SLOBODNA VOLJA i SAVRSENSTVO ljudi, Boga, andjela, ....

Čovece ti napisa čitave tomove :).Meni cela moja vere može da stane u dve zapovesti koje je Isus ponovio kao najvažnije - voli Boga i voli bližnjeg svoga.
Ako voliš Boga znači da veruješ da postoji,da je on ljubav,da nema smrti,da si samim tim oslobodjen od svakog straha,da je on Put,Istina i Život.
Da voliš bližnjeg svog jer će ti on tu ljubav vratiti,to je jedini izdržljivi način egzistencije za mene,na taj način postaješ buktinja ljubavi :mrgreen:.

Ne znam da li si me skapirala : razapeti(buktinja ljubavi) protiv ništavila :super:

Puno ljubavi ti želim hajlanderko :cmok::bye:

Čovece ti napisa čitave tomove :).Meni cela moja vere može da stane u dve zapovesti koje je Isus ponovio kao najvažnije - voli Boga i voli bližnjeg svoga.
Ako voliš Boga znači da veruješ da postoji,da je on ljubav,da nema smrti,da si samim tim oslobodjen od svakog straha,da je on Put,Istina i Život.
Da voliš bližnjeg svog jer će ti on tu ljubav vratiti,to je jedini izdržljivi način egzistencije za mene,na taj način postaješ buktinja ljubavi :mrgreen:.

Ne znam da li si me skapirala : razapeti(buktinja ljubavi) protiv ništavila :super:

Puno ljubavi ti želim hajlanderko :cmok::bye:

Da, voleti Boga i li bližnjeg svoga. :) tako lako reci... al opet u praksi... nije bash lako...

Voleti ljude ... to je moguce ... i lepo :)
A voleti Boga je nemoguce ako ga ne poznajemo... A mozemo ga upoznati preko stvarstva i preko njegove pisane reci Biblije :)

Skapirala sam :)

i ja tebi zelim ljubav. bye
kiss2-1.gif

.

to je Isusova zapovest da se propoveda hriscanstvo :)

ti znas da je Isus to radio kao i njegovi ucenici... isli su od grada do grada od kuce do kuce i prenosili Bozju poruku ...Dela Apostolska 20:20
Matej 28 :19, 20

i proreceno je u Mateju 24:14 "I ova dobra vest o Kraljevstvu propovedace se po celom svetu za svedocanstvo svim narodima i onda ce doci kraj."

dalje... :)

"Чувајте се лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем,
а унутра су вуци грабљиви. По родовима њиховим познаћете их...
И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе...
Чувајте се да вас ко не превари."
(Матеј 7:15-16; 24:11, 4)

Tacno," po plodovima njihovim poznacete ih" :)

nema sta da dodam...

Jehovini svedoci se u svom zivotu pridrzavaju Biblijskih moralnih nacela i takodje izucavaju Bibliju i poucavaju druge Bibliji i po tome su poznati u 235 zemalja na svetu...

a grabljivi vuci bi trebali biti oni koji lose uticu zar ne? zar nije los uticaj naucavanje paganskih umesto hriscanskih nauka... zar nije los uticaj sakrivanje Bozanske istine od drugih ljudi kao i tolerisanje idolopoklonstva i nemorala u okviru religije...

pozz..

Poslednja izmena:
plodovi duha su poznati....a tosu osobine kao plodovi duha a sto je zapisano u Galatima 5:22
"A plod duha je LJUBAV, radost, mir, dugotrpljivost, ljubaznost, dobrota, vera, blagost samosavladavanje."

takodje sveti duhe je taj koji nas opunomocava da propovedamo hriscanstvo i to sa uspehom... to je dokaz delovanaj svetog duha... :)
zasto to ne rade drugi ako imaju potporu duha???

a i dela tela u kontrastu sa ovim su :Galatima 5:19,20,21 "A dela tela su ocigledna. To su blud, necistocaa, besramnost,
20 IDOLOPOKLONSTVO, bavljenje spiritizmom, neprijateljstva, svadje, ljubomora, izlivi gneva, prepirke, podele, sekte,
20 zavisti, pijanke, razuzdane gozbe i tome slicno. To vam unapred kazem kao sto sam vam i vec rekao, da oni koji tako cine nece naslediti Bozje Kraljevrsvo"

pa nek svako sagleda u odnosu na ovo... :)

pozz
treptrep2-1.gif

I šta sad da mislim o tome jesu li to vuci u jagnjećoj koži?

