MA SVE MI SE CINI , da i nijesi moga vise jesti morske plodove od Marsovca.
nikako , elem , marsovac je , jelte ka partizan kampovao i dolazili u isti kamp , godinama drustvo iz beloga sveta, pa , pored ostaloga , ribara dva , su , mnogo volela da se druze sa marsovcem ,
i s obzirom da sam bio kulak u onom mracnome vremenu , mene i moju i lepsu i pametnu polovinu , su nam davali tj nas terali da nis ne radimo preko leta,3 meseca, uz to su nas i zahebavali sa davanjem para za sve vreme nerada i onda , plus ti tak nekaki regres u visini place...
i oni dva , su me kvarili i svako jutro me i budili i donosili RAZNU RIBU , pocevsi od ZUBATCA , SALPE , BUKVE , CIPALA I BOGUMI I HOBOTNICE.
i bogumi , naterase me oni da , radim, a ja , hteo samo da se izlezavam , ali , hajde , pali rostilj , pravi specijalitete , i pi Djingac, znas to ti je VINO-autohtono i nalazi se na PELJESCU a i dobar je bio i POSIP.
a ti tada , tek si se ispilio iz pelena.
neg da si , probao marsovsku salatu od hobotnica....uhhh ala su se i ovde , kanadjani odusevljavali , pa svez RED SNAPER ILI JASTOG ILI WILD PACIFIC SALMON ILI ......a spremljeo ala marsovac.
ili odes lepo u kineske restorane i oni , tj Ti biras , koju ce ribu da ti spreme i vade iz bazena ....e naucih to boraveci u KINI.
a da sto se tice gubitka fabrika i svega onoga sto je i davala sirokij masi , i zivot
tvoji i takvi istomisljenici da ce kapitalizam poboljsati i zivotni standars ljudima i samim drustvu....su krivi.
i tacka ili tocka, to je vasa realnost.