Слобода кретања

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu si.
Kad je neko u pravu ja to priznajem. Kao ja sam kompetentan da odlučim ko je u pravu.
I sram te bilo, pričaš ovako javno o seksu i orgazmu.
No, šalu na stranu. Sad da pitam.
Šta je rešenje? Da se ćuti, trpi i ništa ne preduzima? Ti upravo govoriš o primitivizmu i licemerju. Da li tako treba da ostane ili ovo društvo treba da pravi pomake ka nečemu drugom. Ako su nauka i kompetentni ljudi dali svoju reč i mišljenje, to nas ne treba da se tiče. Ne, mi imamo svoj stav zasnovan na ispraznoj veri u sebe. Jer ko će da se udubljuje u naučna nagvaždanja. Prostoti i gluposti ništa nije sveto što nije prosto i glupo (Niče).
vidi, ja apsolutno nemam nista protiv gej populacije, rekoh ti najbolji prijatelj mi je gej.
generalni problem kod nas je sto uvek radije gledamo u tudje dvoriste i bavimo se tudjim problemima, a sebe uzdizemo u nebesa. a nikako da shvatimo koliko smo mali i koliko je ovaj zivot kratak da bi se opterecivali svime i svacime. kada bude prestalo da nas interesuje ko koliku platu prima, odakle nekom pare da napravi kucu, kupi stan, dobar auto, kada prestane da nas interesuje da li komsija krese zensko, musko, kozu ili nesto slicno, onda cemo moci da promenimo mnoge stvari u ovoj zemlji, a to ce prijatelju moj biti - nikad :)

demokratski princip nema veze sa osecajima postovani kolega, demokratija je prezentacija naroda u vlasti, nista vise nista manje.

i u tom slucaju, taj princip je zgazen

Pa ja ti kazem, u svim modernim demokratskim drzavama ljudska prava nisu vezana ni za kakvu vecinu, a neka od njih su cak i apsolutna, i ne mogu biti predmet referenduma, niti menjanja u ratnom stanju npr. To ti je garantovano u svim pravnim dokumentima koje se bave tim stvarima, i ne samo u dokumentima, nego vazi i za praksu. Eventualno se to moze promeniti promenom Ustava, ali takav Ustav koji bi to omogucivao bi bio nedemokratski.

Zamisli da 99,99% gradjana hoce da ubiju neku osobu X. Ti mislis da bi demokratski princip bio da se ta osoba ubije?

Vidi pametnjakovića. Jel sričeš dok čitaš? Pa još i pogrešno čitaš. A kad sam ja tražio da se populacija prilagođava meni? I koji smo to "MI" (ili mi persiraš) a koji ste to VI ili ti? I ne ometaš ti mene time što si ometen, ili se praviš blesav. Prosto ne mogu da verujem da si toliko nepismen. Ili haluciniraš? Jbm li ga.
Pretpostavljam da je trava u redu, ili špric?

Нема аргумената ништа.
Јадно.Виђено толико пута.Ал небитно.
Уживај авангардо сутра у паради.Нема потребе да ми одговараш.Доказао си своје.

ajmo dalje, chisto da se shvati sta moc demokratskog odlucivanja znaci.
u ovakvom jednom slucaju u nekom drustvu koje zna sta demokratija znaci, gde predstvanici baza u vlasti rade suprotno od volje stanovnistva kojeg predstavljaju ce izgubiti sledece izbore.
recimo ljudi mahom znaju ko ih predstavlja u parlamentu i dijalog je vrlo ziv izmedju lokalaca i lokalnog predstavnika u vlasti. takav jedan kad bi ucestvovao u nechem sto nije po volji baze, izgubio bi izbore iz momenta, em doziveo neprijatnosti.

problem je kod nas sto skoro niko i ne zna ko ga tacno predstavlja u vlasti i onda ne zna kome da se obrati i zato ova diktatura i prolazi, nazvao ti nju liberalizmom ili vlasti ljudskih prava.

dal' se tebi diže i kad, ne sumnjam da znaš

kome se drugom diže i kad, sumnjam da znaš - mada bi te verovatno uzbudilo da znaš

fujjj.
Karakteristično je ovo "fujjj". To je psihički odnos prema ovome o čemu pišeš. Odakle on potiče. Ako iole poznaješ strukturu psihe znaćeš da to nije bogomdano. Dakle, odakle potiče? Ali zašto bi se ti udubljivao. Pitam se otkuda tolika negativnost kod tebe i šta je njen uzrok. Samo donekle je jasno - Srbin si. A veruješ i da si patriota. A jesi li navijač (strastan)?

