Skolovanje glasa???

mayablue92

Obećava
Poruka
67
Oduvek sam volela da pevam, i pre jedno tri godine sam cak razmisljala i o upisivanju solo pevanja u nizoj muzickoj, medjutim, nakon toga sam, ne znam ni ja zasto, odustala, pretpostavljam da nisam bila sigurna u svoj glas, tj. nisam nikad sama pevala, vec uvek uz pesme (Mariah Carey, Christina Aguilera, Alicia Keys itd.Rihanna, takvu muziku volim da slusam). Smatrala sam da mi je glas suvise slab u visinama, dok su nizi tonovi bili ok.
Medjutim, pre jedno nedelju-dve, pustim ja karaoke, i pocnem da pevam Genie in a bottle, od Kristine Agilere, i moja mama, koja je lezala na krevetu, nije videla direktno da li ja pevam, pitala moju sestru jel sam ja to pustila original, verovatno ne mogavsi da veruje svojim usima xDDD
u sustini, mislim da sam provalila pevanje iz dijafragme, i glas mi sada u visinama zvuci dobro, kako mi se cini, i mama mi je predlozila da skolujem glas. E, sada se pitam, posto ja ne uzivam nesto u operi, da li da upisem solo pevanje ili ne? Zelela bih da upisem muzicku zbog ucenja muzicke teorije i nadogradjivanja glasa, ali vise mi se svidja ova moderna muzika, nego neke tamo pesme iz ne znam ni kog veka, u kojima se peva na onaj ''operski'' nacin. Obozavam glas Kristine Agilere, i cini mi se da imam slicnu boju, i najvise bih volela kada bih negde mogla da ucim pevanje na taj nacin, naravno, disanje i tehnika su svuda isti, pretpostavljam. Sta da radim?

Back