Lollol
Poznat
- Poruka
- 9.450
Postoji li u Srbiji sloboda govora i da li sloboda govora znaci slobodu za bilo kakav govor, pa cak i govor mrznje ili ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji li u Srbiji sloboda govora i da li sloboda govora znaci slobodu za bilo kakav govor, pa cak i govor mrznje ili ne?
Говор мрже је у данашњом систему ако рецимо кажеш да сматраш да Србија припада пре свега србском народу па онда свим осталим лојалним грађанима Србије друге националности...хехе.Ja i ne znam tacno sta je to govor mrznje osim rasizma?.
Сексизам, хомофобија и антисемтизам су оружје система да дискредитују оне људе који се не крећу у границама система.@picololeone
Seksizam, homofobija, antisemitizam, netrpeljivost prema ljudima druge religije.
Ne znam da li je govor mrznje kada bi svoju mrznju i gnev usmerili na politicke ili estradne licnosti i nazvali ih odredjenim imenima (nevezano za nacionalnu pripadnost), mada sigurno je da bi takav govor bio sankcionisan.
@G.H.O.S.T
Na vlast sa slobodom govora punom parom, prvenstveno!
Говор мрже је у данашњом систему ако рецимо кажеш да сматраш да Србија припада пре свега србском народу па онда свим осталим лојалним грађанима Србије друге националности...хехе.
За мене лично је говор мржње само ако неко дирекно и јасно позива на убиство, на рушење државе Србије (комадање земље) и тако даље.

Говор мрже је у данашњом систему ако рецимо кажеш да сматраш да Србија припада пре свега србском народу па онда свим осталим лојалним грађанима Србије друге националности...хехе.
За мене лично је говор мржње само ако неко дирекно и јасно позива на убиство, на рушење државе Србије (комадање земље) и тако даље.
Не спамуј тему са непотребним коментарима. Имам право да пишем срБски ако хоћу јер су моји преци исто тако писали пре реформе језика.A koji je ovo narod?![]()
Tako nekako.
Uvrede su govor mrznje.
Sve ostalo spada pod polemiku (kao sto rekoh, osim rasizma).
@G.H.O.S.T
Nisam bio ironican, vlast treba prozivati, ali sigurno bi bilo sankcija jer niko nece da trpi da neko baca slobodu govora po njemu i da ga mozda time vredja ili unizava u ocima gradjana.
@picololeone
Uvrede su relativan pojam, streberu ako kazes da je streber ti ga vredjas, zar i nije to govor mrznje?
@G.H.O.S.T
Nisam bio ironican, vlast treba prozivati, ali sigurno bi bilo sankcija jer niko nece da trpi da neko baca slobodu govora po njemu i da ga mozda time vredja ili unizava u ocima gradjana.
Ako za homosekualca kazes da je pe*er zar nije to govor mrznje?
Ili za Albanca Siptar, ili za Turcina Musliman ili crncu kazes da je crnac, da li ga omalovazas ili je to samo konstatacija?
Napominjem da ovim ne propagiram nikakvu nacionalnu, versku i rasnu netoleranciju, samo dajem primer.
Licno, osetio bi se omalovazeno da me u nekoj stranoj zemlji obrati sa "Ej Srbine", mada zar nije to njegovo pravo slobodog govora?