Ja cu da ti odgovorim filozofski, Mladene. Ja ne mogu da ocenim raspolozenje naroda, bezobzira sto cesto boravim u BGDu. Primetio sam da mnogi cute
(i ja testiram, obucen NAMERNO na ivici bede, setajuci po supermarketima i okolnim lokalnim pijacama epsilon okoline gde imam stan, pa se malo kao "slucajno" upustim u pricu sa ljudima)... A to, po meni, znaci precutno odobravanje sistema.
Ali reci cu ti ovo: Svi Vozd Pederovi drustveni analiticari i psiholozi detaljno izucavaju taj subotnji fenomen. I ako masa pocne da se navodnjava, oni ce primeniti neke jace mere. Da ne bi eskaliralo. Ukoliko masa nastavi da se razvodnjava,
to ce sistem NA KRAJU OVE BALADE proglasiti svojom VELIKOM pobedom, i
na tome ce, uglavnom, graditi 2019. strategiju PROTIV neistomisljenika.
Koliko ja analiziram, vreme radi protiv demonstranata. Sistem to isto razume (nije tesko to shvatiti), i ceka... Zacutali su se, mislim, ne preduzimaju nista vidljivo na ulicama. To je dobar znak da oni ocekuju da se trend/gradijent otpora prema sistemu na ulici razvodnji.
Ono sto takodje sistem zna, je da treba da stricne koju injekciju svezih zelenih novcanica (recimo par stotina hiljada $$ USD) u organizaciju protesta. Da kupi pola "druge" linije organizatora. Ako to urade, a mislim da ce im to uspeti... Ocekuj neslavan krah ovog
pokusaja obaranja sistema.
_nobody_