Škotski ovčar ("Lesi")

Јесте, све је ствар тренда - лабрадора и ретривера ћете се итекако нагледати, али зато осталих - руку на срце, искрено, јако, јако ретко видим и мени омиљену расу - ротвајлера на улици. Знам пар њих, али стварно је ретко видети их. Добермане и боксере уопште, понекад немачког овчара, а друге расе и да не спомињем. Чешће виђам питове, ту и тамо стафорде, остало је .....

L@kky pise: mili kod mene ima jedan zenka rota zove se cada, to bi zivot dalo za sve nas sto nas dobro poznnaje, kad je budem slikao stavicu ti slike, da vidis ljepoticu, staforde rijetko, čau, čau ponekad, dobermana u zivo nikad nisam vidio, boxsere dosta cesto

Sto mi ovo nesto poznato....:)
Reci mi kako je onda ocistis posle? Mene to ljudi na ulici stalno pitaju za Tedija, a kad im kazem da ga ubacim u kadu uglavnom se iznenade.
Znaš kako... Dona je u dvorištu, njen prostor je pravljen "na brzinu" (da vam sad ne pričam kako smo je doneli kući a predstavu nismo imali gde ćemo je držati :wink::rolleyes:), ja sam insistirala da obuhvati najveći mogući deo dvorišta (pošto je neophodno da jedan deo dana tu bude zatvorena) i vreme nas je zafrknulo, pa nismo stigli da popločamo (ili izbetoniramo) deo koji je za to predviđen, tako da je deo dvorišta u kome ona boravi (nekad "bašta") najvećim delom - zemlja. A ova fotka je iz faze kad je našla način da se provuče ispod žice (a to znači da se prethodno uvalja u blato! :shock:) . A s obzirom na dužinu dlake, i u "normalnim" uslovima, dovoljno je da samo prođe kroz mokro i blatnjavo - već je "ko' prase"! :D
Kad je tako jako blatnjava (desilo se dva puta do sad) samo je istrljam peškirom i najveći deo spadne. Ukoliko ne treba da ulazi u kuću (našu - svoju može i da isprlja - lako se pere :D!), sledećeg dana (samo da nije vlažno i mokro!) ona je već "kao nova"! Dlaka je, jednostavno takva - prljavština jako lako spada, a čim je dlaka suva, dovoljno je iščetkati je.
Dona ima skoro 14 meseci, a nikad još nije bila "potopljena" u kadi (koliji ne vole vodu, a kada je - trauma!) :D

hvala....jeste vecinu skotskih ovcara koje vidim na ulici imaju uspravne usi...
Da...
Moj Amor je dobro drzao usice, ali kod Larija sam dobila savet da mu na krajeve zalepim po pola zvake!
Prvo mi je to bilo surovo, pa sam ipak probala i videla da njemu ne smeta - zapravo, nije ni primetio!
Posto su mi sladji sa prelomljenim usicama, isto sam uradila i sa Donom... tako da ih i ona drzi kako treba.

Da...
Moj Amor je dobro drzao usice, ali kod Larija sam dobila savet da mu na krajeve zalepim po pola zvake!
Prvo mi je to bilo surovo, pa sam ipak probala i videla da njemu ne smeta - zapravo, nije ni primetio!
Posto su mi sladji sa prelomljenim usicama, isto sam uradila i sa Donom... tako da ih i ona drzi kako treba.

a da li i ona i sad drzi te zvake ili samo kad se usi vrate na pravilni polozaj...

a da li i ona i sad drzi te zvake ili samo kad se usi vrate na pravilni polozaj...
Ne, kad se usi "prelome" (obicno do godinu dana) onda stoje kako treba...
Pokusavam da se setim... imala sam sjajnu englesku knjizicu o kolijima gde sam procitala sta se desava sa usima i zasto kod nekih pasa stoje potpuno uspravno i - ne mogu! Zaboravila :mad:. A knjiga je zavrsila kod nekog od nesavesnih "pozajmljivaca" :(.
Ono cega se secam je da je u pitanju neki nerv... ali i da ima veze sa kalcijumom.
Ostalo - pojma nemam.

bilo koje od tvojih lesija obozavam da ih gledam!
Baš volim kad mi to tražite ;):lol:...
Amor (Ami) je bio prvi... stvarno poseban.
Ovako je izgledao kao štene

Ovako kad je porastao

Ovo je Lari - da je pravljen po mojim željama ne bi bio bolji
- na nekoj izložbi sa svojim crnim drugarem Bilijem...

Larijev sin Debeli dok je bio kod mene... sa mačorom Čarlijem

A ovo je sadašnja princeza Dona

Па, нека си се и поновила (у случају да фотке већ постоје), мени је увек задовољство гледати овакве слике!
Велики пољубац за Дону и њену власницу!

Back