Слободан Антонић: Ко је направио Јасеновац – фашисти или Хрвати? (1)

Talijani su izmislili ustaše, pomagali, obučavali i financirali...

Da nije bilo njih ne bi bilo ni ustaša i svega što su radili.
Јасно и непорециво, ал зар је требало у моменту кад Хрвати кољу Србе, нападати Италијане?
 
Jasenovac su napravili hrvati, jer kao prevaspitani srbi, postali su varvari, pa je sakrivanje iza fasista ( talijana i nemaca i austrijanaca, ali i sire) jedna prevara. Da nije moglo da se stvori fasisticko drustvo ubica ne bi bilo stvoreno.
Ako je elita hrvata dozvolila stvaranje fasista svi hrvati su fasisti. tacka.
 
Srpski šovinizam nije ni imao priliku da izgradi industriju smrti poput Jasenovca pa ne možemo ni znati da li bi ga izgradio da je imao priliku. Ali podsetimo se programa koji je prihvaćen od pokreta Draže Mihailovića u kom se kaže da je osnova borbe očistiti Srbiju od nacionalnih manjina i nenacionalnih elemenata. Istina je da su šovinisti zlo i da se treba boriti protiv njega i ništa drugo. Vidim da si "veliki" vernik pravoslavac. Da li misliš da Bog deli ljude po naciji ili po tome ko je kakav čovek?
Draža Mihajlović je bio komandant - Jugoslovenske vojske u otadžbini -, u njegovoj vojsci je bilo i Muslimana i Hravata!
To što ti pišeš je najgnusnija komunistička Laž
 
Јасно и непорециво, ал зар је требало у моменту кад Хрвати кољу Србе, нападати Италијане?


Nisu Talijani branili Srbe, niti su to činili četnici...
Ustaše i četnici nisu se međusobno borili onako kako su trebali.
Ustaše iz Omiša nisu ni okom trepnuli kada su četnici klali sela u zaleđu.
Upravo su došli iz pravca Omiša i poklale na koga su naišli u mahom partizanskim selima.

Ustaše su talijanski đaci koje su oni doveli na vlast.
 
Nisu Talijani branili Srbe, niti su to činili četnici...
Ustaše i četnici nisu se međusobno borili onako kako su trebali.
Ustaše iz Omiša nisu ni okom trepnuli kada su četnici klali sela u zaleđu.
Upravo su došli iz pravca Omiša i poklale na koga su naišli u mahom partizanskim selima.

Ustaše su talijanski đaci koje su oni doveli na vlast.
Реци ти мени, јесу ли Срби у том моменту требали нападати Италијане?
 
Католичка црква је одавно све а не црква:
- Крсташки ратови и геноцид над муслиманима Леванта
- Освајање Цариграда 1204 праћено пљачком и злочинима на локалним становништвом
- Католичка инквизиција
- Геноцид над америчким Индијанцима и насилно покатоличавање оних који су преживили
- "Ватроломејска ноћ" тј. покољ неколико десетина хиљада хугенота у Паризу од стране католика
- Папе жене које су годинама глумиле мушкарце док им није нараста стомак (од трудноће)
- Папе чији синови из веза са опатицама су постали папе
- Покатоличавање и унијаћење православаца
- Улога католичке цркве у Холокаусту и геноциду над Србима у НДХ
- Ватиканска банка и прање новца у истој
- Улога Ватикана у разбијању Југославије и прављењу рата 1991
- Везе Ватикана са мафијом
- Раширеност педофилије у католичкој цркви
итд. итд


Koji se qrats ljutis? Pa tvoji omiljeni poljaci su najveci katolici danas!!!
 
Talijani su nebitni u cijeloj priči. Četnici su trebali napadati ustaše, a ne partizane..

Pa i napadali su ih, jer se kržljavci i dalje plaše čika Đujića. Uzgred, Italijani su bitni jer su spasavali Srbe od ustaša, stoga i nije bilo razloga da se napadaju, a što se partizana tiče, najbolje da su četnici stajali i čekali da ih ovi prikolju, baš kao i njihova braća ustaše.
 
