Slika zutog zdravstva: Devojčica umrla od upale grla

To nisam razumela u potpunosti, zbog cega okrivljavati Tadica? Pa ima tu i precih ljudi, kao sto su ti lekari koji su dali Hipokratovu zakltevu, pa nas dragi ministar Tomica Milosavljevic, pa upravnik te bolnice, pa ljudi iz lekarske komore... Ne vidim zasto smrt devojcice svaljivati na predsednika?

A što gos'n precednik ne smeni gos'n ministra?
Evo, na ovoj temi
http://forum.krstarica.com/showthre...RI-Devojčica-preminula-pod-čudnim-okolnostima
imate čak i "izlaganja" lekara

Poslednja izmena:
Важи, пустићемо да деца умиру од упале грла јер није наше да о томе разбијамо главу...

Procitaj malo bolje moj post odmah tu negde ispod uvodnog! Jedino sto covek moze u toj situaciji da uradi je da odrobija lepo tog lekara, i opet napravi budalu od sebe jer ce otici u zatvor. Dok se u zdravstvu, sudstvu i organima gonjenja ne iskoreni korupcija, jedan pojedinac ne moze nista da uradi! Jedino da organizujemo neki miting i nista drugo... Navedene tri ustanove su toliko povezane, da nema sanse da bilo sta ucinis.

Pa onda neka idu na dermatologiju i lece akne, neka ne dezuraju nocu na hitnoj pomoci :neutral:

Nedostatak "personala", propisani broj ljudi kroz standarde, nedostatak materijala, slabo osvezavanje znanja kroz seminare, treba biti u korak sa metodama i sa jos x stvari, uopste sa medicinom, neodgovorni ljudi...
Sve to mora da krene iz ministarstva....

Procitaj malo bolje moj post odmah tu negde ispod uvodnog! Jedino sto covek moze u toj situaciji da uradi je da odrobija lepo tog lekara, i opet napravi budalu od sebe jer ce otici u zatvor. Dok se u zdravstvu, sudstvu i organima gonjenja ne iskoreni korupcija, jedan pojedinac ne moze nista da uradi! Jedino da organizujemo neki miting i nista drugo... Navedene tri ustanove su toliko povezane, da nema sanse da bilo sta ucinis.

Па, овде се опет враћамо на то КО је главни и одговорни за овакво стање.

Можда сам погрешно схватила како браниш председника нам?

Па, овде се опет враћамо на то КО је главни и одговорни за овакво стање.

Можда сам погрешно схватила како браниш председника нам?

Ne... Ne branim ga... Ali mi je skroz nepoimljivo posle ove situacije s ovim detetom optuzivati predsednika (kriv je i on ali trenutno ima mnogo vecih krivaca), pored zivog ministra Tomice Milosavljevica, koji pored X ovakvih slucajeva nije u stanju da svoj djon od obraza povuce sa vlasti, a o neodgovornim lekarima da i ne pricam... Ja bi pre predsednika stavila i ministra prosvete, koji nije u stanju da uradi sistematizaciju i reogranizaciju na fakultetima, to koliko se gluposti uci pa i na samoj medicini, nije ni cudo sto su nam takvi lekari.

Ne... Ne branim ga... Ali mi je skroz nepoimljivo posle ove situacije s ovim detetom optuzivati predsednika (kriv je i on ali trenutno ima mnogo vecih krivaca), pored zivog ministra Tomice Milosavljevica, koji pored X ovakvih slucajeva nije u stanju da svoj djon od obraza povuce sa vlasti, a o neodgovornim lekarima da i ne pricam... Ja bi pre predsednika stavila i ministra prosvete, koji nije u stanju da uradi sistematizaciju i reogranizaciju na fakultetima, to koliko se gluposti uci pa i na samoj medicini, nije ni cudo sto su nam takvi lekari.

Sistem da bi funkcionisao, mora da se organizuje i kontrolise "odozgo".

Истрагу кочи 50.000 динара
Хроника | 19. јануар 2011. | 16:07

ВРА­ЊЕ – Основ­но ту­жи­ла­штво у Вра­њу по­кре­ну­ло је ис­тра­гу о смр­ти пе­то­го­ди­шње Ди­ја­не Ма­рин­ко­вић из се­ла Ћу­ко­вац код Вра­ња, ко­ја је пре­ми­ну­ла 8. ја­ну­а­ра на деч­јем оде­ље­њу вра­њан­ске бол­ни­це под још увек не­раз­ја­шње­ним окол­но­сти­ма. Ди­ја­ни­ни ро­ди­те­љи твр­де да им је де­те на деч­јем оде­ље­њу ове бол­ни­це у при­су­ству не­ко­ли­ко ле­ка­ра умр­ло због не­бри­ге, не­до­стат­ка ин­стру­ме­на­та и под чуд­ним окол­но­сти­ма, и чу­де се за­што об­дук­ци­о­ни на­лаз, ко­ји је из Ни­ша тре­ба­ло да стиг­не у по­не­де­љак, још ни­је пред­ста­вљен.

– Ди­ја­на је умр­ла у су­бо­ту и, ка­ко смо са­зна­ли, истог да­на је за­вр­ше­на об­дук­ци­ја, а ми смо је са­хра­ни­ли су­тра­дан, 9. ја­ну­а­ра.
Пи­та­ли смо ис­тра­жног су­ди­ју шта се де­ша­ва и до­би­ли од­го­вор да су про­блем па­ре, тач­ни­је 50.000 ди­на­ра ко­је Оп­штин­ски суд тре­ба да пла­ти об­ду­цен­ти­ма у Ни­шу да би они по­сла­ли об­дук­ци­о­ни на­лаз. У ме­ђу­вре­ме­ну, ми че­ка­мо од­го­вор за­што нам је де­те умр­ло и ко је за то крив – ка­же Бо­јан Ма­рин­ко­вић, отац ма­ле Ди­ја­не.

