Skoro svi narodi na Balkanu postali su od Srba

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Кад се ураде страживања "Y" ДНК хромозома код припадника српског народа, добијају се занимљиви подаци, који потврђују и наше словенство и нашу аутохтоност, а такође и чињеницу да Османлије нису оставиле трага у нашим генима.
Ти резултати нас не разликују много од околних народа (Титових Македонаца, Бошњака-муслимана и већине Хрвата), што говори о томе да су ови народи настали од нас Срба, прелажењем на друге вере Ислам и Римокатоличанство, измишљањем нових идентитета, као и Титовим инжењерингом стварања других регионалних нација од Срба.
Три најзаступљеније хаплогрупе код Срба су:
—I2
—R1a
—E-V13.
Најчешћа хаплогрупа код Срба је "I2", има је код свих Срба ма где живели—од Лике, Кордуна, Баније и Далмације па до Баната, Тимочке крајине, Повардарја, Метохије и Косова. Хаплогрупа "I2" има своје специфичне подгране које се појављују у словенском свету, а могу се лоцирати на тромеђи данашњих држава Белорусија-Украјина-Пољска. "I2" је једна од типичних словенских хаплогрупа.
Следећа доминантна хаплогрупа код Срба је "R1a", која је осим код нас, најзаступљенија код Пољака са 40 одсто, као и на западу данашње Русије.
Јасно је да те две хаплогрупе, "I2" и "R1a" доминирају међу Србима по мушкој линији и да њима припада више од 50 одсто тестираних Срба.
Међутим, код Срба постоји и велика заступљеност хаплогрупа које имају повезаност са предсловенским популацијама.
Највише њих има хаплогрупу "Е", која има специфичну подграну "E-V13", које код Срба има у просеку 17-18 одсто, а у неким деловима Црне Горе (прецизније Брда) и Метохије, Косова и Повардарја и до 25 одсто.
На све то, постоје и генетике које залазе у постсловенски период. Има ту разних утицаја, јер се становништво у нашој турбулентној историји доста селило и померало.
Срби су, дакле, генетички хетероген народ, али имају две најосновније гране порекла: словенску и предсловенску.
Јако је тешко извлачити везу са праисторијским културама које су цветале на нашем подручју, нарочито у нашем Подунављу. Рецимо, становници Винчанске културе су се спаљивали при сахрањивању, тако да није остало скелетних остатака на којима би могла да се раде истраживања.
У Лепенском виру је, на пример, рађено једно истраживање и оно што је јасно након добијања резултата јесте да потомака тих људи у данашњем свету скоро да и нема тј. има их у најмањим промилима, тако да више и не постоје неке генетичке групе које су данас заступљене. То није чудно јер је популација Лепенског вира била релативно мала и номадска, те се временом померала на север и изумирала.
Оно што је такође занимљиво је то што све ДНК анализе потврђују да Османлије нису оставиле трага у нашим генима. Најзаступљеније хаплогрупе код изразито хетерогеног турског народа данас су "J2a", "C-M130" и "O3", а тих хаплогрупа уопште нема код Срба. Занимљиво је да код Турака има европских хаплогрупа, а највише "R1b" која потиче из западне Европе, као и словенске "R1a", што говори о томе да су Турци доводили робље у данашњу Турску, турчили европско становништво и овај резултат је последица "Данка у крви" и сличних турских политика насилног пресељавања становништва.
Рађено је и тестирање појединих знаменитих српских породица.
Карађорђевићи рецимо имају типичну хаплогрупу "I2" коју такође имају и њихови кумови Обреновићи. То довољно говори о глупости коју разноразни пропагандисти и лажови шире да Карађорђе потиче од Шиптара.
Никола Тесла је имао хаплогрупу "R1a", док на пример Новак Ђоковић пореклом са Чева из Старе Црне Горе има хаплогрупу "I2".
Поједини истраживачи помињу и српски кошаркашки ген који долази са подручја племена Старе Херцеговине, посебно Бањана, Рудињана, Пивљана итд. и занимљиво је да Никола Јокић, Богдан Богдановић, Дражен Петровић, Дејан Бодирога итд. припадају истом генетском коду који је најзаступљенији у српском племену Бањани.
Део података преузет са вебсајта poreklo.rs.