Pa ja ti kazem, u svim modernim demokratskim drzavama ljudska prava nisu vezana ni za kakvu vecinu, a neka od njih su cak i apsolutna, i ne mogu biti predmet referenduma, niti menjanja u ratnom stanju npr. To ti je garantovano u svim pravnim dokumentima koje se bave tim stvarima, i ne samo u dokumentima, nego vazi i za praksu. Eventualno se to moze promeniti promenom Ustava, ali takav Ustav koji bi to omogucivao bi bio nedemokratski.

Zamisli da 99,99% gradjana hoce da ubiju neku osobu X. Ti mislis da bi demokratski princip bio da se ta osoba ubije?

da, definitivno.
zato u nekim drzavama SAD i postoje smrtne kazne

pa oni imaju to pravo, niko im ne brani da se javno okupljaju... eto okupljaju se u klubovima, kaficima, diskotekama i?
sama gej parada je visokorizicna manifestacija, bice zatvoreno pola grada, moguci su incidenti, zar to nije ugrozavanje prava obicnih gradjana? zbog gej parade meni ce biti uskracena sloboda kretanja i sta onda? trebam li organizovati neki skup povodom toga? zaliti se strazburu?

Pa sloboda kretanja ti je ugrozena svaki put kada ti strajkuju oni ugnjetavani radnici; i ne samo oni. I to je isto normalna stvar, jer tvoja sloboda kretanja nije apsolutna stvar u filozofskom smislu, pa da zbog nje zabranimo sve javne skupove u drzavi:roll:

Ugrozavanje prava obicnih gradjana moze jedino da bude kada neki nasilni idioti krenu da tuku ljude koji mirno setaju, ugrozavanje prava gradjana nikako ne mogu da budu ti mirni setaci. Kome je ugrozavanje prava mirna setnja, taj ima problema sa percepcijom. Onda i ja mogu da kazem da je meni ugrozavanje prava to sto je 80% poruka na ovom forumu cist idiotizam, od kojih me boli mozak.

Znaci pravo na javno okupljanje ti je kada neko odlazi u nocni klub? Aha, a da se radnicim kaze "E ne mozete da izlazite na ulice, strajkujte u okviru svoje fabrike, nemoj slucajno da ste presli ogradu', i to bi po tebi bilo postovanje prava radnika na strajk i javno okupljanje?:per:

da, definitivno.
zato u nekim drzavama SAD i postoje smrtne kazne

Koju presudjuje profesionalno lice- sudija, u skladu sa zakonom i procedurom. A ne raspisuje se referendum u narodu, pa ako vecina hoce da mu ubrizgamo injekciju, udri Misko.

U drzavama gde je pravo na zivot apsolutno, niti jedan sudija, ni referendum ne moze da Ubije nekog Petra Petrovica, jer je njegovo pravo na zivot apsolutno; pa makar i svi ljudi u drzavi hteli da ga ubiju.

Само да нам децу сачувају сутра то ме највише брине.

И брине ме што нема ко да их сачува јер ће полиција да чува гејеве.

Мој последњи апел ДЕЦУ СУТРА ДРЖИТЕ У КУЋИ

Ко се нађе на паради ако види неко дете нека га преда полицији ,посебно деца са улице.Требало би поставити неке плакате да се да на знање да су деца сутра у опасности.

Они који се буду обрачунавали са парадистима МОЛИМ ВАС СКЛОНИТЕ ДЕЦУ!

Ако видите да неки странац држи или одводи дете ,помозите том детету.

Pa sloboda kretanja ti je ugrozena svaki put kada ti strajkuju oni ugnjetavani radnici; i ne samo oni. I to je isto normalna stvar, jer tvoja sloboda kretanja nije apsolutna stvar u filozofskom smislu, pa da zbog nje zabranimo sve javne skupove u drzavi:roll:

Ugrozavanje prava obicnih gradjana moze jedino da bude kada neki nasilni idioti krenu da tuku ljude koji mirno setaju, ugrozavanje prava gradjana nikako ne mogu da budu ti mirni setaci. Kome je ugrozavanje prava mirna setnja, taj ima problema sa percepcijom. Onda i ja mogu da kazem da je meni ugrozavanje prava to sto je 80% poruka na ovom forumu cist idiotizam, od kojih me boli mozak.

