Slava oslobodiocima Vukovara.

Zarathustra:
Draga ustašice,
nemaš ti blage veze čijim pravopisom pišeš, a još manje koja je uloga bila Ljudevita Gaja da pokrade štokavski dijalekat od Srba i proglasi ga za hrvatski bez dvoumljenja.

Kad buš ti znala pravilno pisat hrvatski zakaj se nebuš ugledala na tvog frenda zg2004 ?
:mrgreen:

P. S. Gore boldiran dokazuje da te izdaje nesvesno, jer poštuješ Vukov pravopis što provereno dokazuje da si pokatoličena konvertitkinja iz Hercegovine (uff da je to bio tako redak slučaj tamo ;) ). Isto dokazuje i jezik srpskih pesnika renesansnog Dubrovnika - Menčetića i Gundulića.

Ima ona izreka: Nema goreg ustaše što može postati od pokatoličenog Srbina !

cinjenica da srbi tijekom povijesti su pokusavali osporiti nas knjizevni jezik,nemaju veze sa jezikoslovljem vec samo sa velikosrpskim apetitima za hrvatskom kulturom i teritorijem!

od 12.st. sve do danas upotrebljava se u knjizevnosti i ostalim pisanim spomenicima narodni jezik, dok je kod vas tek u 19.stoljecu vuk s. karadzic uspio uvesti narodni govor i tek od tada zapocinje srpski knjizevni, a i u tome su vam pomogli rusi!

zaista mi je cudna srpska logika!450 godina postoji hrvatska knjizevnost pisana cistom ikavicom i ijekavicom, pa sto je onda prirodnije da smo mi od vas pokupili ili da smo mi vama dali temelje za stvaranje knizevnog narjecja?

samo je stvar da mi hrvati ne patimo od toga da nesto nekome "dajemo" i isticemo sto ne postoji.samo ponekad podsjetimo zapadni svijet na prosla vremena u kojima smo zaustavili turke.
molim da vise ne pricate gluposti ili da bolje proucite cinjenicne stvari.

Zarathustra:
to urospo

E vidiš dragi urošpo, ja bih ih baš pustio da njajuke samo do granice dok se ne počne sa vređanjem. Treba da im mi Srbi pokažemo šta se zove tolerantnost, a ne da budemo kao oni da izbacujemo Srba samo zbog toga što su ili nose neki avatar koji im se ne sviđa. Meni je baš coolerski i ostavio bih ustašicu, zg2004, pavelića i dalje da voze dok god su uljudni !

istina,slazem se s tobom,ovako se javljaju zanimljivije diskusije

Ustasha:
cinjenica da srbi tijekom povijesti su pokusavali osporiti nas knjizevni jezik,nemaju veze sa jezikoslovljem vec samo sa velikosrpskim apetitima kulturom i teritorijem!za hrvatskom
o kojoj teritoriji pričaš-leba ti???? :-D :-D
od 12.st. sve do danas upotrebljava se u knjizevnosti i ostalim pisanim spomenicima narodni jezik, dok je kod vas tek u 19.stoljecu vuk s. karadzic uspio uvesti narodni govor i tek od tada zapocinje srpski knjizevni, a i u tome su vam pomogli rusi! :-D :-D :-D

zaista mi je cudna srpska logika!450 godina postoji hrvatska knjizevnost pisana cistom ikavicom i ijekavicom, pa sto je onda prirodnije da smo mi od vas pokupili ili da smo mi vama dali temelje za stvaranje knizevnog narjecja?

samo je stvar da mi hrvati ne patimo od toga da nesto nekome "dajemo" i isticemo sto ne postoji.samo ponekad podsjetimo zapadni svijet na prosla vremena u kojima smo zaustavili turke. :-D :-D :-D
molim da vise ne pricate gluposti ili da bolje proucite cinjenicne stvari.[/QUOTE] :-D
ako je i od tebe-mnogo je :-D :-D :-D

Bome ,momci,svašta ćemo mi ovde pročitati. :-D :-D :-D
Naprežem mozak i verujte mi ne mogu da se setim ni jedne bitke izmeću Hrvata i Turaka. :-D :-D :-D
Sećam se samo da su u oba svetska rata Hrvati bili na suprotnoj strani. :-D :-D :-D
Ako sam pogrešila -ISPRAVITE ME :-D :-D :-D

da ali osvajanje beca se nije dogodilo u jednom danu vec u naletima a na putu, u ugarskoj su postojali nizovi tvrdava koji su bili u funkciji obrane i na kojima su se borili hrvati.moramo uzeti u obzir i da su hrvati bili ti koji su prvi naselili bosnu i da su se tamo vodile zestoke bitke u ocuvanju teritorija i vjere.logicno je, turci su napadali ali smo mi zadrzali granicu tursskog carstva posto su vas porobili.naravno da smo u mnogim bitkama gubili, ali da su nas pokorili ne bi bilo krscanskog beca.ne kazem da smo bili kljucni za to ali drzati granicu nije mala stvar.

vecavestica:
Bome ,momci,svašta ćemo mi ovde pročitati. :-D :-D :-D
Naprežem mozak i verujte mi ne mogu da se setim ni jedne bitke izmeću Hrvata i Turaka. :-D :-D :-D
Sećam se samo da su u oba svetska rata Hrvati bili na suprotnoj strani. :-D :-D :-D
Ako sam pogrešila -ISPRAVITE ME :-D :-D :-D

bolje biti uz hitlera i nezavisan.to je sve sto cu reci

Ustasha:
da ali osvajanje beca se nije dogodilo u jednom danu vec u naletima a na putu, u ugarskoj su postojali nizovi tvrdava koji su bili u funkciji obrane i na kojima su se borili hrvati.moramo uzeti u obzir i da su hrvati bili ti koji su prvi naselili bosnu i da su se tamo vodile zestoke bitke u ocuvanju teritorija i vjere.logicno je, turci su napadali ali smo mi zadrzali granicu tursskog carstva posto su vas porobili.naravno da smo u mnogim bitkama gubili, ali da su nas pokorili ne bi bilo krscanskog beca.ne kazem da smo bili kljucni za to ali drzati granicu nije mala stvar.
UF, da ne bi vas sada bi cela Europa bila islamska :-D :-D :-D
Pomozi mi,ne mogu da se setim ni jedne važnije bitke :-D :-D :-D

@Ustasha

samo ponekad podsjetimo zapadni svijet na prosla vremena u kojima smo zaustavili turke.

Da naravno, ako pri tom u te Hrvate ubrajaš Srbe iz Vojne Krajine. ;) Svašta će čovek još od vas da nauči. Nego podseti me jesu ono i husari bili Hrvati ? :lol:

P. S. Navedi jednu bitku u kojoj su se borili Hrvati protiv Turaka. Ali ne napamet da mi kažeš u sklopu neke veće austrijske vojske, nego mi precizno navedi vašeg tadašnjeg VOĐU !

P. P. S. Jako mi je drago da tvoje pisanije odlično razumem za razliku od ponekad zg2004. Pitam se zašto ? ;)

Back