Škola ili Zanat?

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pop80

Elita
Poruka
16.921
Da li svoje dete forisrati da završi neki fakultet tj školu ili je bolje da nauči neki zanat?

Naravno on ( ona ) će sam ( sama) odabrati svoj put ali mi smo tu da malo pripomognemo i posavetujemo ;)

Da li svoje dete forisrati da završi neki fakultet tj školu ili je bolje da nauči neki zanat?

Naravno on ( ona ) će sam ( sama) odabrati svoj put ali mi smo tu da malo pripomognemo i posavetujemo ;)

Ja sam zavrsio visoke skole a moj brat jedva zavrsio srednju, obojica isli u struke koje su nas zanimale.
Sada radimo za slicnu platu, on u struci u Srbiji a ja van struke u EU.

Da..i da te zakopa!!!

images.jpg

Nešto se mislim napretkom ove veštačke inteligencije biće manja potražnja za profesijama za koje je bitan faks al uvek će trebati neko da ti uvede vodu, struju, popravi bojler, auto.. itd..

To jeste, ali za neko vreme, dok ne krene integracija AI-a sa robotikom.

Ono sto je neminovno je jedna prosta cinjenica:
- obradive povrsine je sve manje i manje
- ljudi je sve vise i vise.

A ima i druga: covecanstvo trosi sve vise i vise energije.

Dugorocno, proizvodnja hrane ce, pored proizvodnje energije, biti najunosnija i najbitnija stvar.

Ako nisi u finansijskoj mogućnosti da podupreš dete u prvih par godina nakon fakulteta, ako ti dete nije neki super đak, pametan i radan, onda zanat

moja familija ne favorizuje materijalizam i bogatstvo, vec obrazovanje, pamet, i sposobnost da se razlikuje belo od crnog.......a to je od izuzetne vaznosti u danasnjem nestabilnom svetu.........inace ce zavrsimo ko ukrajinci.

Back