Slobodan Antonić: Nikome ne biti korisni idiot

Такође, ту нема 70 %, већ 48 %.

И тих 48 % је засновано на обмањивањима и страху.

То ће се срушити као кула од карата.
48% је поприлично солидан резултат у вишепартијском систему, лабуристи у Британији владају са 30% гласова и имају око 60% посланичких мандата.

Антонић је један озбиљан аналитичар и све што је написао је тачно.
  1. Слободан Антонић је дан касније, текстом који је насловио „Не бити никоме корисни идиот“, постао корисни идиот власти. https://www.politika.rs/scc/clanak/...idiota-u-slucajno-srpskoj-obojenoj-revoluciji
  2. "ĆIRJAKOVIĆ JE NAPISAO IZVANREDAN TEKST O KORISNIM IDIOTIMA": Vučić objasnio šta se danas dešava u našem društvu https://www.novosti.rs/vesti/politi...vucic-objasnio-sta-danas-desava-nasem-drustvu

znaci vucic potvrdjuje cirjakovicevu tezu da je antonic korisni idiot vlasti - halo, ima li koga u vasim glavama? av vas vredja, i vama lepo, slatko? aaaauuuu​

А како мислиш да се корупција кажњава када доведеш на власт оне који су први организовали продају испита и диплома?Сети се сада већ заборављене афере "Индекс" из 2000-тих.Купци испита више немају 20-так година, него 40 и више и сада заузимају битне функције у друштву.

Мислиш на Александра Вулина?

Он неће у затвор.

Он ће у лудару.

ali aljek hvali i ciru [tu je on negde na forumu, sakrio se i cuti mudro, defetista] koji i za ovoga kaze da je to isto [moram da pazim na izrazavanje]
jesi citao glavno, size svega?

hah, sta cemo sad? aljek kao tito, samo jos da kaze da su studenti u pravu i ostavi sve vas na cedilu. elpidije moj? si cuo za novu stranku od marta 15? gasi sns izdajnicku stranku, peru se biografije i u svetlu buducnost koracima od 7 milja., ti bese imas vec stan, ne treba ti?

evo, hvali ciru koji rece da je antonic - to, korisni.... sutra ce to i za tebe da kaze, msm, ja te ne vredjam, samo slutim, da ce da vas sve otrese kao.... znas vec
Misliš da ću izgubiti naknadu za botovanje za režim AV ?

Misliš da ću da izgubiti naknadu za botovanje za režim AV ?
otkud ja to da znam da li radis, da li si bot ili ... znaci, pogledaj linkove, samo sam citirao svu trojicu
Ti mi deluješ kao neko ko radi besplatno, kao oni penzosi što viču na studente pri inauguraciji 2017
vucic ga proziva da je korisni idiot hvaleci cirjakovica koji to tvrdi i za vlast i za opoziciju - imamo neki sado-mazo odnos, pa vidis da se ruga sa avatarom Elpidija svestan da je i on prelascen

koliko si ti draga moja dzeg napadana ovde, ali sada se vidi da su svi ovi zreli za lazu, a ne ti, koja samo imas spec. smisao za humor

otkud ja to da znam da li radis, da li si bot ili ... znaci, pogledaj linkove, samo sam citirao svu trojicu

vucic ga proziva da je korisni idiot hvaleci cirjakovica koji to tvrdi i za vlast i za opoziciju - imamo neki sado-mazo odnos, pa vidis da se ruga sa avatarom Elpidija svestan da je i on prelascen

koliko si ti draga moja dzeg napadana ovde, ali sada se vidi da su svi ovi zreli za lazu, a ne ti, koja samo imas spec. smisao za humor
Šta fali Elpidiju ?

