nisliya
Iskusan
- Poruka
- 6.510
може сјутра
![]()
cini mi se da tvoja (ako se nisam zabrojao, hm) vredi dva poena
prvi si na spisku za sutra
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
може сјутра
![]()
Немогуће. Па види колико имам порука :???:
cini mi se da tvoja (ako se nisam zabrojao, hm) vredi dva poena
prvi si na spisku za sutra
Ali je FAKTIČKI njegova vlada delovala rasistički. A nije slao, jer Nemci nisu tražil. Da su tražili, činio bi to kao bela lala, ili bi se povukao. To je vaš konstantni problem s prihvatanjem one proste činjenice da Nedić ama baš ništa nije mogao da uradi mimo Nemaca. A iz te činjenice proizilazi sve ostalo, što vi, u vašoj mitomanski iskrivljenoj svesti o sopstvenoj istoriji niste u stanju da pojmite.Недић никада није потписао расни закон нити је слао јединице на Источни фронт.

ej ljudovi...veliki poz ode konza da zonza...pava..jer me boli glava![]()
Желим ти слатке сновеej ljudovi...veliki poz ode konza da zonza...pava..jer me boli glava![]()
Ali je FAKTIČKI njegova vlada delovala rasistički. A nije slao, jer Nemci nisu tražil. Da su tražili, činio bi to kao bela lala, ili bi se povukao. To je vaš konstantni problem s prihvatanjem one proste činjenice da Nedić ama baš ništa nije mogao da uradi mimo Nemaca. A iz te činjenice proizilazi sve ostalo, što vi, u vašoj mitomanski iskrivljenoj svesti o sopstvenoj istoriji niste u stanju da pojmite.
Po koji put: Nedićeve lične dobre namere, i, načelno, ispravan stav u pogledu Britanaca, i, uopšte, ideje da treba "furati po srpstvu", nestale su, i bile pretvorene u svoju suprotnost surovom realnošću nemačke okupacije, njihovog amtisrpstva i antislovenstva, kao dela nacističke ideologije, i prakse.
Evo jos ovu pa necu vise...........a dobra pesma?
Mislila sam da si ti među pametnijim, razumnijim ovde, i onima koji istorijske činjenice istinski umeju da koriste. Sad vidim da si i ti samo još jedan od sluđenika, onih, koji su dopustili da im sve ove godine zle vladavine toliko iskrive zdarv rezon da s njima ne vredi raspravljati. Ali, možda sam isuviše zahtevna, možda idealizujem ljude. Možda i nisi kriv. To je, prosto, tako, s većinom, malo je onih koji istinski uspeju da se odupru. Ako u realnom životu takve tolerišem, i razumem, zarad ličnih bliskih odnosa, i prijateljstva, ovde na forumu to ne moram.Како ти лупаш, мало је једна медаља.
Како је то његова Влада деловала расистички, да није можда он бип шеф Гестапоа за Србију?!
Тражили су му једнице али им је лепо објаснио да је то научна фантастика. Додуше, Сектор Е су водили интелигентни официри Вермахта, који су узгред буди речено тражили укидање НДХ, тако да ни сами нису веровали у тако нешто.
I za tebe, još jednog sluđenika, važi isto kao gore napisano za prethodnog. Ništa niste, niti možete dokazati, sem sopstvenu glupost.Nedic je po odluci srpskih akademika usao u 100 najznamenitijih Srba . Tu tvoju glupost ne mogu trpiti . Ja ti sve dokazem a ti blejis . P znas da je u nekoliko navrta Nedic naoruzavao Drazu . Ili tvoja glupost seze toliko daleko da ne mozes shvatiti . Ne zelim da te vredjam , ali stvarno od tebe je nisko

Stounsi su uvek OK.. Evo i ova i od mene dosta mjuze za večeras...
Da, da, dobra!!!!
Pa šta bi gde je tu tu tu?

Nemam ni ja ništa protiv vas, a rekla sam već da me je za vas lično sasvim baš briga, odgovaram radi principa, i borbe protiv iskrivljene percepcije ovoga naroda i zemlje do kojih mi je iskreno i duboko stalo. Ja sam sam ovde iznela sve argumente, i to 25 puta. Argumente koji neostrašćenom čoveku jesu više nego dovoljni. A to što vi nikako nećete da siđete s tog nekog "tripa", i pokušate barem da ljudski, i stvarno s pažnjom i razumevanjem pročitate sve što sam napisala, nije moj problem nego vaš.Milunka, nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe, ali mozes li odgovoriti na bar jedan argument koji smo ovde izneli u korist herojskog generala Milana Nedica, ako mozes pokusaj.........sta te kosta..........![]()
Nemam ni ja ništa protiv vas, a rekla sam već da me je za vas lično sasvim baš briga, odgovaram radi principa, i borbe protiv iskrivljene percepcije ovoga naroda i zemlje do kojih mi je iskreno i duboko stalo. Ja sam sam ovde iznela sve argumente, i to 25 puta. Argumente koji neostrašćenom čoveku jesu više nego dovoljni. A to što vi nikako nećete da siđete s tog nekog "tripa", i pokušate barem da ljudski, i stvarno s pažnjom i razumevanjem pročitate sve što sam napisala, nije moj problem nego vaš.
Dakle, po ko zna koji put, Nedić...
Da li umete da razlikujete nečije lične pobude, motive, namere, i, u nekoj ravni i ispravne ideje, (objasnila sam i to ranije), od OBJEKTIVNIH okolnosti, koje te pobude faktički, na terenu, u sklopu okolnosti, pretvaraju u njihovu suprotnost? Slučaj Nedića je tipični primer.
Da li shvatate, pitam po ko zna koji put, tu prostu, ali po nas tragičnu činjenicu, da su Nemci u tom trenutku "bog i batina", i da mimo njihovih odluka ne postoji ništa drugo, pa tako ni nekakve Nedićeve samostalne inicijative, odluke, i rezultati u našu korist? On, koliko god da hoće, naprosto - nema mogućnosti za to. I zato, ne može biti ni "h" od heroja, zato ima takozvanu "objektivnu odgovornost", jer, hteo ne hteo, saučestvuje u zločinima nad Srbima, uprkos svim njegovim dobrim namerama.
U nekim drugim istorijskim okolnostima, s nekim apstrahovanim idejama, pojednostavljeno rečeno, forsiranja srpstva i "antibritanstva", on bi bio vrlo pozitivan lik. Ali ovako, na žalost, on to nije.