Скот: Статус кво на Балкану није одржив

Ja sam ti lepo nacrtao malopre sa Gizom i piramidama iako starih egipcana vise nema. Sutra da preimenuju taj deo ili celu drzavu u nesto deseto, to ce uvek da bude Egypt tj. Egyptian.

Ne moze Aleksandar The Great da bude Makedonski a da nije Grcki.

Litmus papir kolega, Kosovo je litmus papir.
Правиш дебилна поређења.

Ако део Египта заузму људи који нису Египћани и Египат тим људима подари аутономију, то је готова ствар. Питање времена.

Правиш дебилна поређења.

Ако део Египта заузму људи који нису Египћани и Египат тим људима подари аутономију, то је готова ствар. Питање времена.

Uvek ce to biti i ostati Egypt kao i ono nasledje tamo sto ce ostati Egyptian, za svakog ko je procitao nesto i hoda na dve a ne cetiri noge.

Kosovo je tako za Srbe bilo i bice srpsko, e sad sta ce neko drugi da misli to je njihova ili vasa stvar.

Ja ti vec rekoh, litmus papir, a ti radi svoj posao, nadam se da plata ne kasni.

Ja se vas seljaka gnušam. Sorry.

Vidi sad, ja nisam strucan da ti lecim komplekse, za to ces morati da se obratis jednom od kolega ovde, on moze da ti uspostavi dijagnozu.

Ja u drugu ruku planiram da se penzionisem kao čoban, a do tada cu morati da trpim svakakve dusevne bolesnike kako na asfaltu tako i na forumu. Yebiga, takvo vreme doslo.

Æ sto ste se odrekli sljive i loze, nego jel haram da srolate nesto pa da se i ti malo opustis, veoma si mi napet nesto. :lol:

Vidi sad, ja nisam strucan da ti lecim komplekse, za to ces morati da se obratis jednom od kolega ovde, on moze da ti uspostavi dijagnozu.

Ja u drugu ruku planiram da se penzionisem kao čoban, a do tada cu morati da trpim svakakve dusevne bolesnike kako na asfaltu tako i na forumu. Yebiga, takvo vreme doslo.

Æ sto ste se odrekli sljive i loze, nego jel haram da srolate nesto pa da se i ti malo opustis, veoma si mi napet nesto. :lol:

Ne brini ti za mene i za halal i haram ali sa seljoberima ne da ne raspravljam, nego uopšte nemam kontakta..

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот написао је данас на Твитеру да је „статус кво” на Балкану неодржив, и поручио да „сви губе због застоја у преговорима”, делимично парафразирајући говор заменика помоћника америчког државног секретара Метјуа Палмера, одржан 12. јуна у Приштини.

„Сви губе због застоја у преговорима. Они који верују да ће доћи бољи услови у којима ће испреговарати повољнији споразум морају знати да бољег тренутка од овог нема”, написао је амерички амбасадор на свом твитер профилу.

http://www.politika.rs/scc/clanak/432007/Skot-Status-kvo-na-Balkanu-nije-odrziv

У преводу, браћо Срби, Америка остаје водећи геопол играч. Замрзнути конфликт није привремено решење док не пукне долар, већ дуготрајни пут у амбис.
MARIJA ZAHAROVA REAGOVALA NA SKATOV INTERVJU KURIRU: Amerika prvo da se izvini zbog bombardovanja i plati odštetu, pa onda nek se okrene budućnosti
15.09.2019. (Kurir.rs/Tanjug)

MOSKVA - SAD moraju da se izvine zbog toga što su bombardovale Jugoslaviju 1999. i da plate odštetu porodicama poginulih i povređenih u vazdušnim napadima, i tek tada bi mogle da traže od drugih da se okrenu budućnosti, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, reagujući na izjavu odlazećeg američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota.

Skot je u intervjuu za Kurir rekao da bi 1999. godinu trebalo "posmatrati u široj perspektivi", kako bi Srbija i SAD prevazišle krizu u odnosima koja je nastupila zbog bombardovanja SRJ.

Zaharava je rekla da bi za početak SAD, pored izvinjenja trebalo da plate odštetu porodicama poginulih i ranjenih, kao i onima koji su "izgubili zdravlje zbog projektila punjenih osiromašenim uranijumom", prenosi Tas.