Ne

Nego cilj je da Vucica zameni pokret MI Glas Naroda, Dveri, DSS, POKS a ne Djilas Marinika i Savo Rotsild
А, док га не замене они (тј никад) , боље да остане Вучић, тј заувек

Некад си га , бар, отворено подржавао

1735672622463.png

1. Слободан Антонић је дан касније, текстом који је насловио „Не бити никоме корисни идиот“, постао корисни идиот власти. https://www.politika.rs/scc/clanak/...idiota-u-slucajno-srpskoj-obojenoj-revoluciji
  2. "ĆIRJAKOVIĆ JE NAPISAO IZVANREDAN TEKST O KORISNIM IDIOTIMA": Vučić objasnio šta se danas dešava u našem društvu https://www.novosti.rs/vesti/politi...vucic-objasnio-sta-danas-desava-nasem-drustvu

znaci vucic potvrdjuje cirjakovicevu tezu da je antonic korisni idiot vlasti - halo, ima li koga u vasim glavama? av vas vredja, i vama lepo, slatko? aaaauuuu​

aaaaa nisi to video ranije....
Ima ta pojava, ja sad ne znam da li je narcis ili neka sujeta, ili samoobmana, jedino kod nekih bas dobrih matematicara , logicara toga nema, a ovako ima..,.
|Mozda nema ni kod filozofa, a to je taj refleksivni momenat....kao kad se raspravljas sa budalom, on te uvlaci argumentacijom u budalastine..., ili kad krene demagogija sa lopovom, pa lopov postavi tezu da si ti pakostan sto hoces da ga oljagas....
Tako ti je i sa tim obznanjivanjem kad neko npr posten ukazuje na problem i onda se refleksivno moze utrapiti da je on takav isto bas zato sto ukazuje na problem, tj ima sukob interesa...

Omiljena recenica za blokadu je, moze biti a moze i da nije....

aaaaa nisi to video ranije....
Ima ta pojava, ja sad ne znam da li je narcis ili neka sujeta, ili samoobmana, jedino kod nekih bas dobrih matematicara , logicara toga nema, a ovako ima..,
sta ima?
av hvali ciru koji kaze korisni idiot i kod nasih i njihovih, pa navodi antonica koji je eto postao, i to cira pise dok nam se ispoveda koliko puta je i sam bio zaveden u proslosti ...

sta da zakljucimo? svi su ["oni", a ne mi] isti [relativizacija], ili na kraju svi postaju isti [prodaju se, postaju izdajnici], i to je dobra argumentacija naseg cire da ostane po strani, drzeci se defetizma, opstrukcije, oportunizma itd

znaci, samo nemoj da me rysite, eto i mi imamo korisne idiote, eto i mi smo autosovinisti, kao i vi, ...to nam porucuje av
pljuje sebe i svoje, ali ne da vlast, svi smo mi isti, kao sta ima veze, vladao ja ili ti

vazno je samo da se pljuje, pa mogu i svoji, dok na drugoj strani samoga sebe je dao srbiji, znaci kompleks narcisa

Poslednja izmena:
ali pali kad ne postoji logika nego neko zakljucivanje kao sto je kod srba...uvek pali...
ja mislim da ne pali, pa vidis da ga izludjuje sada ko stigne, niko mu ne valja, samo je on narcis naj srbin

on sada krece naveliko da zrtvuje svoje korisne idiote, a cuvace samo one koji mogu da ga odaju tj, kompromituju za kriminal kao vesic, nekad babic itd

ĆIRJAKOVIĆ JE NAPISAO IZVANREDAN TEKST O KORISNIM IDIOTIMA": Vučić objasnio​

a sta je cirjakovoc napisao?
napisao je: Слободан Антонић је дан касније, текстом који је насловио „Не бити никоме корисни идиот“, постао корисни идиот власти

daklem, zakljucujemo da se ova vlast bazira vise na korisnim idiotima, nego na uhljebima, sendvic-botovima i slicno; svakako ima ucenjenih, zastrasenih, izmanipulisanih, ali ako im sam av kaze da su idioti, onda neka progutaju to

Poslednja izmena:
Svako ko se istrci i namesti , postaje koristan idiot....
Ako znas po kojoj ce blentavoj logici da zakljucuje narod, onda ces u demonstracijama gde neki student drzi u ruci proglas koji je napisao SNS da bi procitao sta opet sviraju , biti prozvan od strane nekog izlapelog matorca recima, a sta to drzis u ruci, aaa, propaganda a ovamo nama nesto pricas.....da smo losi sto smo za vucica...

