СКУПШТИНСКА КАФАНА 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ма свугде то има само што неки боље заташкавају

ја сам за то да се врати пендречење на сред улице, сад се свако мало пијано гомно курчевише по граду, лупа по излозима, по саобраћајним знацима, контејнере шутирају и изврћу смеће на сред улице
па тај да попије један пендрек не би му више падало напамет да се хулиганише што има у бешици 2 литра пива из пластике
то је оно ситно:D

Tako je.

A krupno gledano, da se vrati giljotina, mnogo bi se manje neke druge stvari radile.

Giljotina rulz.

Brzo, kratko, efikasno, sec, gotovo.

- - - - - - - - - -

katolichka crkva je linchovala... i katolichka crkva je proglasila sveticom...

- - - - - - - - - -

hehe, shta ima kod tebe nevesta? :p

Pa da, ali zar ne cujes sta sam ti rekao? Lincovala je engleska katolicka crkva u prekom sudu koji je organizovala engleska armija.

bizmark seljachic? smeilkojipadaunesvest...

Ma kada je jedan Kant mogao da bude seljacic koji celog zivota nije izlazio iz nekog svog malog seljackog okruzenja, sta je pa onda jedan Bizmark za Kanta? Biti seljacic nije nista lose. Ali u pravu je kolega Nos, Francuska je bila uzor. Germanija je bila seljacka za jednu Franacusku, a kada su Prusi upali u Francusku, oni takvu kulturu nigde nisu videli.

- - - - - - - - - -

jao, da te sada cuje moj muz..:D

Nije valjda neki nemacki patriota? :eek:

Ma kada je jedan Kant mogao da bude seljacic koji celog zivota nije izlazio iz nekog svog malog seljackog okruzenja, sta je pa onda jedan Bizmark za Kanta? Biti seljacic nije nista lose. Ali u pravu je kolega Nos, Francuska je bila uzor. Germanija je bila seljacka za jednu Franacusku.

"Luconosa", da je tako nazovemo, germanskog sveta, sve do 1945. nije bila Nemacka, nego Habzburska Monarhija.

Iz Austrije su bili svi umetnici, naucnici, gospoda, tamo se zivelo na visokoj nozi.

A inace, Austrougarska je posle Francuske svakako bila po pitanju kulture i ljudskih prava najnaprednija zemlja Evrope 19og i prvih 14 godina 20og veka.

ма свугде то има само што неки боље заташкавају

ја сам за то да се врати пендречење на сред улице, сад се свако мало пијано гомно курчевише по граду, лупа по излозима, по саобраћајним знацима, контејнере шутирају и изврћу смеће на сред улице
па тај да попије један пендрек не би му више падало напамет да се хулиганише што има у бешици 2 литра пива из пластике
то је оно ситно:D

Није ти то лоша идеја. Штавише, да сам ја полиција, поставила бих полицајце у цивилу на сваких километар (зависи од прегледности улице), и кад наиђе тако неки клипан који успут малтретира и пролазнике, да га испровоцира да нападне њега (полицајца). Е, кад га нападне, полицајац не вади легитимацију нити пендрек, него опали младом "јуноши" пар шамарчина, као што би то урадио и неки обичан пролазник с краћим фитиљем. Да видимо онда кад ће следећи пут мандрилко да се дрчи по улици! :lol:

Inace danas su Norveska, Svedska i Danska ono sto je nekad bila Francuska, a Francuska je bleda senka onoga sto je bila u vreme Drevnog Rezima, a kamoli svoje demokratske proslosti.

Norveska, Svedska i Danska po pitanju ljudskih prava, slobode i mentaliteta, a Amerika sto se tice umetnickog uticaja na svet=Francuska 1789-1945

Ma kada je jedan Kant mogao da bude seljacic koji celog zivota nije izlazio iz nekog svog malog seljackog okruzenja, sta je pa onda jedan Bizmark za Kanta? Biti seljacic nije nista lose. Ali u pravu je kolega Nos, Francuska je bila uzor. Germanija je bila seljacka za jednu Franacusku.

ma daj kami, nemachka je dan danas francuskoj trn u oku, a to nije bzvz...

Realno, danas je Nemacka pojam za Francusku u svakom smislu, ekonomskom, politickom, po pitanju prava, sloboda i demokratije. I sto je najvaznije nezavisnosti. Francuska od 1945, ili hajde da kazemo od smrti De Gola nema atribute nezavisne zemlje, dok ih Nemacka danas ima.

