Слободно само – поскупљење

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Слободно само – поскупљење
Уместо да гориво од нове године појевтини држава увела двојне акцизе – ниже за домаће, а више за увозно и тиме довела у питање либерализацију увоза деривата


На пумпама ново изненађење за купце Фото Д. ЋирковОдлука државе, да од 1. јануара повећа акцизе на моторне бензине на 45 динара по литру, а на евро безоловни моторни бензин (БМБ) 98 и евро премијум БМБ 95 на 49,5 динара, ово гориво могло би да поскупи за око шест динара. Дизел би могао да буде још скупљи, чак за осам динара, јер су акцизе са 30,47 повећане на 35, односно на 37 динара. Трошарина на течни нафтни гас сада је 17,95 динара по килограму.

На пумпама јуче није било промена. Очекује се да ће дизел поскупети до краја ове седмице, а за бензин се тек праве рачунице. Испало је да ће возачи од најављене либерализације, а тиме и од појевтињења, добити слободно – поскупљење. Управо су то први ефекти либерализације тржишта деривата, каже за „Политику” Саша Милеуснић, директор у Петробарт-АВИА, напомињући да му није јасно на основу чега је министар енергетике уочи Нове године могао да закључи да ће гориво у Србији бити јевтиније. Тим пре што су се и пре либерализације тржишта само по основу раста цена нафте били стекли услови да гориво поскупи, а што није учињено.

Интересантно је и да је акциза на домаћи НИС-ов бензин (онај лошијег квалитета) повећана с 44,7 на 45 динара, док је на увозни бензин који одговара европском квалитету горива повећана с 44,7 на 49,5 динара, што само говори колико држава заиста искрено стимулише потрошњу квалитетнијег бензина.

Акцизе за дизел и евро дизел су до 1. јануара ове године биле исте – 30,47 динара по литру. Од нове године и ту је направљена разлика, па је за Д2, који НИС и даље производи, 35 динара, док је за увозни евро дизел она још виша и износи 37 динара, што значи да је колач који држава себи узима, с ПДВ-ом већи за око осам динара.

Мука трговаца, каже Милеуснић, тек предстоји, јер је питање колики ће проценат возача у Србији бити спреман да точи скупљи евро бензин од домаћег. Нико од прометника не може да увезе једну цистерну, него знатно више. Уколико се, међутим, покаже да је тражња већа за НИС-овим бензином, иако не испуњава европски квалитет, прометници ће бити на губитку.

Уколико трговци примене оно што је држава одлучила у погледу акциза литар евро дизела би уместо садашњих 116,4 могао да кошта 124 динара, а евро премијум, који је иначе најскупљи и кошта 125,6 динара, точио би се убудуће за 133 динара. Истовремено би безоловни моторни бензин коштао око 126 динара.

Упитани, како је тако неприметно усвојен предлог да се повећају акцизе на гориво, будући да се спомињала само корекција акциза на цигарете, у Министарству финансија кажу за наш лист да је до повећања дошло на основу амандмана једног од посланика из СПС, те да то није предлог овог министарства.

Буџетом за ову годину предвиђено је да се само по основу акциза на гориво у буџет слије око 75,3 милијарди динара.
 

Не можете истовремено да чезнете за што већом улогом државе, а истовремено да пиздите о акцизама.

Да би држава имала чиме да врши тај утицај за којим чезнете - претходно мора да ороби људе кроз опорезивања.

Дакле, морате се определити: Или држава треба да се повуче. Или морате прихватити намете.
 

Не можете истовремено да чезнете за што већом улогом државе, а истовремено да пиздите о акцизама.

Да би држава имала чиме да врши тај утицај за којим чезнете - претходно мора да ороби људе кроз опорезивања.

Дакле, морате се определити: Или држава треба да се повуче. Или морате прихватити намете.
Na koji uticaj drzave pre svega mislis ? Subvencije ili... a po ekonomskom opredeljenju sam desno-centrista, liberal-konzervativac.
 
Само опуштено.
Сад ће нагрнути пријатељи.Са улагањем од 4,7 милијарди.И 34000 нових радних места.
Само у првој години.
А кад угасе НИС очекујте још око 12 милијарди директних инвестиција.
И око 170 иљада радних места до 2020.
 

Back
Top