Скупштина РС одбила укидање полиције

Poruka
65
Пошто се на форуму политика могу наћи теме из (пара)историје, рекох да поставим неку тему и из (пара)политике.
Пошто ми још увек није јасно како се поставља гласање, можете кроз одговоре да се изјасните да ли подржавате одлуку скупштине Републике Српске да не прихвати реформе (укидање) МУП-а РС и какве ће по вама имати то последице у наредном периоду, уколико их буде.
Да ли је то било НЕ типа: "Ма, доста је више!" или је само тренутни предах у укидању Републике Српске и прихватању новог решења, које ће бити праћено мањом медијском пажњом?
 
khmmm.. Da pojasnim...

Do dogoovora oko reforme policije u BiH nije doslo iz vise razloga..

Prvi je da vlada i pregovaraci u pregovorima o reformi policije nisu dobili zeleno svjetlo ni za jedno ponudjeno rjesenje od Skupstine RS.
Drugi je da je kojim slucajem Skupstina RS i delegacija koja je ucestvovala ne pregovorima rekla DA reformi policije kakva je bila predlozena u vise varijanti doslo bi do opsteg haosa.. Zasto..

Vec je bilo spremno mnogo autobusa koji su bili angazovano u vecini gradova RS koji bi prevozili ljude u Banja Luku na protest, a mozda i ne samo protest, sto je u jednom momentu naglasio za govornicom Skupstine RS predsjednik logorasa RS Slavko Jovicic..

Dakle da se popustalo bilo bi svega... Vecina stanovnika a sto je interesantno pored vladajuce strukture SDS PDP, i opozicione stranke u RS nisu za predlozeni model reforme policije..

Tako je sinoc predsjedavajuci savjeta ministara Adnan Terzic direktno optuzio Beograd za podrsku vladi RS, tacnije da Beograd i vlada u Beogradu onemogucavaju reformu policije u BiH, povezujuci to sa pocetkom pregovora o statusu Kosova..

OHR (Office High Representative) na celu sa Paddy Ashown-om se jos nije oglasio ni povodom propalih po ko zna koji put pregovora o reformi policije a ni o sinocnoj izjavi redsjedavajuceg vijeca ministara BiH Adnana Terzica..

S obzirom na sve reforme i bulaznjene oko zapocinjanja pregovora o stabilizaciji i pridruzivanju sa evropskom unijom ovo nije jedini preduslov koji BiH mora da ispuni da bi i pregovori i odpoceli..

Ostaje jos reforma javnog RTV sistema koji koce hrvati (po meni sa pravom) jer kako oni oglasavaju da jedino hrvatski narod u BiH nema svojeg javnog emitera sto je i tacno, mada se na federalnoj televiziji moze da cuje vise striktno nego htrvatski jezik a pomenucu Nikolinu Veljovic koja govori iskljucivo hrvatskim jezikom, docim hrvati niti prihvacaju takvu TV, niti je gledaju niti je placaju.

Pored svega ostaje jos jedan veoma bitan uslov evropske unije a taj uslov mislim da ni Bog ne zna kada ce biti ispunjen, hapsenje Radovana Karadzica..

Dakle za pregovore nije samo vazna reforma policije, nego i ostala dva preostala uslova..

Sada je aktuelno ovo da bi se srbi ponovo natjerali na nesto sto nece,,

Jer nema drugacijeg nacina ukidanju RS sem gasenje njenih institucija i prenos ovlastenja na drzavu cime bi RS izgubila pravo na smisao postojanja..

Bilo je nebrojeno pokusaja da se RS eliminise ali je izgleda ostao ovakav nacin.. S obziorom da je RS zagarantovana kao entitet Dejtonskim sporazumom..

Pozdrav.
 
Чича Глиша:
СФРЈ? Краљевину СХС? Краљевину Југославију? Велику Србију? НДХ?
Glisha, nema veze sta Paddy Ashdown kaze, RS nesme da ostane bez svoju drzavnu bezbednost to je # 1, # 2, ako neko od ovi dva naroda zele da se ujedine, sigurno ne sa SFRJ, NDH ili Turskom.
Kraljevina S, H, S, nekako, posle hapsenje Hrvatski nacionaliste i Muslimanske Muhagajdine, na bivshu teritorju SFRJ, najbolje bi bilo, da Kraljevina (Juznih Slavena)Jugoslavija, preuzme nacionalnu(ni) red i bezbednost.
 

Back
Top