будемо Титове комуњаре и да отимамо приватни сектор и вршимо национализацију као Кубанци, па да живимо са 20 евра као они.

И од када је то Украјина Европа, па то је азијску шупак Европе. Па ми смо у сред Европе, на раскрсници Европе, у западном блоку, чак нисмо као Бугарска и Пољска на граници западног блока, него смо дубље у западном блоку, па и сами не верујемо у то да смо део Европе, а и странци нам то често кажу. Е а замисли једну монголоидну татарску Украјину у азијском делу Европе и руском блоку, они су преко ноћи постали веееелики Европљани и ЕУропејци.

Него вас издајнике европских вредности, којима су ти татари и жидови из Украјине важнији од Европе, вас треба национализовати, послати новац од ваше заплењене имовине Зеленском, а вас послати на источни фронт да мало потурите леђа за тај страни фактор који подржавате.
Лако је бити тастатура ратник односно ратна опција против нас који смо за мир и економску стабилност и развој.
bas si se potrudio da odgovoris trolu.

*you spelled africa wrong
IMG_9911.jpeg

Naš kontinent je pod napadom

Istorija neće biti fina ka izdajicama

*****. trebao je od pocetka kao orban
Нема ту емоција, ни Зеленског не занима судбина Европе (проблем је што је он хазардер па га не занима ни судбина Украјине), свако гледа свој интерес, а ми поред свог националног интереса бринемо и за европски наднационални интерес, јер смо повезани са Европом.
Рачуница је проста, да ли имамо више економске користи од Русије или Украјине ... па од Русије ... крај приче.

U onom najprostijem smislu, kradete žito Evropljana i sl.
Тренутно, већина региона који чине украјинску житницу налази се под контролом Украјине.

Ја сам Србин и Европљанин, не видим како ми Срби крадемо жито сами себи, а и не треба нам украјинско жито.
Ако мислиш на Русе, опет не капирам како у сред рата, руска војска сеје жито, па мало ратује, па онда жање жито, па опет мало ратује, па онда крадуцка украјинско жито и то све на територији Украјине коју и не контролишу. И поред чињенице да нису узели ни 15% украјинске територије.

Дакле лажеш као пас.

Ја сам Србин и Европљанин, не видим како ми Срби крадемо жито сами себи
Znam ali podržavaš Rusiju protiv nas švabova

Wir sind des Geyers schwarzer Haufen haia-hoho

Osim pšenice ruski narod kidnapuje i najmlađe mališane i klinceze:

https://en.wikipedia.org/wiki/Child_abductions_in_the_Russo-Ukrainian_War

Prenesi tamo na sastanku kominterne da su deca ukras sveta, a ne predmet za kidnapovanje

Pogledajte prilog 1667099

Naš kontinent je pod napadom

Istorija neće biti fina ka izdajicama
Укључите мало мозак, мора да постоји критичка свест, а не само мржња и слепо веровање неким домаћим и страним информерима и Н1.
Руси су прво заузели Крим. Ок, то је успело практично без испаљеног метка и запад је то прихватио. Крим чини око 4.5% укупне територије Украјине. До данашњег дана Руси су успели да узму укупно 17-18% украјинске територије, дакле заједно са Кримом.
Колико су Руси освојили/ослободили током рата, па око 12-13% територије.

Да ли је тих 18% територије заправо украјинска житница ? Па наравно да није. Можда је 5-10%.

Како је могуће да Украјина која контролише 90-95% територије која је житница Украјине буде опљачкана ? Не рачунамо оно што су Руси затекли приликом ослобођења тих источних територија и што су руски пољопривредници произвели у току рата.

Како је могуће да Украјина која контролише 90-95% територије која је житница Украјине буде опљачкана ?
Čudna pitanja. Opljačkali ste one delove koje ste kako ti "pametno" kažeš "oslobodili."

