Škotski ovčar ("Lesi")

Millubie Precious Girl - 11 meseci

dscn0025.jpg
 
Sve čestitke na uspehu Ljubiši, pored 11 kolija iz cele evrope branio je nase odgajivače iz Srbije.
Na žalost ja nisam mogao da mu pomognem sa svojim psima zbog učešća u organiztacionom odboru.
Sezona izlagača je tek počela u Srbiji, imamo dosta sveže i kvalitetne krvi i nadam se da nam stranci neće lako odnositi titule.
Gorane, pas ti je odličamn i očekujem tvoje i Draganino angažovanje na ovogodišnjim manifestacijama u Srbiji.
Pozdrav svim iskreniom odgajivačima i ljubiuteljima ove plemenite rase koji se trude da pokažu naš kvalitet.
Forum 2.jpg
 
Sto, Ljubisa?

jeste 'naheren' ugao slikanja, ali ja volim taj tip- duzi nego visi, finih dugackih nogu, ali opet proporcionalan. glavu ne vidim, ali po odgajivacu naslucujem da nije moj tip :D

Jedino sto me buni, ali je samo pretpostavka da je zbog ugla slikanja, jeste stav zadnjih nogu. Ako je to cinjenicno stanje, onda je pas... hm... 'malko' kriv. ali ako ima ispravne zadnje uglove, ne vidim da od iceg odudara...
 
Camanna Cold Play (Freddy) je Čarlijev brat iz legla. Stigao je iz Engleske krajem prosle godine. Daleko od toga da je zapušten. Ima užasno dugačku i gustu dlaku , dosta dužu čak i od Čarlija, pa na ovim slikama koje su slabijeg kvaliteta izgleda nešto lošije. Biće uskoro lepših slika pa će te se i sami uveriti.
Nažalost nemam kataloge sa izlozbi da prepišem kompletne rezultate, bilo je tu još dosta solidnih pasa i iz Srbije i iz inostranstva.
 
Fredi je Charlijev brat iz legla? Ne radi se sada o tome koliko ima dlake ,vec o stanju psa. Charli je mnogo lepsi od njega ( ima izraz lica kao Cramick,verovatno znas na koga mislim) i dobro izgleda za razliku od svog brata. Koliko sam upucen,na CACIB-u u Bg koji je bio u novembru 2011.god se pojavio isto jedan trikolor iz uvoza ,Dovela ga je Dragana iz Novog Sada.
Ne verujem da je ovo taj pas. ne lice mi.
 
U novembru prosle godine na CACIB Beograd Dragana je izvela Kirbiya (Camanna Carouso). Ta dva psa imaju puno slicnosti sto je i normalno posto dolaze iz iste odgajivacnice i slicnih su krvnih linija. Da li je Charli lepsi od ovih pasa mislim da je stvar ukusa. Svaki od njih ima nesto specificno. Treba ih videti uzivo.
 
Gorancel,mislim da si u pravu. Slike ne mogu da prenesu ono sto ti psi zaista nose,energoju i umiljatost koju poseduju. Ali ,koliko god bili slicnih linija,ni malo ne lice. Cak je i Kirbi na Cacibu u Beogradu u Novembru,iako je bio tek dosao i poprilicno zapusten, izgledao uljudnije nego Freddy,iako je Freddy mladji od Kirbija. Uostalom,najvaznije je da su psi sada ovde i da imam dobre krvne linije u Srbiji. A sada,to sto ih u Engleskoj nisu lepo pazili,to je stvar shvatanja i etike.
 
Nije na meni da govorim ko koliko brine o svojim psima. Na slikama koje sam postavio (dok je još bio u UK) Freddy u najgoru ruku izgleda neizčešljano i sigurno to nije njegovo najbolje izdanje ali daleko je to od "zapuštenog" psa.
A što se tiče CACIBA Beograd stvarno mi nije jasno odakle ti to da je Kirby bio "poprilično zapušten"?
Mislim da je i Ljubiša bio na toj izložbi pa može da posvedoči.
 
Gorancel, molim te pazljivo procitaj sta sam napisao. Napisao sam da je Kirbi uljudnije izgledao od Freddya ,iako nije bio najsjajniji. Obzirom da ga je Dragana dovela i izvela,a znam kako Dragana pazi na svoje pse,Kirbi je izgledao zapusteno u odnosu na njene pse. Ja sam na to mislio. A to isto ce ti i Ljubisa potvrditi. A ,sada sto se tice nepazljivog citanja postova ovde,tu ti ne mogu pomoci,ja samo iznosim svoje misljenje,a ti ocigledno da posmatras stvari kroz negativnu prizmu i zelis da kritiziras. ja to ne zelim. Samo kazem kakvo stanje sam ja video a redovno pratim izlozbe. To je moje misljenje i ne moze ga niko promeniti. Da su ti psi kod Dragane jedno godinu dana,video bi kako bi izgledali,bili bi mnogo bolji, jer Dragana jako dobro pazi na svoje pse. Mnogi bi trebali da joj pozavide.
 

Back
Top