- Poruka
- 51.528
Дошло је вријеме за нову кафану
Линк до старе http://forum.krstarica.com/showthre...D0%90%D0%9D%D0%90-%D0%91%D0%A0%D0%9E%D0%88-14

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
čdsnafbndobnsgnm
- - - - - - - - - -
Vidi, radi.
- - - - - - - - - -
Daj neko pošteno piće, pusti ove rak'juštine.
Па то је доста неочекивано, с обзиром да је примарни вектор ирадијације - како то наш народ напаћени и озрачени каже - инхалациони.
Ако пођеш од тога да су плућа логично за неколико редова величине изложенија радијацији у том сценарију, и да су плућа и коштана срж једнако радиосензитивни, а колико ја знам јесу, онда је логично да резултат буде пре свега повишена инциденција рака плућа.
Што се честица у "води, ваздуху и земљи" тиче... шта мислиш, колике су концентрације у питању?
Носферату:
Иначе, што се тиче ОУ, ја мислим да Срби највише оболевају од ракова због пушења, стреса, нездраве исхране, хране контаминиране хормонима и седентарног начина живота. Нпр. кад неко добије рак дојке, рекао бих да је то углавном због естрогена у млечним производима и чињенице да је преживела хиперинфлацију и увођење ПДВ-а.
ОУ је ту некакав 8. фактор по реду, који јесте отежавајућа околност, али не би био узрочник довољно мутација за развијање рака да је остатак живота оболелих мало здравији.
Šta bi da piješ![]()
Neko dobro crno (crveno) vino. Nemoj žestinu, ionako su svi u kafani ludi, zamisli kad bi se napili? A pazi za Anđu, ona još ne sme da kupuje alkohol u prodavnici.
Пушење је узрочник рака плућа код свега 3% генетски предиспонираних.![]()
Свуда је нездрава исхрана, свуда је естрогена и хормона у храни, нико од тога није ослобођен. Стрес, да.
Али признаћеш да је мало чудно да инциденца почиње да расте управо са истицањем леталног периода за дејство радијације уранијума.
Нису подједнако радиосензитивна плућа и костна срж.
Најосетљивије су ћелије које су у сталној деоби, а то је управо костна срж.
Не знам колике су сад концентрације, али у тренуцима бомбардовања и неки период после, биле су огромне.
Облаци су се преносили стотинама километара.
У Грчкој и Бугарској је мерена радијација 30 пута већа од дозвољене.
На крају крајева, неважно је да ли је изложеност повећаној радијацији била 7 сати или 7 дана/година...за мутацију је довољно и тих 7 сати.
- - - - - - - - - -
Пушење је узрочник рака плућа код свега 3% генетски предиспонираних.
Свуда је нездрава исхрана, свуда је естрогена и хормона у храни, нико од тога није ослобођен. Стрес, да.
Али признаћеш да је мало чудно да инциденца почиње да расте управо са истицањем леталног периода за дејство радијације уранијума.
Pa jel ti misliš da bi Klinton upotrebljavajo municiju ako je ona štetna za zdravlje
Дошло је вријеме за нову кафануЛинк до старе http://forum.krstarica.com/showthre...D0%90%D0%9D%D0%90-%D0%91%D0%A0%D0%9E%D0%88-14
![]()
Бојим се да је немогуће поверовати у радиоактивне облаке над Грчком, 30x већу... да не понављам.
Сврстаћемо ову нарацију у исту категорију као и оних седам паша које је посекао Југ Богдан.
Metaliko, odoh da se tuširam u novom kupatilu, neću da mislim na tebe. Hvala.
Odoh ja. Laku noć.
Ja tebi jedino patku mogu da dam, nemam patkicu.
Aj' bežim.
Nisam, pa nije prošlo mesec dana?![]()
Metaliko, odoh da se tuširam u novom kupatilu, neću da mislim na tebe. Hvala.