Te malverzacije koje se mogu raditi kad je logika kao kod srba totalno trula, ili totalno normalna za njih , ali na nivou nekog siledzije iz elite ili ispred kafane, je sistem koji postoji dugo....i ugodan je i vlasti i narodu...narodu zato sto se oseca mocno i zrelo i duboko , iako su to teski pajsercici skloni upravo tim igrama prozivanja i trazenja svoje superiornosti na nekim banalnim zakljuccima...

Ali Srpsko je banalno , videce se to i sada, uopste ne sumnjam u to...nema sanse da omasi...

Svako ko se istrci i namesti , postaje koristan idiot....
ma, trebali smo da imamo bambilend od srbije, da ne ispadnemo korisni idioti zapadu, najbolje da smo miru markovic postavili da nam kroji kapu
sada trebamo ovome da pustim da njegiova deca vladaju, koji bre studenti, njegovo potomstvo ima da bude licnost godine, umislio da je monarh

ja ne znam odakle to nekome da misli da moze da privatizuje drzavu, kao njegova deca, a ostale samo da opljune kao da su sluge njegove, monarhove koji im udeljuje milostinju, sad i stanove kada treba da padne?

i kao mi smo korisni idioti, zapadu kome god; aman, skinucemo i tebe, jer si gad, a kome ce bude u interesu ne zanima nas
posle ce umobolnik da laze kako mu neko pominje decu, a pitanje je bilo za licnost godine kada je opet upleo decu svoju, glorifikujuci ih

jeste aljece ti si brizan roditelj i zato si se nakrao da imaju tvoja deca, a nasu ko sljivi, koji bre studenti, imas ti svoj olos koji ti sluzi i tomu diplomu, pa redom vase intelektualce

Poslednja izmena:
Slobodan Antonić: Nikome ne biti korisni idiot

beograd-je-svet12.jpg

Nikome ne biti korisni idiot​

9d5833f4f9d47e0055457f4284aa2b20
Slobodan Antonić25.12.2024. 11:55
Sve što se dešavalo posle 1. novembra jasno je pokazalo koliko je ovaj narod željan prava i pravde. Ali i koliko je on, u suštini, dobar i prostodušan. No, pošteni i dobrodušni ljudi lako mogu biti prevareni – jer polaze od sebe. Upravo to političari i prevaranti odlično znaju
Moje pokolenje već je u četiri navrata bilo u prilici da bude politički, pa i životno izmanipulisano.
Prvi put 1989. kada se rušio socijalizam, drugi put 2000. kada je obaran Milošević, treći put 2012. kada su obarani „žuti“, i evo sada 2024. kada mnogi misle da je došao kraj naprednjacima.
Priznajem da sam prva dva puta bio lakoveran. Te 1989. imao sam 30 godina i verovao da ćemo dati nešto od socijalne sigurnosti i društvene jednakosti, kojih je zbilja bilo u izobilju, za široku javnu slobodu, koje je poprilično nedostajalo.
Završilo se tako što su nam oduzete skoro sva socijalna sigurnost i jednakost, a dobili smo mrvice slobode stegnute u mengele političke korektnosti, lažnih medija i korumpiranih političara. Dali smo skoro sve za gotovo ništa.
Zatim sam 2000. godine imao već 41 godinu i mislio da je najvažnije da Milošević ode, pa će sve da krene nabolje: Zapad će da nas primi u „porodicu evropskih naroda“, a Kosmet i druga pitanja rešiće se „demokratski“.
Ali, Zapad je otcepio Crnu Goru, otrgnuo Kosovo, deindustrijalizovao Srbiju i od nas napravio polukoloniju. Po drugi put sam ispao naivan (da ne kažem nešto gore).