Тема је ауторска.
Ne svi. Samo narodi bele rase koji su nastali direktnom evolucijom od Hominida koji su se doselili na ove prostore.
 

Askari

Primećen član
Poruka
733
Glavni jezicki prosvjetitelj juznih Slavena je Vuk Karadzic dok je Sveti Sava crkveni prosvjetitelj i nema veze sa nepravoslavcima. Nelogicno je da se Sveti Sava slavi kod Bosnjaka i Hrvata jer cak ni medju Srbima nije logicno, dok je Vuk Karadzic sasvim nesto drugo i on je donio Juznim Slavenima gotov, cist i gramaticki srpski jezik i cak je obuhvatio ijekavicu i ekavicu.
 

Askari

Primećen član
Poruka
733
Kakvim govorom su prije Vuka Karadzica govorili Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosnjaci?
Jednostavno nepravilnim, negramatickim govorom dok je crkveni jezik bio slican ruskom jeziku. Crkveno pismo je bila Glagoljica.
Dolaskom Vuka Karadzica, on uzima model istocne Hercegovine i od toga sacinjava gramaticke izgovore i jezik koji ce danas izgledati ovako kako danas izgleda. Znaci, Vuk Karadzic je gramatizirao govor kojim danas govore Srbi, Bosnjaci, Hrvati i Crnogorci. Razumije se da je Vuk Karadzic tom gramatickom govoru dao ime srpski jezik, posto je rodjen u Srbiji.
 

јанпи

Veoma poznat
Poruka
13.929
Kakvim govorom su prije Vuka Karadzica govorili Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosnjaci?
Jednostavno nepravilnim, negramatickim govorom dok je crkveni jezik bio slican ruskom jeziku. Crkveno pismo je bila Glagoljica.
Dolaskom Vuka Karadzica, on uzima model istocne Hercegovine i od toga sacinjava gramaticke izgovore i jezik koji ce danas izgledati ovako kako danas izgleda. Znaci, Vuk Karadzic je gramatizirao govor kojim danas govore Srbi, Bosnjaci, Hrvati i Crnogorci. Razumije se da je Vuk Karadzic tom gramatickom govoru dao ime srpski jezik, posto je rodjen u Srbiji.

Бечка школа брате.
Вук нас је по Налогу Беча удаљио од Руса.
Бечу је био Циљ да се Словени удаље,разводне...Ту је Вук био један тројански Коњ.
 
Poruka
21.061
Još jedna fundamentalna greška na kojoj Tihi&Co. grade svoje političke stavove je upravo vraćanje u daleku prošlost da bi se dokazalo da su Crnogorci, Hrvati, Bošnjaci i ne znam ko još zapravo samo odbegli Srbi. Takvu ideju onda izneseš američkom diplomati zaduženom da crta nove granice na Balkanu misleći da ćeš da ga ubediš da si u pravu, a zapravo si mu samo rekao da su i Amerikanci ništa drugo do odbegli podanici Britanske imperije. I posle se žališ da te mrze.
Većina njih veoma lepo zna da su Nemci koji govore engleski, tj oni koji nisu Italijani koji su skoro zaboravili italijanski.
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.103
Valjda su postali od mame i tate.
Zasto bi se neko bavio necijim precima.

Koja je potreba coveka da se poistovecuje sa “gorim” od sebe, jer to nema logike, valjda se covek poistovecuje sa boljim, ako nece da bude svoj.
To bi onda znacilo dijagnozu i kompleks nize vrednosti.

Dokle vise…

Dok se boje ne rastope. Ljudi se zamlacuju ko su im bili preci pre 300 godina. Kao da je to bitno u svetu gde je globalizam uzeo primat i sve je vise mixanja.

A mixanja je bilo oduvek ali danas zbog modernoh komunikacija to se sve ubrzalo.

