Sloboda

LastGentleman

Primećen član
Poruka
905
Nestvarno se dobro osećam, sve je počelo od otprilike pre mesec dana kada sam doživeo nervni slom zbog porodične svađe.
Od tada ništa ne može da me iznerivira, nikakva peckanja me ne dotiču a navikao sam da "skčem na prvu loptu". Osećam se korisno i vredno,
počeo sam više da cenim sebe a prema mnogim ljudima sam za razliku od nedavno ravnodušan. Nije sreća Bog zna kakva u trenutnim užicima kao što su hrana, piće, vatreni seks. Najveća sreća dolazi iz slobode i mira. Naravno kao živi ljudi nikako ne smemo da zaboravimo na predhodno navede stvari ali Sloboda i Mir su na prvom mestu.

Bolje mi je da cutim...

Slazem se u ovim znacenjima i opisu. Iako apsolutna Sloboda ne postoji, ali stvori se taj neki Mir kad iskusis neke druge nemire.
Dusa se namesti. Um ne igra vodecu ulogu.

Uz citanje krstarice nadje me i ovo:

Poslednja izmena:
Nestvarno se dobro osećam, sve je počelo od otprilike pre mesec dana kada sam doživeo nervni slom zbog porodične svađe.
Od tada ništa ne može da me iznerivira, nikakva peckanja me ne dotiču a navikao sam da "skčem na prvu loptu". Osećam se korisno i vredno,
počeo sam više da cenim sebe a prema mnogim ljudima sam za razliku od nedavno ravnodušan. Nije sreća Bog zna kakva u trenutnim užicima kao što su hrana, piće, vatreni seks. Najveća sreća dolazi iz slobode i mira. Naravno kao živi ljudi nikako ne smemo da zaboravimo na predhodno navede stvari ali Sloboda i Mir su na prvom mestu.

brao brate

proći će te to, čim ti se istroši stanje ravnodušnosti koje ima svoje granice, a to je do - prve kapi koja preliva čašu

proći će te to, čim ti se istroši stanje ravnodušnosti koje ima svoje granice, a to je do - prve kapi koja preliva čašu

To i ja mislim, posto su ga toliko povredili i razocarali došao je u stanje ravnodusnosti, to je neki odbrambeni sistem koji ima zaštitnu ulogu.
Kasnije će da se vrati u normalno stanje ali ostaće mu u sećanju kako je dobro kad se ne pridaje znacaj sitnim dušama koje nam zagorcavaju život.
To je po sebi novo razočarenje jer porodica treba da pruža ljubav i podršku, ali sa druge strane ko ne može da živi bez porodice (bukvalno ili samo psihički distanciran)?
Svaki normalan čovek je sam sebi dovoljan i može da preboli i prihvati odsustvo bilo koga iz svoje okoline bez obzira na šta je navikao do tad.

Znaci postavljacu teme, dok si u ovom tripu uzivaj i radi ono sto te čini srecnim :)

Ne mozes od toga pobeci. Od porodice ne moze da se pobegne. Mozes samo da mislis da ti je bolje, ali ce ti se problem vratiti i konstantno ce te vracati na isti problem i lupanje glavom oko istog problema, cak i kada situacija izgleda kao da ce se resiti. Dok se problem ne resi. I problem treba da se resi.

Porodicni problemi su neke od najgorih stvari koje mogu da se dogode ljudima, a kako mi se cini tebi je samo bio potreban odmor od ljudi koji ce kad-tad prestati kada racionalises da nisi najjaci i da nisi svemocan te da moras da pravis kompromise u zivotu kako bi dobio nesto.

A ako to ne zelis, onda prakticno treba da se posvetis nekom religijskom ucenju i da trazis spas u tome kao sto vecina ljudi to bira radi pronalazenja sopstvenih kanala izolacije, sto ja licno smatram kukaviclukom, ali za nekoga je to preko potrebno jer su im nervi otisli u djavola. Videh mnoge koji su se zamonasili kada su imali nervne slomove.

Back