Slavina sa grejacima

Prednosti i mane protočnih bojlera

Prednost protočnih bojlera je što zagrevaju vodu samo kada je to potrebno. Čim se otvori slavina - odnosno slavina za vodu ili armatura za tuširanje - protočni bojler počinje sa radom. I tek u ovom trenutku troši struju. Stoga postavka N ili 0 ne postoji. Uređaj radi ili ne radi.

Pošto ovi uređaji ne skladište vodu, nema gubitaka toplote. Ipak, protočni bojleri nisu uvijek najisplativija opcija za grijanje vode. Struja je skuplja od nafte i plina, na primjer. Međutim, postoji nekoliko savjeta kako možete smanjiti troškove tople vode pomoću protočnog bojlera.

Protočni bojleri se uglavnom koriste kada su slavine u stanu ili kući udaljene. Protočni bojleri su također korisni tamo gdje je potrošnja vode niska, na primjer u kući za odmor.

Koliko bi protočni bojler trebao biti moćan ovisi o namjeni. Za udobno zagrijavanje vode za tuširanje uređaj bi trebao imati snagu od oko 21 kW. Brzina protoka može biti ograničena za uređaje sa manjim kapacitetom. Najbolje je pitati svog instalatera. Prilikom ugradnje mora uzeti u obzir i postojeće poprečne presjeke kablova za napajanje. Obično se uređaji ne održavaju i ne moraju se odzračivati. Ako postoje problemi, dopustite samo profesionalcima da izvrše popravke.
 
treba da renoviram kuhinju i izbacio bih kuhinjski bojler i stavio onu slavinu sa grejacima.

zanima me da li neko ima iskustva sa tim?
koje valjaju?

nesto sam po netu citao da su one delimano umele da naprave strujne udare.
https://www.novosti.rs/ekonomija/ve...delimano-proizvoda-zbog-rizika-strujnog-udara

jel valja to, da li ih neko koristi?
radi se o tome da ja u 90% slucajeva koristim masinu za sudove i ovo bi mi trebalo samo da tu i tamo operem nesto na ruke, zato se i razmisljam da sklanjam bojler, ali je ipak izgleda bojler bolje resenje.
Уградио сам пре две и по - три године. Нисам имао никаквих проблема до сада.
Ja sam se konsultovala sa električarem kada sam renovirali kuhinju u nekom stanu, i, reče mi da je on to ugradio i izbacio posle par meseci. Kaže da povećava potrošnju struje i kad ne puštaš vodu.
Nisu skupi ali zato racun za struju :eek:
Мени су саветовали да је уградим управо због тога што троши мање него бојлери. Мада сам је ја уградио, пре свега, из практично-естетских разлога.
 
Ja sam se konsultovala sa električarem kada sam renovirali kuhinju u nekom stanu, i, reče mi da je on to ugradio i izbacio posle par meseci. Kaže da povećava potrošnju struje i kad ne puštaš vodu.
....a da isključiš iz štekera kad ne koristiš?

Šalamala.

Te slavine su rešenje za privremeno ili povremeno.
Za stalno je ipak bolje kupiti protočni bojler nekog ozbiljnijeg proizvođača

Imao sam dve do sada.
Nije loše ko mora tako
 

Back
Top