скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како која. :lol:

Једна се удала. Нека несрећница из Далмације. Родитељи је као дете стрпали у манастир, били сиротиња и тако им се више исплатило.
Прича моја доста старија колегиница како је била скроз световна, како је примећивала добре ципеле, лепу гардеробу...и логично, баталила манастир. :lol:

није то само мука сиротиње. и краљ Никола је обнављао манастире по Скадарском језеру јер није знао где да поуда онолике кћери :lol:

није то само мука сиротиње. и краљ Никола је обнављао манастире по Скадарском језеру јер није знао где да поуда онолике кћери :lol:

Да, њему је баш био проблем да их поуда.
Ретко ко би оженио ћерку Краља. :lol:

Да, њему је баш био проблем да их поуда.
Ретко ко би оженио ћерку Краља. :lol:

свако би, али проблем је што не може краљ да кћер да било коме. то је као са одликовањима. ако их делиш свима редом, онда им пада вредност :lol:

а и те што је поудао у Русију, боље да је затворио у манастир.

SaWo, primećuje se toplina u tvom pisanju, skoro da vidim kako ti se brk smeši. Da, znam koji je razlog tome. Sreća je opet među nama. :mrgreen:

ето је Марсију, нек и њега срећа огреје :lol:

- - - - - - - - - -

вечерас имате премијеру у Народном позоришту - Моћ судбине. мада је боље да су је назвали Немоћ певања, илити Муке по Вердију.

свако би, али проблем је што не може краљ да кћер да било коме. то је као са одликовањима. ако их делиш свима редом, онда им пада вредност :lol:

te sto je poudao u rusiju bolje da se nisu ni rodile...

- - - - - - - - - -

SaWo, primećuje se toplina u tvom pisanju, skoro da vidim kako ti se brk smeši. Da, znam koji je razlog tome. Sreća je opet među nama. :mrgreen:

koji nik je sreca uzela ovog puta? :lol:

Да, баш ме је блам кад на њих помислим. :confused:

Камо среће да је те лудаје све стрпао у манастир, или још боље бацио их у неку вртачу.

Имале су заслуге у империјалној Русији.

- - - - - - - - - -

вечерас имате премијеру у Народном позоришту - Моћ судбине. мада је боље да су је назвали Немоћ певања, илити Муке по Вердију.

Лоша изведба, лош глас певача или нешто треће? :lol:

Ne, nije imao nikakve privilegije, koristio je nekoliko puta u životu vojno odmaralište, kao što je komšija koristio poštino, ili onaj drugi nekog drugog preduzeća. I plaćao svaki dan i obrok. Zato i pitam ko je to mogao da bude na letovanju 3 meseca, i vremenski i materijalno.
Plata puta dva? Imao si dve plate, ili misliš na ženinu platu, onda napiši da si i odmor plaćao puta dva, sa decom je to i više od dva.
Dinar bio u bankama Evrope? :lol:

- - - - - - - - - -

Zanimljiva je ta "Mala Amerika" 80-ih godina bila...

Pogledajte prilog 430022

Pogledajte prilog 430023

e , znaci i jesi koristio da letujes i zimujes i to preko OCA , koji je i imao , nes malko vise od drugih.

s druge strane i priznajes da se u onoj drzavi i druge radne organizacije brinule za dobrobit svojih gradjana.

drago mi je da si i priznao , mislim , najzad ,

Da si i ti produkt , one SFRJ sa svim dobrim i negativnim ...no , svi , oni mislim lica koja su i radila u VOJSCI su i imala mnogo vece , beneficije ,

S druge strane , tak fini decko , nikako i nije mogao da ucestvuje u radu IZVIDJACA ILI FERIJALACA, jer da je mogao da izdrzi zivot i da deli sve sa svojim drugarima , tada bi i mogao i da boravi na moru i tri meseca a da ni dinar da ga kosta.

o da imali smo mnogo takvih maminih maza , koji nikako nisu mogli da spavaju u satore , niti da ucestvuju u marsevima , niti...al su kukali i kukali.

Ej a dal si znao , da oni koji su i bili sa ...hmmm nekim cinovima. da su ostajali celu sezonu.

A TEK , ferijalna druzina , pa zezanje po begd , pa po SFRJ , pa delenje a i bogumi , primanje ljubavi.....

a o radnim akcijama i zuljeva na rukama , ranoga ustajanja , pravljenja drugarstva i prijateljstva...JOOOOK , to i nije bilo za maminih i tatinih maza.