Samo sto je Francuska jos uvek malo vojno jaca.

Inace danas su Norveska, Svedska i Danska ono sto je nekad bila Francuska, a Francuska je bleda senka onoga sto je bila u vreme Drevnog Rezima, a kamoli svoje demokratske proslosti.

Norveska, Svedska i Danska po pitanju ljudskih prava, slobode i mentaliteta, a Amerika sto se tice umetnickog uticaja na svet=Francuska 1789-1945

Danas je to sve verovatno mnogo kompleksnije, ali ja uvek volim osim Skandinavaca i te liberalne centre, kao sto su San Francisko, Berlin i Amsterdam:mrgreen:

Danas je to sve verovatno mnogo kompleksnije, ali ja uvek volim osim Skandinavaca i te liberalne centre, kao sto su San Francisko, Berlin i Amsterdam:mrgreen:

Naravno, svet je veci i kompleksniji i povezaniji.

Ali opet, krov sveta su te drzave i gradovi koje si nabrojao (osim San Franciska, nista posebno, zapravo pomalo ruzan i naporan gradic, mnogo je veci pojam Nju Jork ili Boston).

A Francuska ima slicnu sudbinu Grcke- da postane svoja senka, i na kraju, zemlja koja u praksi odbacuje ono sto je sama izmislila i sto su drugi ukrali od nje.

Није ти то лоша идеја. Штавише, да сам ја полиција, поставила бих полицајце у цивилу на сваких километар (зависи од прегледности улице), и кад наиђе тако неки клипан који успут малтретира и пролазнике, да га испровоцира да нападне њега (полицајца). Е, кад га нападне, полицајац не вади легитимацију нити пендрек, него опали младом "јуноши" пар шамарчина, као што би то урадио и неки обичан пролазник с краћим фитиљем. Да видимо онда кад ће следећи пут мандрилко да се дрчи по улици! :lol:

шта ћеш кад смо хтели западну ренесансу ето нам је.:D
једном сам посматрао како се један клипан расправља са полицајцем и просто га провоцира да га овај удари не би ли га тужио:mrgreen:

konachno objektivan post...

Nikad nisam sporio da je Nemacka negde od 1960ih pa do danas, a narocito u vreme kancelarke Merkel, postala veliki, mocan gigant, i veliki centar nauke, kulture, umetnosti, ljudskih prava, demokratije, ekonomske moci i uticaja.

Samo tvrdim da je do Drugog Svetskog Rata to bila Francuska, a u germanskom svetu vise Austrija.

Drugo je to danas, a i drugo je to za trn u oku. Npr. Stari Rimljani su isto tako bili obicni seljacici, za kojih je kultura Stare Grcke bila pojam. Cak i kasnije, kada je Rimsko carstvo bilo vrh vrhova, najbogatiji Rimljani su slali svoje potomke u skole gde su profani bili Stari Grci. Jedno je kada si fizicki jak, a drugo je kulturoloski uticaj. Najslicniji primer tome danas je Kina, cija elita i srednja klasa u povoju naprosto gutaju zapadnu civilizaciju i kulturu, iako su po jacini drugi na svetu, i mnooogo su bitni za sve zivo.

i ja sam pomislila isto što i ti, znači bez prekoravanja.
još sam ukucala navedene tranzite i ne vidim vezu sa blizancima. :mrgreen:
to je bila namenska sugestija.

znam bre, do jucherashnjeg dana me samo josh sahranio nije, sve ostalo je uradio... a poshto imamo precutni dogovor da se ne spominjemo, mogao je samo onako da me prozove... izgleda da mu nedostajem...:mrgreen:

Naravno, svet je veci i kompleksniji i povezaniji.

Ali opet, krov sveta su te drzave i gradovi koje si nabrojao (osim San Franciska, nista posebno, zapravo pomalo ruzan i naporan gradic, mnogo je veci pojam Nju Jork ili Boston).

A Francuska ima slicnu sudbinu Grcke- da postane svoja senka, i na kraju, zemlja koja u praksi odbacuje ono sto je sama izmislila i sto su drugi ukrali od nje.

Onoj Staroj Grckoj je zvanicni kraj dosao kada je tiranin Justinijan zatvorio sve filozofske skole u Atini, ukljucujuci i Akademiju. Posle toga sledi mrak i milenijum sujeverja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back