Vi bi i više, ali malo rukah malena i rusosnaga

Znam ali podržavaš Rusiju protiv nas švabova

Wir sind des Geyers schwarzer Haufen haia-hoho

Osim pšenice ruski narod kidnapuje i najmlađe mališane i klinceze:

https://en.wikipedia.org/wiki/Child_abductions_in_the_Russo-Ukrainian_War

Prenesi tamo na sastanku kominterne da su deca ukras sveta, a ne predmet za kidnapovanje
Не можеш да генерализујеш ни Србе, ни Швабе. Добро знаш да тамо у Немачкој имаш много АфД Швабова коју су већи путин југенди него овде радикали. Хоће људи јефтине ресурсе и је%е им се за Украјину ... нису они једини, већина Европљана је таква, али народ нико не пита.
Ни руски народ нико не пита, па што би питали Европљане, да ли су за рат и да то финансирају или да се жртвују за тај рат на фронту.

Ове глупости око деце, нећу да коментаришем, прави си информер, на том нивоу политичке борбе, уз примесе Н1. Већ сам те поразио чињеницама у вези жита, што је лако доказати.

Ове глупости око деце, нећу да коментаришем
Pa vi Sovjeti ste to priznali

Samo ste dali kolorit: "Znate, moramo da spasemo malji deca od nacionalizma. Zato smo ih odveli u Moskvu da ih učimo pravim vrednostima."

Jedan se nedavno ubio kod usvojenih roditelja inače

Čudna pitanja. Opljačkali ste one delove koje ste kako ti "pametno" kažeš "oslobodili."

Vi bi i više, ali malo rukah malena i rusosnaga
Немам ја ништа са тим, ја сам Србин. Само део украјинских житница се налази у оквиру тих 18% колико држе Руси. Дакле, јесте Руси су украли неких 5-10% жита.
Када нам Американци дођу у посету Београду, Руси су ''освојили'' територије, када нам Руси дођу у посету Београду, онда су Руси ''ослободили'' те територије. Не знам који ти део није јасан ?
Америка, Русија и Кина су велике силе и ми њима не можемо ништа, али Зеленски и Украјина су го%но од државе и сада у тек још веће го%но од државе која је враћена у средњи век и ми заиста немамо разлог да их поштујемо и финансирамо. Посебно ако они сами не поштују своју државу, зашто бисмо их ми поштовали. Па Милошевић је био мало дете за овог имбецила Зеленског.

Po meni, biznis treba da postoji ali ne na način da se zavisi od nekoga. U prevodu, trebalo je nastaviti gasni posao ali na nivou gde ne zavisiš samo od jedne države jer ako to uradiš, onda mogu da te "drže za muda". Tako da je Evropa pametno uradila što je smanjila uvoz iz Rusije i pojačala druge izvore, ali je pogrešno što je potpuno prekinuto. Sad mi ne znamo tačno koja je stvarna poenta prekida snabdevanja, možda je ideja da se to posle koristi u pregovorima, ko će ga znati, ali svakako treba planirati mirno rešenje cele situacije. Ni Evropi ni Rusiji ne ide u prilog da se ovaj rat razvlači, dok recimo Amerima i Kini odgovara. Zato Evropa i Rusija moraju da teže pronalaženju zajedničkog jezika, pogotovo jer je sukob krajnje bezvezan. Otprilike, dve sile koje se bore čija je devojka. Brate podela i idemo dalje.

Pa vi Sovjeti ste to priznali

Samo ste dali kolorit: "Znate, moramo da spasemo malji deca od nacionalizma. Zato smo ih odveli u Moskvu da ih učimo pravim vrednostima."

Jedan se nedavno ubio kod usvojenih roditelja inače
Апсолутно ме не занимају те глупости, које нико не може да докаже. И ваше украјинске, као и њихове руске, када причају како су велики ратници, а посебно када се ови твоји радикали овде ложе на њих.
Ти си такође радикал, само украјински, јер то је исти ментални склоп, само вам мржња одржава у животу и те лажи у које верујете и трујете друге.

Русија и Кина су велике силе
Зеленски и Украјина су го%но од државе
U toj zabludi je vaša greška. Počnete s premisom: "Jedan set standarda važi za Moskvu, skroz drugi za Kjiv."

Kada vam onda Desni Sektor objasni da to neće ići, kmečite: "Ovo je čist fašizam."