- - - - - - - - - -

ako je on perrder , bogami , gde je i sta je onda SErBIJA

e , znaci i jesi koristio da letujes i zimujes i to preko OCA , koji je i imao , nes malko vise od drugih.

s druge strane i priznajes da se u onoj drzavi i druge radne organizacije brinule za dobrobit svojih gradjana.

drago mi je da si i priznao , mislim , najzad ,

Da si i ti produkt , one SFRJ sa svim dobrim i negativnim ...no , svi , oni mislim lica koja su i radila u VOJSCI su i imala mnogo vece , beneficije ,

S druge strane , tak fini decko , nikako i nije mogao da ucestvuje u radu IZVIDJACA ILI FERIJALACA, jer da je mogao da izdrzi zivot i da deli sve sa svojim drugarima , tada bi i mogao i da boravi na moru i tri meseca a da ni dinar da ga kosta.

o da imali smo mnogo takvih maminih maza , koji nikako nisu mogli da spavaju u satore , niti da ucestvuju u marsevima , niti...al su kukali i kukali.

Ej a dal si znao , da oni koji su i bili sa ...hmmm nekim cinovima. da su ostajali celu sezonu.

A TEK , ferijalna druzina , pa zezanje po begd , pa po SFRJ , pa delenje a i bogumi , primanje ljubavi.....

a o radnim akcijama i zuljeva na rukama , ranoga ustajanja , pravljenja drugarstva i prijateljstva...JOOOOK , to i nije bilo za maminih i tatinih maza.

Nekoliko letovanja i to je sve. Kad bi znao da nisi mogao svake godine da ideš baš kako želiš, osim ako nisi jednakiji od ostalih kolega u JNA... a da li je ima više, već sam pisao da je moj drug imao veći stan, više je puta bio u hotelima od mene, a otac mu bio profesor. Išao i komšija kojme je otac bio u policiji, isto su imali letovališta. Jesu imala neka preduzeća svoja letovališta, ali je pitanje kvaliteta takvih mesta.
Beneficije su imali određeni u JNA, isto kao svuda u toj Jugoslaviji. Morao si da budeš malo ravnopravniji d abi imao beneficije, a to dobro znaš, nego imaš selektivno pamćenje. Kao i za one bonove u vreme "Male Amerike".
Ni izviđači ni ferijalci nisu bili na moru tri meseca. Verujem da umeš da brojiš.
Radne akcije su obor za krezube i grbave budale koje ne cene svoje vreme i znanje. Zadovoljili su se lošom hranom i devojkama izbosne. Veoma niska cena.

Proroce, jel stvarno za sve vazilo isto?
Jesu li svi, bas svi drugovi kupovali na bonove ili neki bolji drugovi nisu?

ne , nije vazilo za sve , neki su i imali privilegije ali to je bila manjina.
zaboravljate , sta je IMF radio i koje su pritisci bili , i na koji se nacin i isplacivao.
zaboravljate , kakve su posledice bile po krizi sa NAFTOM...
a vec sam i pisao , kako je bilo u SRBIJI , sa raspodelom iz robnih rezervi i grabljenja i fvatanja veza sa poslovodjama a kako su , u SLOVENIJI , ti isti proizvodi , bili na rafovima i kupovali su , onoliko koliko im je bilo potrebno...

a danas,

jel vam bolje i lepse i imate li novaca za placanje racuna za struju , vodu , poreze i prireze i sta jos ne.

i koliko vam od plata pstaje za , ono , OPSTE ZADOVOLJSTVO , putovanja , POZORISTA , LETOVANJA I ...

- - - - - - - - - -

Šta ću volem Ferencvaroš, malo zapadnije Tun je bolji pa bolji,
Njemačka Herta bi valjalo da dodje, Kortrajk i Nec ko ne voli taj ne treba da živi
Jang Bojsi će oduvaju Grasshoperse, ovo je čist tiket bez golova nako na prognozu tipa Yugo45 Vs. BMW
Plzenj i Domžale šta urade uradili su tu su radi razbibrige :D

HERTA , VODI SA 1-0.

bosanac Ibisevic ga zabi

ma ne ma bre zemlje brez bosanaca...

evo , nisu samo u bgd, ns, vec ima ih i u njemackoj

Знаш, кад се напише "жена", то може да се мисли и у шаљивом смислу.