Др­жав­ни се­кре­тар Ми­ни­стар­ства здра­вља, до­цент др Не­ве­на Ка­ра­но­вић, из­ја­ви­ла је да је ин­спек­циј­ским над­зо­ром утвр­ђе­но да су ле­ка­ри бол­ни­це у Вра­њу ура­ди­ли све што су мо­гли ка­ко би спа­сли пе­то­го­ди­шњу де­вој­чи­цу.

– Имам уве­ре­ња ди­рек­то­ра бол­ни­це, а и ин­спек­циј­ским над­зо­ром је утвр­ђе­но да ни­је тач­но да не­што ни­је ура­ђе­но и да ни­је би­ло нео­п­ход­них ин­стру­ме­на­та, што се мо­гло чу­ти у ме­ди­ји­ма, а би­ће оба­вљен и ван­ред­ни струч­ни над­зор – ка­за­ла је Ка­ра­но­ви­ће­ва.

Пре­ма ње­ним ре­чи­ма, са струч­не стра­не ни­је би­ло про­пу­ста, али „по­сто­је си­ту­а­ци­је у ко­ји­ма не­ма по­мо­ћи“.

Ка­ра­но­ви­ће­ва је из­ра­зи­ла не­за­до­вољ­ство због пи­са­ња ме­ди­ја о том слу­ча­ју и по­ка­за­ла на­слов из штам­пе „Уби­ли де­те на Бо­жић“.

Пред­став­ник за од­но­се са јав­но­шћу Основ­ног су­да у Вра­њу, Ср­бо­љуб Ми­ло­са­вље­вић, ка­же да је ис­тра­га по­кре­ну­та на зах­тев ту­жи­о­ца у Вра­њу, с об­зи­ром на то да ро­ди­те­љи де­вој­чи­це до са­да ни­су под­не­ли ту­жбу. Он је до­дао да је ис­тра­га по­кре­ну­та по слу­жбе­ној ду­жно­сти и да је по­диг­ну­та и кри­вич­на при­ја­ва про­тив НН ли­ца.

– Пред­мет је до­де­љен ис­тра­жном су­ди­ји Вла­да­ну Ми­ћо­ви­ћу и у то­ку су пред­ис­тра­жне рад­ње, са­слу­ша­ва­ју се све­до­ци и че­ка се ис­ход кри­вич­ног по­ступ­ка – ка­зао је Ми­ло­са­вље­вић.

Пре­ма ње­го­вим ре­чи­ма, пред­мет ће по окон­ча­њу ис­тра­ге би­ти до­ста­вљен ту­жи­ла­штву, а у слу­ча­ју утвр­ђи­ва­ња кри­ви­це би­ће до­не­та од­лу­ка про­тив ко­га ће би­ти по­диг­ну­та оп­ту­жни­ца

– С об­зи­ром на то да је ис­тра­га у то­ку, не мо­гу да да­јем ни­ка­кве пре­ци­зни­је ин­фор­ма­ци­је, ни­ти да пре­до­чим еле­мен­те ис­тра­ге ко­ји иду у сме­ру утвр­ђи­ва­ња евен­ту­ал­не кри­ви­це де­жур­них ле­ка­ра деч­јег оде­ље­ња вра­њан­ске бол­ни­це. Оно што мо­гу ре­ћи је­сте то да ће об­дук­ци­о­ни на­лаз са Ин­сти­ту­та за суд­ску ме­ди­ци­ну у Ни­шу, ко­ји се још че­ка, би­ти је­дан од кључ­них еле­ме­на­та у ис­тра­зи – ка­зао је Ми­ло­са­вље­вић..
http://www.pravda.rs/2011/01/19/istragu-koci-50-000-dinara/

Sistem da bi funkcionisao, mora da se organizuje i kontrolise "odozgo".

Ali "odozgo" nije samo predsednik, on i nema toliko velika ovlascenja, niti moze ravnopravno da bude zastupljen u svim oblastima, za to postoje ministri, skupstina, drzavni oragani itd...
Konkretno problem je u celom sistemu a ne samo u predsedniku. Koliko god on pokusavao da svoj posao obavlja na najbolji nacin, dzaba ako pojedinci koce.

Др­жав­ни се­кре­тар Ми­ни­стар­ства здра­вља, до­цент др Не­ве­на Ка­ра­но­вић, из­ја­ви­ла је да је ин­спек­циј­ским над­зо­ром утвр­ђе­но да су ле­ка­ри бол­ни­це у Вра­њу ура­ди­ли све што су мо­гли ка­ко би спа­сли пе­то­го­ди­шњу де­вој­чи­цу.

Ovu istu izjavu su dali i kada je moja majka podnela tuzbu za smrt moje sestre, i kada se digla prasina pojavio se jedan "gospodin" iz lekarske komore i dao preslikanu izjavu!

Privatna praksa ce MNOGIMA DOCI GLAVE!

Nema nicega PERVERZNIJEG nego kada ZDRAVLJE POSTANE ROBA!

Слажем се да је перверзно.
Али та перверзија је у Србију дошла "из развијених капиталистичких земаља".
У капитализму је све роба, па тако и здравље.

Back