"Tak kada to bude učinjeno i kada bude obavljen odgovarajući posao na terenu, (SAD) mogu da pozivaju druge da se krene napred", kazala je Zaharova.

Skot je u intervjuu za Kurir, upitan kako gleda na činjenicu da nemali deo građana Srbije i dalje ima više negativna nego pozitivna osećanja prema SAD, prvenstveno zbog NATO bombardovanja i kako je to moguće promeniti, rekao da to dobro zna i da bi se možda i on na njihovom mestu isto osećao, ali da ni Srbija ni Sjedinjene Države ne mogu da vrate vreme unazad.

"Ono što možemo je da 1999. godinu posmatramo u široj perspektivi. Pokušavao sam da podsetim da su odnosi SAD i Srbije kroz istoriju uglavnom bili odlični, a da izuzetak predstavljaju devedesete godine i dešavanja za vreme Miloševićevog režima. Dve decenije su prošle od tada. Krajnje je vreme da krenemo napred i poboljšamo naše odnose, a imamo veoma dobru osnovu za takav napredak. Delimo zajedničku viziju da Srbiji pripada mesto u Evropskoj uniji", rekao je Skot.

+++++++++++++++++++++++++++

:ok::ok::ok:

Ne brini ti za mene i za halal i haram ali sa seljoberima ne da ne raspravljam, nego uopšte nemam kontakta..

Znam covece, ti si ipak izTuzle. :hahaha:

Æ kad bude vreme za kurban bar znas kome da se javis ;)

041E7233-1D01-4947-BD97-AC60D9DB3A9E.jpeg

:mrgreen:

E yebiga sad, ne pricas turski, ne koljes kurban, znas povelju Kulina Bana, cuo si za Selimovica i njegovu spiku, znas onu stvar, izgubljeni u vremenu i prostoru.
Yebeno, moram ti priznati, nije ni tebi lako. ;)

Zezam se ja malo, bosanci su meni top, izjasnjavali se oni Srbi ili Turci.
Obidjes svet par puta uzduz i popreko, negledas se covekolikih bica i pozelis čoban da budes. Sta ti je zivot. :lol:

:heart:

Etnički Hrvati, etnički Muslimani i etnički Šiptari su bili saveznici Hitlerove Nemačke u 2.svetskom ratu i u periodu 1941-1945 su ubijali američke vojnike, šteta što nisu pobili sve pretke američkih političara i oficira američke vojske koji su jim pomogli u periodu 1991-1999 tako da su sve učinili na štetu Srba (a još uvek rade sve na štetu Srba)! CCCC

E yebiga sad, ne pricas turski, ne koljes kurban, znas povelju Kulina Bana, cuo si za Selimovica i njegovu spiku, znas onu stvar, izgubljeni u vremenu i prostoru.
Yebeno, moram ti priznati, nije ni tebi lako. ;)

Zezam se ja malo, bosanci su meni top, izjasnjavali se oni Srbi ili Turci.
Obidjes svet par puta uzduz i popreko, negledas se covekolikih bica i pozelis čoban da budes. Sta ti je zivot. :lol:

:heart:

Pazi, imaš hiljadu mogućnosti da me podyebaješ sa nečim što je istina i što i jeste smiješno, ali govoriti nama da smo etnički Turci je jadno, jer te ja onda sažalijevam kao seljaka i neznalicu. Ima po gdje koja porodica etnički turska, više ih ima srpskih, hrvatskih ili albanskih koji se danas bošnjače, ali ja nisam od tih.

A da pričaš viceve o Bosancima ne smiješ jer si i sam jedan od nas :mrgreen:

Što se tiče Kurbana, ja darujem onima kojima treba i koliko mogu, a ovo danas što radi moj narod je kao neka zayebancija na sopstveni račun. A hodžama i ostalim im kolegama svejedno ne dam ni dinara u šake.

Албанци су преко 75 година већина на Косову. Господин амбасадор само указује на ту чињениџу. Нема уцена. Њему се не жури. Он је у позицији да седи скрштених руку, Србија није.
Svako je u poziciji da čeka.Pare nisu najvažnija stvar na svetu.

Back