Naučena lekcija​

No, naučio sam lekciju. Treći put već nisam više padao na priče „samo da ovi odu“. Odmah sam gledao ko treba da dođe.
Od 2008. pažljivo sam pratio naprednjake, i od samog početka kritički pisao o njima. Na osnovu njihovog stranačkog ponašanja mogao sam da predvidim šta će raditi kad preuzmu državu, a iz njihovih stranačkih medija iščitao sam kakve će medije napraviti kad dođu na vlast.
I tako, kada su naprednjaci potpisali Briselski sporazum (2013), a mnogi u nacionalnoj inteligenciji konačno „progledali“, ja sam iza sebe već imao pet godina staža u kritici naprednjaka i tri knjige analitičkih tekstova o njima (ovde, ovde i ovde).
Stoga sada, četvrti put, podučen iskustvom, ne gledam samo ko treba da ode, već i ko se sprema da dođe.
Naravno, neki akteri su novi i o njima malo znamo – poput (skrivenih) vođa studentskog protesta. Takođe, srazmera spontanog i projektovanog, tokom dinamike događanja, neprestano se menja. Dosta je nepoznanica, a na neke nedoumice trenutno nije lako odgovoriti.
protesti.jpg
Protesti studenata na trgu Slavija u Beogradu, 22. decembar 2024. (Foto: FONET/Marko Dragoslavić)
Međutim, opšti okvir dešavanja je poznat. Tu su mediji koji podržavaju proteste, kao i prozapadne političke stranke. Poznat je i društveni okvir zbivanja, pre svega dubinske interesne (klasne) pretpostavke.
Sve su to determinante koje će nadalje snažno da deluju na vođe protesta i njegove učesnike, štagod da oni sada misle. A znajući te determinante možemo štošta da naslutimo.
Najpre, mediji koji podržavaju pa i indukuju proteste, kako je već lepo primećeno, „uvezali su antirežimsko i autošovinističko stanovište u meri da ih je danas nemoguće rasplesti“ (ovde 10; up. 50, 174).
To je ključan momenat naše stvarnosti. Ovi „luksemburški“ mediji, naime, deluju već desetak godina (od Zakona o elektronskim medijima iz 2014), i za to vreme uspeli su da „slepe“ antirežimsku, „antinacionalističku“ i antipopulističku priču.
Njihova glavna meta napada je, naravno, bio Vučić. Ali, uz njega, nije prestajala ni baražna vatra na Crkvu, „Porfirija Perića“ i sve ostale znake „srpskog nacionalizma„. Stvorena je svojevrsna „kritička kultura“. U njoj nije problem samo korumpiranost režima, već i „srpski nacionalizam“ – jer je on tu korumpiranost navodno omogućio.
Ovde je važno razumeti da je meta optužbi za „srpski nacionalizam“ bio ne samo režim, već mnogo više običan birač, narod, tačnije njegovi niži slojevi, koji su percipirani kao glavni Vučićevi glasači. Nosilac režima jeste bio oličenje zla. Ali, već u drugom koraku, krivicu za to ogromno zlo delili su, takođe, i niži slojevi – kojima diktator, navodno, manipuliše uz pomoć „srpskog nacionalizma“.

https://www.alo.rs/vesti/politika/1000516/nikome-ne-biti-korisni-idiot-pise-slobodan-antonic/vest

https://standard.rs/2024/12/25/nikome-ne-biti-korisni-idiot/

Slazem se sa Slobodanom Antonicem. SVAKE proteste koje smo imali zapad je instrumentalizovao, izmanipulisao tako da je jednu losu vlast, zamenio JOS GOROM.

Jos gorom po nas Srbe a po njih boljom.
Iako je teško zamisliti nekog goreg od Vučića, bolje rečeno ludjeg, stvarnost je uvek pokazala da je više čuda pod kapom nebeskom - nego li u snovima.

Pazi ideja da se privatizuje Srbija kao drzava za licne potrebge je vrlo logicna i ocigledna, jer ne postoji logika niti zelja za kontrolnim mehanizmom, ili nekom kontrolom, nego je svako zeljan da se siri u svojoj avvliji , sto dovodi do scenarija koji je slican igranju igrice u kojoj radis osvajanja terena...ko se vise naosvaja, taj se vise i brze razvija...a onda se ostali uvlace njemu jer bolje biti sa nego protiv jakih..