Po meni, biznis treba da postoji ali ne na način da se zavisi od nekoga. U prevodu, trebalo je nastaviti gasni posao ali na nivou gde ne zavisiš samo od jedne države jer ako to uradiš, onda mogu da te "drže za muda". Tako da je Evropa pametno uradila što je smanjila uvoz iz Rusije i pojačala druge izvore, ali je pogrešno što je potpuno prekinuto. Sad mi ne znamo tačno koja je stvarna poenta prekida snabdevanja, možda je ideja da se to posle koristi u pregovorima, ko će ga znati, ali svakako treba planirati mirno rešenje cele situacije. Ni Evropi ni Rusiji ne ide u prilog da se ovaj rat razvlači, dok recimo Amerima i Kini odgovara. Zato Evropa i Rusija moraju da teže pronalaženju zajedničkog jezika, pogotovo jer je sukob krajnje bezvezan. Otprilike, dve sile koje se bore čija je devojka. Brate podela i idemo dalje.
Па управо тако.
И нико не говори о политичкој штети која је нанета Европи, а економска штета се крије или гура под тепих. Овај рат није ојачао европско јединство, већ напротив неслогу и десни сектор Европе, пробудио је нове ЕУ скептике и пољуљао темеље ЕУ.

Zar to nije bedna aktivnost s njihove strane

Da su bar ukrali AI kompjuter, nego neko sranje čijom je produkcijom ovladano u doba Mesopotamije
Питај њих, какве везе ја имам са тим. Мене односно Србију односно Европу, то не угрожава, већ нас угрожава тај рат, односно одређене европске државе које заједно са С.А.Д. жртвују економску стабилност Европе, па самим тим и Србије.

U toj zabludi je vaša greška. Počnete s premisom: "Jedan set standarda važi za Moskvu, skroz drugi za Kjiv."

Kada vam onda Desni Sektor objasni da to neće ići, kmečite: "Ovo je čist fašizam."
Десни сектор је маргинална група која је на изборима освојила пар процената. Украјинци и Руси имају приближно исти број неонацистичких присталица, то нам говори колико су они слични народи, заправо исти.
Украјина уз помоћ читавог запада није способна да одбрани тих 18% територије, а Русија ма колико овде радикали ширили лажи о њој, такође није способна да освоји/ослободи више од тих 18% територије, а причали су да ће за месец дана освојити све, док ће Зеленски висити на Мајдану.

Ја инвестирам у америчку берзу, ЕТФове као што су СНП 500 и Насдак, када су у питању финансије, не постоје емоције, већ само финансијски интерес. Ако сутра кинези буду стабилизовали своју берзу, крећемо и у инвестирање у њихове ЕТФове, али они су ризични и још увек немају довољно добре приносе, јер њихов државни капитализам јесте добар за њих, али је ризичан за инвеститоре, јер један човек може да укине преко ноћи једну најмоћнију компанију.

Не можеш да генерализујеш ни Србе, ни Швабе. Добро знаш да тамо у Немачкој имаш много АфД Швабова коју су већи путин југенди него овде радикали. Хоће људи јефтине ресурсе и је%е им се за Украјину ... нису они једини, већина Европљана је таква, али народ нико не пита.
Ни руски народ нико не пита, па што би питали Европљане, да ли су за рат и да то финансирају или да се жртвују за тај рат на фронту.

Ове глупости око деце, нећу да коментаришем, прави си информер, на том нивоу политичке борбе, уз примесе Н1. Већ сам те поразио чињеницама у вези жита, што је лако доказати.
Pa pitaju, imaš generalne polling agencije

Pa pitaju, imaš generalne polling agencije
И шта каже народ, хоћемо инфлацију, хоћемо веће цене, мање плате, хоћемо да финансирамо источни фронт, док Кина у миру економски напредује и престиже у неким стварима и С.А.Д., хоћемо да размишљамо емоцијама, а не рационално, хоћемо да будемо глупи Балканци и да балканизујемо Европу.
И онда дођу избори и видимо да поллинг агенције су варале јавно мњење. Упс ... нешто се променило преко ноћи, пред саме изборе.

Back