Slika koja je na mene ostavila utisak

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
207.682
O ne, ovo neće biti još jedna tema puna lepih pejzaža, mada nije zabranjeno ni to. Ključna stvar je vaš doživljaj u celoj priči koji bi mogli i da objasnite u par rečenica. To može biti uspomena na nešto ili recimo ono što vam se veoma sviđa ili baš naprotiv, nešto što uopšte ne volite. Utisak može biti i negativan, zar ne?

Krenuću od sebe. Verovatno svi znate da je pre neki dan preminuo basista Riblje čorbe Miša Aleksić. U mojoj glavi se pokrenuo vremeplov.

riblja corbabio056.jpg


Vratih se jedno 35 godina unazad kad se u gradu u kom sam služio vojsku baš tog dana dešavao koncert Riblje čorbe. To je bila baš ta postava koja je na slici, znači godinu ili dve nakon što je Džindžer u bendu zamenio Bajagu. Dakle taj dan nije bio izlazni, ali mi smo baš rešili da po svaku cenu idemo na koncert. Spretno smo se iskrali neprimećeni iz kasarne, ali se na našu žalost u toku našeg odsustva pojavio jedan od naših oficira u kasarni jer je valjda nešto zaboravio, pa svratio. Tako su nam lepo spremili sačekušu, te nas sve zajedno, pola voda strpali u pritvor. Pustili su nas sledećeg dana. Jeste da me je Bora mnogo godina kasnije razočarao, ali svejedno ne žalim za pomenutim mladalačkim postupkom.

Šta vas danas inspiriše dragi moji forumaši i još draže forumašice? Stavite sliku i recite. :)
 
Možda neću odgovoriti na temu onako kako se očekuje, ali, kako je tema Vojvodina a počelo je postom vezanim za muziku, samo ću se nadovezati.

Hladno, zima se još ne bliži kraju (Februar prošle god), ja unapred rezervisala karte za SNP i koncert Josipe Lisac.
Tih dana vetrina nosila sve pred sobom, do kostiju 'probijala' .

Promrzla, cure suze i nos, ali trpim.

Josipa, dostajenstveno izašla na scenu, izvinila se za stajling (bila u pantalonama, muškom sakou i šeširu, još je naglasila da se 'natrontala' ispod pantalona) Ponela je, kaže, kofere sa scenskom odećom ali ne može od hladnoće da se presvlači.

Kada je zapevala, bez muzičke pratnje, svi smo se naježili.
Koncert opušten, prepun emocija. V E L I Č A N S T V E N!

Menjala sam telefon, slike sa koncerta su mi ostale u telefonu, na YT nisam našla snimak sa novosadskog koncerta, ni slike sa tog događaja, mada ima iz Sava Centra ( kasnije održan).

(Prilog: klip koji volim)

 
Kad se pomene Vojvodina,meni je u mislima Slavonija..jer sam rođena na jednom salašu..
u vreme branja kukuruza i zrelih bundeva.Teče tu pored reka Karašica,ali nisam bila u tom
kraju od svojih malih nogu. Tu je blizu mađarska granica..i pamtim jedne vedre noći,znam
to, jer je prozorčić na ulaznim vratima svetleo..Imala sam četiri godine.Čuli su se neki ljudi
koji su razgovarali.Majka mi je rekla: Ćuti..to su uhode. Bilo je to vreme previranja u
Mađarskoj a i ovde..opasna vremena.
Ali hajde Vojvodina..Hotel Aqua u Vrdniku..
DSCN0587.JPG
 

Back
Top