Slikaj me.

Сликарска четкица је плесала по платну вођена њеном вештом руком. Дивни пролећни пејзаж са платна је улепшао снежно, зимско вече. Веселе боје цветне ливаде су мамиле осмех. Задовољно је одложила четкицу. Било је касно. Прилично уморна спремила се за спавање. Провирила је проз прозор. Крупне пахуље су играле танго испод уличне светиљке. Сребрна белина је прекрила мирну и тиху ноћ. Још једном је погледала слику, насмешила се и ушла је у собу где је он мирно спавао. Ушуњала се у кревет сасвим тихо, да га не буди. Осетила је раскошни мирис његове коже. Мирисао је на пролеће. На цветну ливаду са њене слике, окупану топлим зрацима сунца. Боже како воли тај мирис, који у њој изазива потребу да га љуби, да га удише пуним плућима. Привила се уз њега, сасвим близу. Лагано је спустила усне на његово раме. Упијала је мирис дубоким удахом.
- Ти си нешто посебно, све оно о чему се сања, оно што се једном у животу среће.Моје си једино, блесаво чудо, од чијег шарма клецају колена. У твојим очима налазим све што ми треба. Твоја дела су моја снага и моја воља. Уз тебе сам пронашла давно изгубљену себе. Постала сам Ја, несташна, насмејана девојчица, спремна да сигурним кораком крене у свет. Корачам високо уздигнуте главе, свесна да си ту крај мене. Умеш са мном и када сама са собом не знам шта ћу. Ненаметљив, а увек присутан. Не пртиш моје стазе и не кратиш кораке, већ шириш моја крила да полетим тамо где до сада нисам смела. А најбоље од свега је то што се сваког дана изнова заљубљујем у тебе, у твој карактер, твоју посебност, у твоје врлине и твоје мане, у тебе баш таквог какав јеси, шапутала је тихо
- Хвала ти што постојиш и што магијом мој живот бојиш, одговорио је кроз осмех.
- Пробудило те моје блебетање...
- То твоје "блебетање" је мој благослов, шапутао је привлачећи је ближе себи. Спустио је своје усне на врх њеног прћастог носа. Насмешила се детиње и ушушкала у топли мушки загрљај. Спустила је главу на његово раме.
- Ту ти је место. Ту припадаш. Спавај чупаво моје, ја ћу ти чувати снове, прошапутао је милујући њене несташне увојке.
Утонула је у миран и спокојан сан. Чувар њених снова је дуго гледао. Смешио се и миловао је погледом.
- Пожелим често
да стане време
кад се привијеш
сасвим уз мене.
Да руке твоје
прстима пишу
по мојој кожи
најлепшу причу.
Уснама меким
да слике шараш,
осмехом нежним
с ногу обараш.
Погледом да ме
моћним освојиш,
да се на груди
моје прислониш.
Насмешила се и прстима почела да пише слова по мирисној мушкој кожи.
- Знам, шапутао је, спавај сада.

СОВКА
 
Poslednja izmena:

solarnaeklipsa

Zainteresovan član
Poruka
418
Picsart_22-09-11_22-40-34-055.jpg
 

Top