Zna se ko su vuci ... oni koji cine zla dela koji naucavaju lazne nauke umesto hriscanskih :)

a dela tela su poznata kao sto gore navedoh a to su blud idolopoklonstvo zavisti pijanstva ...itd

a JS su poznati po delima duha :)

a na price rekla kazala necu da odgovaram i zato ne zelim javno da se pisu takve nebuloze na mojoj temi...
ako ne umes normalno na temelju biblije da diskutujes onda nista...

pozz

a izvini ti si u zabludi jer ovo sto si napisao nije tako :)

i smesno mi je da ti vidis lose nesto u tome sto Svedoci izbegavaju IDOLOPOKLONSVTO svakog oblika kao i njihova deca u sta spadaju i rodjendani ili paganski praznici...
ne znam sta je u tome lose ako se izbegava ono sto je Bogu gadno :)

i to MORA ne postoji kod JS znaci sve je FREE WILL :)

a mnoge stvari su na savesti al necu o tome :)

Poslednja izmena:
Zna se ko su vuci ... oni koji cine zla dela koji naucavaju lazne nauke umesto hriscanskih :)

a dela tela su poznata kao sto gore navedoh a to su blud idolopoklonstvo zavisti pijanstva ...itd

a JS su poznati po delima duha :)

a na price rekla kazala necu da odgovaram i zato ne zelim javno da se pisu takve nebuloze na mojoj temi...
ako ne umes normalno na temelju biblije da diskutujes onda nista...

pozz

a izvini ti si u zabludi jer ovo sto si napisao nije tako :)

i smesno mi je da ti vidis lose nesto u tome sto Svedoci izbegavaju IDOLOPOKLONSVTO svakog oblika kao i njihova deca u sta spadaju i rodjendani ili paganski praznici...
ne znam sta je u tome lose ako se izbegava ono sto je Bogu gadno :)

i to MORA ne postoji kod JS znaci sve je FREE WILL :)

a mnoge stvari su na savesti al necu o tome :)

Јеховини сведоци су познати по виспрености ума - доброј меморији и погрешном п ТУМАЧЕЊУ Св Писма -што се тиче рођендана то је небитно и чак похвално али данашњем свету несхватљиво.

Плодови- секташење и то у широком спектару дефиниција од сваке конфесије и слоја раѕмишљајућих заједница и појединаца. Прећи ћу и на конкретније примере ако треба.

Poslednja izmena od moderatora:
nego ne odgovori mi ovo
dali je ovo nebuloza - sa izvorima iz vaših knjiga i uporedjivanje sa Biblijom?

UČENjE O BOGU

Jehovini svedoci: Hristos je bio početak Božijeg stvaranja (“Jehovini svedoci u 20. veku”, 1994., str.13).

Sveto Pismo: Hristos, Sin Božiji je večan, nestvoreni Bog, jednosuštan (jedne, odn. iste suštine) Ocu (Jn. 5, 2, 19, 23; 10, 30; Tit. 2, 12 – 13).

Jehovini svedoci: Isus Hristos je bio ovaploćenje arhanđela Mihajla i ponovo je primio to ime kada se uzneo na nebesa (“Neka bude volja Tvoja na zemlji”, str. 316 – 317; “Novo nebo i nova zemlja”, str. 30).

Sveto pismo: Nigde se ne kaže da je Mihail postao Hristos. Biblija jasno razlikuje anđele od Hrista (Jevr. 1, 11 – 14).

Jehovini svedoci: Isus Hristos je vaskrsao iz groba kao duh; Jehova Mu je dopustio da se otvari (materijalizuje) u drugo telo, u kojem se i javio učenicima (“Neka bude volja Tvoja na zemlji”, str. 143; “Sve ispitujte”, str. 314).

Sveto Pismo: Isus Hristos je vaskrsao u onom istom telu koje je bilo položeno u grob, o čemu svedoče Njegove rane (Jn. 20, 20 – 27), prazan grob i odloženi pogrebni pokrovi (Lk. 24, 39; Jn. 21, 1 – 9).

Jehovini svedoci: Sveti Duh nije Ličnost, nego bezlična božanska sila ili energija (“Bog je istina”, 2. izdanje, str. 108; “Kula stražara”, 1. jun 1952. g., str. 24).

Sveto Pismo: Sveti Duh je Ličnost (Jn. 25, 26; 1. Kor. 12, 11) ravnočastan i jednosuštan Ocu i Sinu (Jn. 14, 16 – 17; Del. Ap. 5, 3 – 4).

UČENjE O ČOVEKU

Jehovini svedoci: Kad čovek umre, duša prestaje da postoji (“Jehovini svedoci u 20. veku”, 1994. g. str. 13).

Sveto Pismo: Čovečija duša nastavlja da živi i posle telesne smrti (Lk. 16, 19 – 31 – priča o Lazaru i bogatašu; Lk. 3, 39 – 43 – obećanje pokajanim razbojniku; Fil. 1, 19 – 24).

Jehovini svedoci: Učenje o besmrtnosti duše je satanina izmišljotina (“Bog neka je istina”, 2. izd. str. 74 – 75).

Sveto Pismo: Učenje o besmrtnosti duše je bogonadahnuta istina (Prop. 12, 7; 2. Kor. 5, 1 – 8).