Znaci pravo na javno okupljanje ti je kada neko odlazi u nocni klub? Aha, a da se radnicim kaze "E ne mozete da izlazite na ulice, strajkujte u okviru svoje fabrike, nemoj slucajno da ste presli ogradu', i to bi po tebi bilo postovanje prava radnika na strajk i javno okupljanje?:per:

prosto i jednostavno - na forum ne moras da dolazis i da citas poruke koje su ti idiotske, a kroz neke ulice moras da prodjes da bi stigao kuci na primer :)
e to je ugrozavanje prava na slobodno kretanje. plus, jos nisam cula da su zbog strajka "ugnjetavanih radnika" zatvorili centar grada i pozvali 5000 policajaca da ih kontrolisu. msm poredjenje je poput zabe i babe :)

Само да нам децу сачувају сутра то ме највише брине.

И брине ме што нема ко да их сачува јер ће полиција да чува гејеве.

Мој последњи апел ДЕЦУ СУТРА ДРЖИТЕ У КУЋИ

Ко се нађе на паради ако види неко дете нека га преда полицији ,посебно деца са улице.Требало би поставити неке плакате да се да на знање да су деца сутра у опасности.

Они који се буду обрачунавали са парадистима МОЛИМ ВАС СКЛОНИТЕ ДЕЦУ!

Ако видите да неки странац држи или одводи дете ,помозите том детету.

mozes li da garantujes svojim zivotom da je ovo tvoj poslednji apel veceras :zcepanje:

i kami, da uprostimo stvari - demokratija je vlast po volji vecine a diktatura je vlast po volji manjine.
prosto i jednostavno, a ti se ubaci negde sa tim liberalizmom

Pa ako cemo sustinski- moderna demokratije je pre svega postovanje procedura i zakona. Moderna demokratija je mnogo vise to nego postovanje svake volje vecine. Ne moras da verujes meni i teoriji, veruj praksi.

Karakteristično je ovo "fujjj". To je psihički odnos prema ovome o čemu pišeš. Odakle on potiče. Ako iole poznaješ strukturu psihe znaćeš da to nije bogomdano. Dakle, odakle potiče? Ali zašto bi se ti udubljivao. Pitam se otkuda tolika negativnost kod tebe i šta je njen uzrok. Samo donekle je jasno - Srbin si. A veruješ i da si patriota. A jesi li navijač (strastan)?

ma znam, to je sve zato što sam prikriveni ***** pa sublimiram agresiju

jeste, da, ok, vidimo se sutra.

Pa ako cemo sustinski- moderna demokratije je pre svega postovanje procedura i zakona. Moderna demokratija je mnogo vise to nego postovanje svake volje vecine. Ne moras da verujes meni i teoriji, veruj praksi.

pusti ti to "moderna".. demokratija nema epiteta, nema moderne vlasti vecine, nema moderne reprezentacije vecine u parlamentu.
chim ti pravis reviziju sa brojkama, dolazis do vlasti manjine a time do diktature.

Ајде дете да појасним и теби.
Ни извршна ни законодавна ни судска власт ни по ком основу не ускраћују права педерима.
Дакле имају потпуно и легитимно право да буду то што јесу.По Уставу.
Елем у чему је онда поента шетње голих ****** испод мога прозора?
Угрожава ли неко на тај начин моја права можда?
Будите оно што јесте.Нико вам не брани.
Само будите реални и коректни.Друштво вам омогућује,нема потребе за парадирањем.И доказивањем.

Poenta je u tome sto se mirna okupljanja gradjana dozvoljavaju po nasim pozitivno-pravnim propisima. Ukoliko dopustis Porodicnu setnju koja zatvara saobracaj duzan si po zakonu da dozvolis Gay paradu pod istim uslovima zbog toga sto ucesnicima pripada jednak korpus ljudskih prava jer su ista nedeljiva i ne smanjuju se ukoliko si pristalica manjine a ne vecine. Dakle ako ima pravo da paradira prva grupa ima jednako pravo i druga grupa pod istim uslovima u skladu sa zakonom...to je demokratija, ukoliko bi bila iskljuciva vlast vecine (koja bi u nasem slucaju mogla i da paradira i da brani drugome paradu) onda govorimo o tiraniji vecine nad manjinom, ukoliko pak imamo situaciju da manjina paradira a brani vecini paradiranje imamo tiraniju manjine nad vecinom ( u slucaju da gay populacija ne dozvoljava Porodicnu setnju)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back