Без матичара и венчаног папира.

pa lepo kazi svima

udala sam se i preko nje imam sada bolji zivot.

i da , tamo , ne smes da zucnes ali zato...da pljujes po sebi i svojoj zemlji.

neg , jel si se vec i prozvao HANSOM , da ne bidne , ono , gle bre ove seljacine ....sa imenom milisav

- - - - - - - - - -

Vezbica malopre,5x99 stepenika da se sagori mali shlauf. :lol:

Pogledajte prilog 430093

a jel je , i dalje onaj vagon , restoran , kafic.

- - - - - - - - - -

ehhh, mozes marsiju da pomazis , MARS.

narod kaze -USE I U SVOJE KLJUSE.

pokusaj da i nadjes sebi srecu , pa onda i da pozelis nekome.

pa lepo kazi svima

udala sam se i preko nje imam sada bolji zivot.

i da , tamo , ne smes da zucnes ali zato...da pljujes po sebi i svojoj zemlji.

neg , jel si se vec i prozvao HANSOM , da ne bidne , ono , gle bre ove seljacine ....sa imenom milisav

- - - - - - - - - -

a jel je , i dalje onaj vagon , restoran , kafic.

Nisam skoro prolazio tuda. Trebalo bi da radi.
Da ne zvučim sad bezveze ali u najpoznatija mesta tipa Šaran, vagon, šlep,itd dolaze isključivo beograđani. Lokalci idu na mesta koja nisu izreklamirana, moglo bi se reći i da su neugledna ali je jeftinije i opuštenije. Nema vaj faj ali ima šahovska tabla i nemački lovni terijer. :lol:

qgNuBNz.jpg

Nekoliko letovanja i to je sve. Kad bi znao da nisi mogao svake godine da ideš baš kako želiš, osim ako nisi jednakiji od ostalih kolega u JNA... a da li je ima više, već sam pisao da je moj drug imao veći stan, više je puta bio u hotelima od mene, a otac mu bio profesor. Išao i komšija kojme je otac bio u policiji, isto su imali letovališta. Jesu imala neka preduzeća svoja letovališta, ali je pitanje kvaliteta takvih mesta.
Beneficije su imali određeni u JNA, isto kao svuda u toj Jugoslaviji. Morao si da budeš malo ravnopravniji d abi imao beneficije, a to dobro znaš, nego imaš selektivno pamćenje. Kao i za one bonove u vreme "Male Amerike".
Ni izviđači ni ferijalci nisu bili na moru tri meseca. Verujem da umeš da brojiš.
Radne akcije su obor za krezube i grbave budale koje ne cene svoje vreme i znanje. Zadovoljili su se lošom hranom i devojkama izbosne. Veoma niska cena.

e , koje si skole ti zavrsava , kak bre te nisu i naucili,
I CIVILNA LICA SU MOGLA , KORISTITI VOJNE OBJEKTE.
KUPARE , BASKE VODE, i mnoga druga mesta.

i dak skuzi i pogledaj za kamp PERNA i koje su cene bile.

i boravio sa porodicom od pocetka juna pa sve do 25 AUGUSTA.

ONO STO SE ZVALO LICNI DOHODAK JE I BIO DOVOLJAN ZA SVE TROSKOVE I PLACANJE plata lepse polovine i nije bilo potrebno da se trosi.

osim po povratku kroz Travnik, gde se teletina i to sveza da svezije ne moze bit , istranzirano i spremljeno i pravac za BGD.

i nijesam ti Ja kriv , sto si bio mamina i tatina maza i sto nijesi , znao , gde se i kako se moze letovati a da se i ne potrosi puno.

Cek , jel si mozda koristio da letujes preko Studentske organizacije , ihhh, koliko je bilo , akcija .

jel si mozda isao na ekskurzije...MARSOVAC , je bio organizator...istih.

SSSR, POLJSKA CESKOSLOVACKA BUDIMPESTA....SOLUN...

e pa jes bre bio u djungli novobeogradskoga , kada ama bas nista nis ni znao.

ili te mati drzala ispod suknji , gde njen mezimac da se pati , po nekim satorima i da ga komarci , pauci , zmije i ostala zgadija , pojede.

mislim da on i misli na te radne akcije kad kaze "letovanja" jer se na njima ostajalo po par meseci..:D smrdljive barake u kojima se svako jebbe sa svakim, wc-i cucavci, neispravni tusevi i ostale blagodeti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back