Razgovor sa hrvatskim istoričarom prof. dr Ivom Goldštajnom o njegovoj monografiji Jasenovac koja je nedavno objavljena u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada Dvadeset drugog aprila 1945. godine od preostalih 1073 logoraša zatočenih u Jasenovcu III Ciglana njih 600, shvativši da će ih ustaše sigurno ubiti, jer su prethodnih dana vršene likvidacije u Ženskom logoru, odlučilo je da pokuša da se spase begom iz logora. Istoga dana odluku da pobegnu doneli su i logoraši iz Jasenovca IV Kožare, njih 147. Iz prve grupe preživelo je 117 logoraša, a iz druge samo11. Profesor Goldštajn, na gotovo hiljadu strana iznosi do sada malo poznate činjenice iz svakodnevnog života u logorskom kompleksu Jasenovac. Ekskluzivna svedočanstva pružili su mu, pre svega autori memoarskih dela: Ilija Jakovljević, Nikola Nikolić, Milko Rifer, Ervin Miler i drugi. Nekima od njih su se ispovedali, kao zemljacima, najveći zlikovci u logorskom kompleksu Jasenovac, te tako posvedočili iz prve ruke o monsturznim ubistvima i mučenjima logoraša. Navedeni memoaristi posvedočili su i o svakodnevnom životu u logoru, gde je svakog zatočenika od smrti delila tanka linija, a često, kako kaže profesor Goldštajn, ni ona. Ukrštajući hronološku i problematsku liniju, Goldštajn analizira logor Jasenovac iznutra, poredeći svedočenja i viđenja više lica o istom događaju, što ovu monografiju čini izuzetno čitljivom i zanimljivom, bez obzira na temu i teško breme koje ona sobom nosi u odnosima naroda i njihovih sadašnjih država a koji su nekada živeli u Jugoslaviji. Sakupivši izjave svedoka, samih logoraša, njihove rodbine i prijatelja, izveštaje Zemaljskih komisija SFRJ formiranih odmah posle Drugog svetskog rata sa ciljem da utvrde identitet i broj stradalih, zatim zapisnika sa suđenja ratnim zločincima, kao i saznanja prikupljena iz brojnih radova na ovu temu, profesor Goldštajn napisao je knjigu koja će, po svoj prilici postati referentna, kako za buduće proučavaoce najvećeg logora smrti na Balkanu tokom Drugog svetskog rata, tako i za proučavaoce Holokausta.
 
Наравно да су вршиле и нису једине у одмазди над муслиманима
учествовали су и партизански борци. И њима су зверски силоване иPogledajte prilog 668161
побијене мајке, сестре, снаје, масакрирани старци и деца.

A ovo što je ovaj napisao je verovatno velika laž .
 
Koji se qrats ljutis? Pa tvoji omiljeni poljaci su najveci katolici danas!!!

Њихов патриотизам по питању одбране онога што је њихово има неки да кажем "словенски" вајб и извор, ту се пољски католицизам прилагодио. Нећеш чути ниједног пољског бискупа или фратра да подражава долазак миграната у Пољску, без обзира што званични Ватикан има про-мигрантске ставове (има снимак како папа Франциско пере ноге мигрантима, а позивао је јавно католике да примају и помажу мигранте).
Кад је у питању однос према Русима ту су Пољаци потпали под утицај римско-папске пропаганде још давно, то траје 500 година. Римокатоличка црква је хушкале Пољаке против Руса стотинама година, тако да им је русофобија постала природно стање чак и дио идентитета. Та русофобија ми је једино што ми се не свиђа код Пољака, али они су више пута у историји страдали због тога. Чачкали су руску мечку, па су добили по глави од ње.
 
Њихов патриотизам по питању одбране онога што је њихово има неки да кажем "словенски" вајб и извор, ту се пољски католицизам прилагодио. Нећеш чути ниједног пољског бискупа или фратра да подражава долазак миграната у Пољску

Tim gore. Meni bi odgovaralo da poljsku preplave migranti.... ;)


Кад је у питању однос према Русима ту су Пољаци потпали под утицај римско-папске пропаганде још давно, то траје 500 година.

Zar nije 1000? Veliki raskol se desio jos 1054.

Римокатоличка црква је хушкале Пољаке против Руса стотинама година, тако да им је русофобија постала природно стање чак и дио идентитета. Та русофобија ми је једино што ми се не свиђа код Пољака, али они су више пута у историји страдали због тога. Чачкали су руску мечку, па су добили по глави од ње.

Pazi, rusofobi su svi iz bivseg Varsavskog pakta, od Estonije pa do Bugarske, ali jedino kod poljaka to dostize psihopatske i otvorene razmere. Tu je razlika u odnosu na ostale .
 
..svakome je jasno da su logor jasenovac napravili srbi i židovi..zar ste mislili da će ustaše raditi fizikalije....

Napravile su ga ustase, uz svesrdnu podrsku nacista (hitler) i fasista (musolini). Sve to je posledica 27. marta 1941. i drzavnog udara organizovanog od strane britanske kopiladi. Toliko.
 
Tim gore. Meni bi odgovaralo da poljsku preplave migranti.... ;)




Zar nije 1000? Veliki raskol se desio jos 1054.



Pazi, rusofobi su svi iz bivseg Varsavskog pakta, od Estonije pa do Bugarske, ali jedino kod poljaka to dostize psihopatske i otvorene razmere. Tu je razlika u odnosu na ostale .

Да, раскол се десио 1054.
Сукоби Пољака и Руса трају неких нешто више 600 година. Пољаци су први почели, кад су окупирали дио данашње Украјине која је била руска земља у 14-ом в, а касније су заузели и Кијев. Хетман запорошких Козака Богдан Хмељницки је 1654 потписао савез са царском Русијом и тада је почело руско ослобађање Малорусије (Украјине) од Пољака и Татара.
Пољаци су 1609 напали Русију и ушли у Москву, али су их Руси на крају поразили и након тог рата су Романови дошли на власт у Русији.
Светили су се Руси Пољацима више пута, то је добро познато.
 

Back
Top