Tako da vrteli ga ovako ili onako , kroz koristi ili kroz strah, ili kroz diplomatiju , uvek dodjemo do toga da imas bar 50% onih koji ce ti prici ako si onaj koji hoce da ima Srbiju kao svoju avliju, jer ce profitirati od toga ili jer ce videti slicnu logiku zivota a to je jasi ili ces biti jahan....ili jednostavno smatraju da je kao nas cuveni politicar iz maxi marketa da je sveta duznost da ako ti se pruza prilika da se ovajdis , duzan si da se ovajdis i to ugradis u buducu imperiju zvanu ......vucic, dacic, sloba, dinkic, kako god se zvalo...

Iako je teško zamisliti nekog goreg od Vučića, bolje rečeno ludjeg, stvarnost je uvek pokazala da je više čuda pod kapom nebeskom - nego li u snovima.
Pa po nekkoj psiho socijalnoj teoriji , sledeci vladar srbije bi trebao da bude gori od vucica, jer vucic je dezintegrisao sve institucije, lupao sakom o sto to se svidelo narodu , te je time dat primer kako treba da se ponasa naslednik, da prica kako ce da menja na bolje a istovremeno da lupa sakom o sto i da kara sve sto mu dodje blizu saka jer tako izaziva ili divljenje ili strahopostovanje svih Srba...najgora stvar je biti dobar ili sa dobrotom ali ne izazivati strahopostovanje Srba, tada si ga ugasio pod hitno....za popodne..

Tačno je da je veliki deo naroda saučesnik diktatora zato što mu je mozak korumpiran. A on u tome ne vidi problem nego spinuje i blati onaj deo naroda koji je zadržao zdrav razum i naziva ga "kontraelitom" koja hoće da zagospodari ovim prvim jadnicima.
Kakvo bezobrazno bacanje koske
I njega na akademsku lustriraciju kad dođe vreme, kakav pokvarenjak z:((
Taj deo naroda nije zadržao zdrav razum - radi se o klasičnoj soroš-nato-libtardskoj antisrpskoj bagri.
Poznatoj kao "krug dvojke".

Ma kojima mnogima, samo tebi i slicnima, da ne kazem paranoicnima.

Ja sam dala kratku izjavu svojevremeno za jednu Sorosevu TV o tome kako se zivi u Srbiji pod S.M. ali ne pada mi na pamet niti da sam neki "izdajnik", ali ni "patriota" po merilima samozvanih tj. "profesionalnih" patriota.

I valjda se covek po delima poznaje, a taj Sava da je zaista protiv Srbije ili da nema osecaja za nju, bas bi ga bilo briga za litijum, ali on je jedini za sada koji je bar pokusao a delimcino i uspeo da zaustavi takvu bruku i nesrecu za Srbiju i njeno stanvnistvo. Dakle, na delima se covek poznaje, ne po (necijim) recima.

Tako da, samim tim je patriota sa velikim P.

A za DOS, opet te pitam i priseti se kad su "pali" sa vlasti kao celina? Jos 2001 realno, dakle posle svega godinu dana, a definitivno i zvanicno krajem 2003-ce.
Žao mi je što ću ti porušiti iluzije ali, Rio Tinto jedne jedine sekunde nije prestajao sa radom.
Kopanje još nije počelo ne zbog Save, nego zato što pre toga treba da se izgrade saobraćajnice i ona nuk centrala, jer proizvodnja litijuma troši ogromne količine energije.
Ta farsa sa protestima je poslužila samo da se lansira novo neukaljano lice, jer su dotadašnji zapadnjački agenti već bili previše ispljuvani.
A potrebno je da sadašnjeg zapadnjačkog agenta, Vučića, zamene drugim svojim agentima, medju kojima bi Savo igrao značajnu ulogu.

Back