Slika na oglasima

Pa ne znam kako oglas za posao, valjda to izbacuje poslodavac / firma

Inace da, obavezno stavljam svoju fotografiju unutar CV-a/ Rezimea, ima tu i psiholoskog efekta, nema veze sa tim da li je neko lep ili ruzan, vec jednostavno podsvesno stvara povezanost sa regruterom i vece su sanse da te neko memorise sa fotografijom nego u bland rezimeu.

To naravno moze da ima i kontra-efekat ako je slika neprofesionalna ili ide u krajnost, preterano ozbiljan izraz liza / preterano neozbiljan izraz

Pa ne znam kako oglas za posao, valjda to izbacuje poslodavac / firma

Inace da, obavezno stavljam svoju fotografiju unutar CV-a/ Rezimea, ima tu i psiholoskog efekta, nema veze sa tim da li je neko lep ili ruzan, vec jednostavno podsvesno stvara povezanost sa regruterom i vece su sanse da te neko memorise sa fotografijom nego u bland rezimeu.

To naravno moze da ima i kontra-efekat ako je slika neprofesionalna ili ide u krajnost, preterano ozbiljan izraz liza / preterano neozbiljan izraz
Ma stavljam i ja na cv, ali na oglas u kome trazim stan? To mi je suludo

Zašto ljudi stavljaju fotografije na oglasima za posao ili kada traže stan na Fejsbuk grupama?
Računaju da se dopadnu stanodavcima/poslodavcima ili šta?

Nisam znala gde da postavim temu. 🥲
Trud da se slikom pošalje karakter i deo ličnosti nije na odmet pogledati.
Jedna moja visoko kvalifikovana prijateljica mi je pokazala svoj CV pre nego što je isti prosledila na oglas.
Ne sećam se šta je na slici prvo i najviše ukazivalo na neprofesionalnost, ali sam joj momentalno rekla.
Začudila se. Pretpostavljam da me nije poslušala.
Jednostavno... slikom šaljemo da stojimo iza napisanog licem i bradom. Školovana osoba je i obrazovana, i načitana, i ljubopitiva, i sluša pažljivo pametne stvari, i ne slika se za sliku u CV-u na plaži, u diskoteci, kao selfi, u neprikladnoj garderobi, izvodeći kerefeke, sa kućnim ljubimcima, "reklamirajući" kozmetiku i čuda... Jednostavno, detalji govore mnogo.
Poslodavac ne mari tj. ne bi trebalo da mari za naš pol ili izgled, ali naša fotografija je već nekoliko koraka napred ili nazad u poređenju sa ostalim interesentima za istu poziciju.

Back