Globalisti pobeduju
 
Poruka
21.061
Vidi se da si pravi poznavalac tih stvari:grudvanje3:
Imao sam puno puta prilke da to konstatujem pred ljudima na koje se up taco odnosi i da čujem potvrdnu konstataciju da je većina belaca in the U.S of A poreklom iz severne Nemačke, a ne iz Engleske, s tim da se to ne zapaža baš na prvi pogled jer je npr Her Schmidt postajao Mr Smith a Frau Braun Miss Brown. Imena kao npr Kurt, Angela i Johanna se ne mogu tako lako sresti u UK, a ni prezimena kao Meyer, Eisemann i Fucsh, kojih ovde ima koliko god hoćeš. First hand experience paired with exact knowledge always beats any speculation based exclusively on some strictly personal understanding of the matter in question, my friend. :kafa:
 
Poruka
21.061
Mozda je Srbo za tebe majka Turska j te Turska...mene jos bole rane iz Plevna.
Čije te to još bole junačke rane iz Plevne, one što ih božjim popuštanjem zbog grehova vernih Dar al-Harb zadade nikada prežaljenoj Devlet osmanlıca 1293. godine po Hidžri? Bole li te junčke rane Lava od Plevne Arslan Osman Nuri Paše što mu ih ‘nako sabljama ljutim zadadose Beli Paša ruski General Mihail Skobeljev i brat ruskog Cara Veliki Knez Nikolaj Nikolajevič, a i on ljute muke njima zadade, da se još o njegovom junaštvu peva po LJutom Sandžaku? Al’ džaba beše junaštva njegova, junačka sreća ne dade, pa ruski Beli Paša i Veliki Knez održaše pobedu. Al’ ne htedoše Rusi junaka Arslan Omer-pašu sramotiti nego pustiše da čista junačka obraza ide u Carigrad, i još o njegovom junaštvu javiše sami Rusi Visokoj Porti, te mu tamo čestiti Car od Bosfora dade titulu prvog Feldmaršala Carevine?

Te rane li te bole, ili one što vernim begovima bosanskim zadade sam Padišah kad predade Caru austrijskom celu Bosnu i Hercegovinu pod okupaciju, ili kako narod to nazva ukopaciju?

I K und k “Monarhija” propade, i čak Rusija postade Dar al-Islam gde god u njoj ima Pravovernih, i čak će i Dar es-Salaam postati kad se regulišu Ukrajina i neprijatelji Emira Pravovernih Kadirova, al’ ona katastrofa kod Plevne još našeg Leonidu sekira… al’ zna on barem kako se Srbima kaže, “Srbo”, da se zna…

https://www.kulturportali.gov.tr/mrepo/eKitap/eb-TheLionOfPlevnaInTheSongsO BosniaksFromSandzak/3/

https://pure.uva.nl/ws/files/2708716/167407_Kemper_Imperial_Russia_as_Dar_al_Islam_2015.pdf
 
Poruka
6.681
Čije te to još bole junačke rane iz Plevne, one što ih božjim popuštanjem zbog grehova vernih Dar al-Harb zadade nikada prežaljenoj Devlet osmanlıca 1293. godine po Hidžri? Bole li te junčke rane Lava od Plevne Arslan Osman Nuri Paše što mu ih ‘nako sabljama ljutim zadadose Beli Paša ruski General Mihail Skobeljev i brat ruskog Cara Veliki Knez Nikolaj Nikolajevič, a i on ljute muke njima zadade, da se još o njegovom junaštvu peva po LJutom Sandžaku? Al’ džaba beše junaštva njegova, junačka sreća ne dade, pa ruski Beli Paša i Veliki Knez održaše pobedu. Al’ ne htedoše Rusi junaka Arslan Omer-pašu sramotiti nego pustiše da čista junačka obraza ide u Carigrad, i još o njegovom junaštvu javiše sami Rusi Visokoj Porti, te mu tamo čestiti Car od Bosfora dade titulu prvog Feldmaršala Carevine?