UČENjE O SPASENjU

Jehovini svedoci: Hristova smrt je ljudima povratila samo zemaljski život i zemaljske blagoslove, kojih se ljudski rod lišio zbog Adamovog greha (“Studije o Svetom Pismu”, 5, 145).

Sveto Pismo: Hristovom smrću na krstu čovek je zadobio spasenje, oproštaj grehova, izbavljenje iz ada, život rajski. Samim tim, zemaljski događaj ima večni značaj (Ef. 1, 3 – 14).

Jehovini svedoci: Hristova krv na Golgoti nije bila prolivena za sve ljude, nego samo za 144.000 izabranih Jehovinih svedoka (“Kako razumeti Bibliju”, str. 389).

Sveto Pismo: Hristos je umro za sve. Svaki čovek je prizvan na večni život u Hristu (1. Tim. 2, 5 – 6; 1. Jn. 2, 2; 2. Kor. 5, 15; Jevr. 2, 9).

Jehovini svedoci: Čovek može ući u Carstvo Božije samo tako što će: 1) izučavati Bibliju; 2) imati zajednicu sa Jehovinim svedocima; 3) potpuno izmeniti način života, počinjući sa krštenjem po obredu Jehovinih svedoka; 4) svedočiti o Carstvu Božijem (“Iz raja izgubljenog u raj ponovo stečen”, str. 242 – 249).

Sveto Pismo: Put spasenja je sticanje duhovne čistote i svetosti blagodaću Božijom kroz veru u Hrista i učešće u Sv. Tajnama Crkve (Jn. 3, 3; 4, 51; Del. Ap. 4, 10 – 12; 10, 42 – 43; 1. Jn. 2, 20, 27; Rim. 3, 21 – 24).

@sale@

Zanimljivo je da ti ''smetaju'' teme VERA...ŠTA JE TO...i BIBLIJA...A ova tema te nedavi jer se ovde osečaš...punim sebe...hraniš svoju sujetnu potrebu za dominiranjem i nipodaštavanjem onih koji nisu ... na tvojoj strani.

Ja nisam vernik ali ti tvrdim da ne samo ona već svi JS dosledno žive u skladu sa svim vrlinama hriščanskim a za tebe...sumnjam da živiš uskladu sa tim vrlinama.Jer da jeste tako ne bi bio tako verbalno agresivan prema njoj u gordosti tvojoj.

Dobronamerno ti savetujem da klikneš ovde...http://www.cpe.org.yu/o_por_licnosti.htm
i malo nešto pročitaš čisto onako.
:bye:
felix.gif

@sale@

ti kazes:

Jehovini svedoci: Hristova krv na Golgoti nije bila prolivena za sve ljude, nego samo za 144.000 izabranih Jehovinih svedoka (“Kako razumeti Bibliju”, str. 389).

JER OVO JE LAZ

JEHOVINI SVEDOCI veruju naravno da je Hrist dao zivot za sve ljude, jer tako kaze Biblija ... da ne navodim stihove...sad

A to 144 000 sto se spominje u Otkrivenju14 :1-4 se odnosi na nesto sasvim drugo... na odabrane od Boga koji nakon smrti dobijaju nebeski besmrtan zivot i koji ce vladati kao suvladari sa Isusom Hristom u Bozjem Kraljevstvu...
to je posebna klasa ljudi...
a ostali imaju nadu vecnog zivota na zemlji ... Psalam 37:29 "Pravednici ce posedovati zemlju i zauvek ce na njoj ziveti "
i Otkrivenje 7:4 poglavlje govori o tih 144 000 i Otkrivenje 7:9-17 o velikom mnostvu ljudi koji ce preziveti veliku nevolju ciji je vrhunac u Armagedonu - Bozjem ratu) i koji ce dobiti mogucnost vecnog zivota na zemlji... znaci taj broj je neogranicen...

kao sto kaze jedan stih da ga parafraziram "Jer Bog zeli da svi ljudi spasu i da dodju do spoznanja istine "

al iz ovoga vidim da je to pisao neko ko jesve pomesao o JS

izvini aj mi samo reci gde si nasao ove "IZVORE" kada nisu to izvori jehovinih Svedoka..

izvori su sumnjivi...jer su iznesene poluistine ... ali poluistine su i najopasnije jer se laicima ucini istinito... a i poluistine van konteksta postaju otrodoksne lazi... dako da budi pazljiv kad tako sa uverenjem iznosis takozvane istine o nama :neutral:

takodje ovo sto ti napisao"
Jehovini svedoci: Isus Hristos je bio ovaploćenje arhanđela Mihajla"

to je isto NETACNO i to je PRAVOSLAVNI izraz ...

da sad ne analiziram sve sto si naveo ...

toliko:)
osmehh-1.gif

Back