skola za pilote helikoptera

Od predhodnog skolovanja ti ne treba nista.
Obuka za najmanju dozvolu privatnog pilota helikoptera traje nekih 6 meseci, u okviru cega se mora ostvariti nekih 50 sati letenja. Sat obuke nije ispod 250e. Na to se jos dodaje i teorijska obuka tako da to lepo naraste.
Pozdrav

Nisam siguran da u Srbiji postoji skola za pilote helikoptera... sem, naravno, Vojne akademije u Beogradu... Jedina koja je jedno vreme funkcionisala, bila je privatna skola u vlasnistvu Mileta Dragica, koja je zatvorena posle tragicnog udesa na Durmitoru... Profesionalne dozvole za upravljanje ovom letelicom izdaje Ministarstvo saobracaja i veza, ali samo ljudima koji vec imaju nalet na helikopteru, posle polaganja teorijskog ispita i to bez provere u vazduhu... a to su samo (uglavnom) vojni piloti... Svi ostali obuku mogu zavrsiti negde u inostranstvu... pozdrav:)

Koliko sam ja cuo postoji u SLOVENI skola za helkoptere pilota.Neznam, koliko kosta.U Njemackoj kosta 14000€ sa 50 sati naleta i traje 6 mjeseci.Za vize nema problema skola obezbjedjuje.Licno sam se raspitivao.Planiram iduce godine da polozim za helikopter. Ali ne u njemackoj.Posto zivim u SVEDSKOJ ovdije kosta samo teorija 7000 € + 50 sati koja je minimalno za PPL te sate moram posebno platiti to jest gorivo.50 sati je dovoljno da dobijes PPL ali ti je potrebno najmanje 300 da mozes da osiguras svoj helikopter (ako ga posjedujes) ,sebe i putnike.A bez ti 300 sati nemozes iznajmiti helikopter. :roll:

Raspitajte se u Srbiji i hrvatskoj.Obuke ima i nisu tako skupe kao u nemackoj.
Ako zelis da budes profesionalni pilot(to jest saobracajni pilot)treba da imas dozvolu za pilota helikoptera,45 sati ukupnog letenja(min) od cega ukupno 25 sati sa instruktorom,10sati samostalnog letenja i 5 sati samostalnog medjuaerodromskog letenja,a ostalih 5 sati mogu biti i takozvani ``skolski``krugovi,vise od 18 god,treba da imas jedan let duzi od 270 km tokom kojeg moras sleteti 2 puta sa potpunim zaustavljanjem i to na dva razlicita aerodroma. Toliko znam o tome,i nadam se da sam ti pomogla

Back