slike novog zastavinog modela

Mozda nije tema ali eto, drugar kupio glancig novog Yuga negde oko 5hevrica a moj tatko uzeo citroen ksaru polovnog za iste pare.bas uporedili trgovine drug drzao svoje da je novo je novo.
I sta se desilo postao je kucni prijatelj sa jednim koji radio u servisu reklamaciju.Svake nedelje se druzili.A citroen laganica bez kvarova itd.
E sad je prodao yuga i sta reci kupoi novog zastavu 10 za 7h evara.I to naj obicniji model.E sta bi ja uzeo za te pare.
Inace mogu da se pohvalim da sam bio u fabrici KIA u Slovackoj. Ziline se zove mesto dge se sklapa.Jedna od modernijih fabrika u Evropi.Sve robotizovano, videli po pet sest radnika po hali.Znaci proizvodnja pocinje od velike rolna lima pa do probne piste.Cak roboti ubaciju kontrolnu tablu sa milimetrskom preciznoscu.jedno sta mi nije bilo jasno da na istoj traci islo tri modela a roboti ni jednom nisu pogresili.Strasno kako izgleda.E to da su uveli u zastavi ostalo bi 100radnika.

A KIU ne bih kupio ni da je za pola para. Pogotovo, kad treba da mi pojede 20l na sto kilometara...

Грешиш, KIA, је имала јако недорађене ауте, али је пре 5-6 година њен менаџмент осуђен због неких малверзација и од тада њом руководи друга структура (можда чак Хјундаи) и зато она има сада производи пристојне аутомобиле као што је KIA OPTIMA, која има врло леп дизајн (мени бар)

Само што је Tihi ,по обичају лупио, јер му цена сигурно није 11-12 000 евра него већа

Штeта што не производе овакав ауто "Taгаз Вега", произведен је Таранрошком авто заводу, који је годинама склапао Хјундијеве аутомобиле, а сад су конструисали овај , има индиција да је кnow-how за његови производњу добијен шпијунажом од бивших радника Daewo -a, и да је то у ствари Chevrolet Lacetti

cn100_1_t2.jpg

Pa ima bato, nije svako za auto i nije auto za svakog, drugo - one koji mrze da idu peske nek idu prevozom, takav je trend na Zapadu a takav ce biti i ovde. Takva sirotinjska vozila ne mogu da prodaju nigde u normalnom svetu, osim kod nas, zato sto smo sirotinjska drzava i zato sto smo do juce vozili Yuga ili u boljem slucaju Golfa dvojku. Ko me i dalje ne razume - nek nastavi da uziva u voznji u bicikli sa krovom i vratima.

Stefane, pogledaj statistku prodaje vozila po klasama... pa kad vidiš da se klasa Punto, 207 i slični prodaju otprilike 30x bolje od ovih "ne sirotinjskim" onda će ti biti jasno. I u Srbiji su svi frajeri... kao svi voze ne sirotinjska kola, a realnost im je džiberski pasat b5 od 7-8-10 godina, koji realno isto košta kao "Zunto", pa čak i manje. Pola slobodnog vremena provode po prodavnicama delova... ili jajare sami po parkinzima jer ne mogu ko svi normalni ljudi u svetu da oteraju auto u servis. Ali važno da voze Passat. E od toga mi se *****.

al passat je passat, i taj passat od 8 godina ce pojesti naseg punta u nardnih 10 godina, a putno ce se raspasti, ko nasi yugici iz titove drzave :D

drug moj ima pasata 1.9 tdi 115 ks, sa 360 000 km na satu !! i i dalje ide.. i to bez problema, momak mu radi redovno servis na svakih 10 000 km menja svo ulje i filtere sve, da ne poverujes koliko je auto kvalitetno :)

al passat je passat, i taj passat od 8 godina ce pojesti naseg punta u nardnih 10 godina, a putno ce se raspasti, ko nasi yugici iz titove drzave :D

drug moj ima pasata 1.9 tdi 115 ks, sa 360 000 km na satu !! i i dalje ide.. i to bez problema, momak mu radi redovno servis na svakih 10 000 km menja svo ulje i filtere sve, da ne poverujes koliko je auto kvalitetno :)

Jeste, jedan od ko zna koliko. Jedan moj poznanik vozi B5. Prosle godine je ulozio 1000eura u motor, i ko zna koliko stotine eura u jos neke delove...

al bitno da vozi Passat 11 godina star.

Za te pare moze da kupi Stilo, Fokus, Astru ... 4-5 godina starosti.

Kakve veze imaju godine starosti, sta ste se uhvatili za to? Tako se jedan lik dvoumio izmedju Stila 2003. i Audija A4 1999, i rekli su mu da uzme Stilo jer je mladji, ali da obrati paznju jer ima dosta raskantanih primeraka. A onda je naisao neko razuman i rekao: "Tacno tako. Ima dosta raskantanih Stila iz 2003, ali ja ne videh raskantan A4 iz 1999. Pametnome dosta."

Kakve veze imaju godine starosti, sta ste se uhvatili za to? Tako se jedan lik dvoumio izmedju Stila 2003. i Audija A4 1999, i rekli su mu da uzme Stilo jer je mladji, ali da obrati paznju jer ima dosta raskantanih primeraka. A onda je naisao neko razuman i rekao: "Tacno tako. Ima dosta raskantanih Stila iz 2003, ali ja ne videh raskantan A4 iz 1999. Pametnome dosta."

@Fanste: Po toj logici ni ti ne bi trebao da vozis auto, zar ne? ;)

Ih, sad ga i on pretera.

Mada, ako ima $ da ga odrzava, neka vozi i 30 godina star auto koji voli. Ali mislim da je sustina price da je glupo kupiti neki auto, npr eto kad vec pricamo o njemu, B5, a posle nema za spanere, nema za reparaciju turbine i slicno.

Ako ima para neka ga kupi, a ne da kuka posle kako nema para za odrzavanje ( vec nekoliko mi je kukalo, ali bitno da vozi VW ili BMW)...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je sve stvar odrzavanja. Pedantan i brizan covek ce voditi racuna o svom automobilu, redovno raditi servise i biti spreman da ulaze novac u automobil. Vozice ga normalno i nece ga kidati i kada nesto pocne da otkazuje nece cekati da se skroz razdrnda, nego ce otici u servis i zameniti taj deo. To je meni logicno.
Doduse ima nesto i do drzave, a to je los kvalitet goriva, pa nekad ne mozes da utices na ocuvanje motora a tu su i losi putevi. Cenim da ce auto koji se vozi po Beogradu biti u boljem stanju nego neki auto koji se vozi u nekom manjem mestu gde je kvalitet puteva los ili gde se auto cesto vozi po makadamu i seoskim putevima. To je normalno.
Vlasnik je merilo svog automobila, nista drugo.

Back