gost 4554
Buduća legenda
- Poruka
- 39.136
Po najnovijoj teritorijalnoj organizaciji Srbije, koja treba da bude izglasana Kruševac i Rasinski okrug treba da budu pripojeni Jugoistočnoj Srbiji sa sedištem u Nišu. Napominjem da je i vojnom pogledu Kruševački garnizon u sastavu Armije čije je sedište u Nišu.
U verskom pogledu, Kruševac i Ćićevac su sastavni delovi Eparhije Niške SPC (sa delovima opština Aleksandrovac i Brus)...Ostatak okruga je u sastavu Eparhije Žičke SPC...
Ovo sam sve naveo zbog onog što želim da prodiskutujem sa Vama:
jeli mentalitet Kruševljana, Župljana i Moravaca bliži Nišlijama ili Kraljevčanima?
Koliko ja znam, mnogo su bliži Kraljevčanima i stnovništvu ostalih delova Šumadije...
Da li mentalitet ljudi nekog područja (ovde Kruševca) treba uzeti u obzir pri planiranju teritorijalne organizacije?
Da li biste Čarapane svrstali među južnjake ili Šumadince?
U verskom pogledu, Kruševac i Ćićevac su sastavni delovi Eparhije Niške SPC (sa delovima opština Aleksandrovac i Brus)...Ostatak okruga je u sastavu Eparhije Žičke SPC...
Ovo sam sve naveo zbog onog što želim da prodiskutujem sa Vama:
jeli mentalitet Kruševljana, Župljana i Moravaca bliži Nišlijama ili Kraljevčanima?
Koliko ja znam, mnogo su bliži Kraljevčanima i stnovništvu ostalih delova Šumadije...
Da li mentalitet ljudi nekog područja (ovde Kruševca) treba uzeti u obzir pri planiranju teritorijalne organizacije?
Da li biste Čarapane svrstali među južnjake ili Šumadince?