Te rane li te bole, ili one što vernim begovima bosanskim zadade sam Padišah kad predade Caru austrijskom celu Bosnu i Hercegovinu pod okupaciju, ili kako narod to nazva ukopaciju?

I K und k “Monarhija” propade, i čak Rusija postade Dar al-Islam gde god u njoj ima Pravovernih, i čak će i Dar es-Salaam postati kad se regulišu Ukrajina i neprijatelji Emira Pravovernih Kadirova, al’ ona katastrofa kod Plevne još našeg Leonidu sekira… al’ zna on barem kako se Srbima kaže, “Srbo”, da se zna…

https://www.kulturportali.gov.tr/mrepo/eKitap/eb-TheLionOfPlevnaInTheSongsO BosniaksFromSandzak/3/

https://pure.uva.nl/ws/files/2708716/167407_Kemper_Imperial_Russia_as_Dar_al_Islam_2015.pdf
Boli me pope sto je Turcin nas Bosnjake kod Plevne listom u smrt poslao kao osvetu za Istok na Kosovu i Zmaja od Bosne, sto stotinama godina guju koja ce nas Bosnjake ujedati gojio i njegovao, potomstvo joj umnozio..jel dovoljno da ne mogu smisliti Turske i Turcina brata tvojega?
 
Poruka
21.061
Boli me pope sto je Turcin nas Bosnjake kod Plevne listom u smrt poslao kao osvetu za Istok na Kosovu i Zmaja od Bosne, sto stotinama godina guju koja ce nas Bosnjake ujedati gojio i njegovao, potomstvo joj umnozio..jel dovoljno da ne mogu smisliti Turske i Turcina brata tvojega?
Dakle, Erdogan, Turci i Osmanlije su ti krivi što nisu istrebili Srbe, jel da? Znamo se, BRE, pa nisi iz Tuzle pa da se sećaš slava i kumstva i da na slavi držiš zdravicu rodbini koja ostade u zajedničkoj staroj veri - šta da očekujemo od Hrvata muslimana koji se identifikuje kao Bošnjak, a LJubuški tu pored? Jel ti više kriv Pavelić što nije bio agilniji ili zli Srbi što nisu hteli da stave glave na panj da ih rahat osječete?
 

S1MCRO

Elita
Poruka
15.714
Imao sam puno puta prilke da to konstatujem pred ljudima na koje se up taco odnosi i da čujem potvrdnu konstataciju da je većina belaca in the U.S of A poreklom iz severne Nemačke, a ne iz Engleske, s tim da se to ne zapaža baš na prvi pogled jer je npr Her Schmidt postajao Mr Smith a Frau Braun Miss Brown. Imena kao npr Kurt, Angela i Johanna se ne mogu tako lako sresti u UK, a ni prezimena kao Meyer, Eisemann i Fucsh, kojih ovde ima koliko god hoćeš. First hand experience paired with exact knowledge always beats any speculation based exclusively on some strictly personal understanding of the matter in question, my friend. :kafa:
If you don't mind, I'd notice you bear out an old phrase of our people: ''Praise Russia but live in the USA''. Neither the first nor the last though.
 
Poruka
6.681
Dakle, Erdogan, Turci i Osmanlije su ti krivi što nisu istrebili Srbe, jel da? Znamo se, BRE, pa nisi iz Tuzle pa da se sećaš slava i kumstva i da na slavi držiš zdravicu rodbini koja ostade u zajedničkoj staroj veri - šta da očekujemo od Hrvata muslimana koji se identifikuje kao Bošnjak, a LJubuški tu pored? Jel ti više kriv Pavelić što nije bio agilniji ili zli Srbi što nisu hteli da stave glave na panj da ih rahat osječete?
Opet brkas loncice pope, ne vidis od svoje zaludjenosti, da mene boli briga za tebe, da sam samo ja sebi vazan. Ali ne krivim te, odgojen si tako, zivis tako, umrijet ces tako, pa makar si vidio i tu "mrsku" Ameriku.
 

Top