Škola dojenja Baba Bebe

Baba_Beba

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.226
Ima žena koje ne mogu da proizvode dovoljno mleka zbog građe dojki. I koliko god da se trude,stavljaju češće bebu da sisa,jednostavno mleka neće biti više jer nema dovoljno tog žlezdanog tkiva.
Mnogo je mladih majki propatilo jer su im militantne zagovaračice dojenja govorile da nemaju dovoljno mleka samo zato što se ne trude dovoljno.
Naučno dokazano ili lično mišljenje u Srbiji samo 13 posto žena doi očeš rečida 87 posto nema razviene žlezde
Poredtoga ovde ne nie reč o ženama koe neumeju iz medecinskih razloga nego o onima koe očeu tomu da uspu usprkos cevilizaciji koa navijada odustanu

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.982
Ima žena koje ne mogu da proizvode dovoljno mleka zbog građe dojki. I koliko god da se trude,stavljaju češće bebu da sisa,jednostavno mleka neće biti više jer nema dovoljno tog žlezdanog tkiva.
Mnogo je mladih majki propatilo jer su im militantne zagovaračice dojenja govorile da nemaju dovoljno mleka samo zato što se ne trude dovoljno.
Otprilike dva do tri dana nakon porođaja uspostavlja se proizvodnja mleka, pri čemu je potreban stimulans sisanja od strane deteta, počevši od prvih 1 do 2 sata nakon porođaja, a najmanje 8 do 12 puta u 24 sata narednih dana.

----------------

znaci nijedna zena od prvog dana nema dovoljno mleka to je za mene tada bio najbolnij proces jer je doslo do upale bradavica i razmisljala sam da odustanem medjutim babica koja me pratila i posle poroda bila mi je od pomoci da istrajem shto se najzad isplatilo

Baba_Beba

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.226
Mor izvinjenje 12%
73268520-2325-4ACE-A6B3-695ACD01BD24.jpeg

Baba_Beba

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.226
Otprilike dva do tri dana nakon porođaja uspostavlja se proizvodnja mleka, pri čemu je potreban stimulans sisanja od strane deteta, počevši od prvih 1 do 2 sata nakon porođaja, a najmanje 8 do 12 puta u 24 sata narednih dana.

----------------

znaci nijedna zena od prvog dana nema dovoljno mleka to je za mene tada bio najbolnij proces jer je doslo do upale bradavica i razmisljala sam da odustanem medjutim babica koja me pratila i posle poroda bila mi je od pomoci da istrajem shto se najzad isplatilo
Do 5 dana ko nekih žena

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.598

----------------

A meni je ginekolog nakon UZ dojki rekla da više imam masnog tkiva nego mlećnih žlezdi i da nikako nisam mogla da budem neka baš sjajna dojilja.

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.934
mozda se vama tako cini

ali je to poenta svega

odes da rodis i u bolnici te pitaju " da li zelite da dojite"

znaci biras kazes ne krene sa flasicom
kazes da krene ne dovoljno mleka, pa upaljenje bradavice (malo je to bilo mukotrpno) posle kad prevazidjesh nista lepse bolje i zdravije i ne postoji za bebu

brus na otvaranje pa treba vidjeti shta obuci da se ne oslikaju jastucitji
zatim gde god da odesh i dodje vreme dojenja pitas lepo gde mozesh da se sklonish da nahranish bebu jer dojenje nije vishe kao nekad najprirodnija stvar na svetu vec se od toga stvaraju diskusije jeli ok ako se doji na otvorenom ili se tu ipak treba skloniti (mozhda u podrum)

sve vise ukazuje na to da je spas u flasici

Pogledajte prilog 1263308
Imam dvoje odrasle djece i odlično znam šta je dojenje. Tvoj post je napisan tako da vrijedja žene koje ne mogu da doje. Ne poznajem ni jednu koja to nije htjela.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.982
A meni je ginekolog nakon UZ dojki rekla da više imam masnog tkiva nego mlećnih žlezdi i da nikako nisam mogla da budem neka baš sjajna dojilja.

i to nije razloga da se ne doji ali to sve zavisi od drzhave do drzhave mi ovamo imamo i Konsultanti za dojenje i laktaciju

chak se i kongress odrzhava po tom pitanju

mene jedino zanima

kako to da u jednom vremenu gde je medicina toliko napredovala , gde se jede raznoliko i zdravo, gde se bave sportom taj prirodni proces hranjenje djeteta dakle dojenje sve vishe kao nije moguci? iako je kroz svu literaturu dokazano da za dijete i razvoj imunog sistema nema nista zdravije od majcinog mleka!

i ja ovamo chitam i imam pristup raznim naucnim istrazivanjima i chitam da sve vise majki nisu psihicki spremne da doje svoje dijete

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.598
kako to da u jednom vremenu gde je medicina toliko napredovala , gde se jede raznoliko i zdravo, gde se bave sportom taj prirodni proces hranjenje djeteta dakle dojenje sve vishe kao nije moguci? iako je kroz svu literaturu dokazano da za dijete i razvoj imunog sistema nema nista zdravije od majcinog mleka!
Da,ali savremeno doba donosi i mnogo više stresa nego ranije. Žene nisu više samo domaćice. Živi se brzo,stresno,a zna se da od stresa mleko može i da stane.
Ne znam da li ima majki koje svesno ne žele da doje,ja još nijednu takvu nisam srela. Možda ih ima,ali ja ne poznajem ni jednu.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.982
Imam dvoje odrasle djece i odlično znam šta je dojenje. Tvoj post je napisan tako da vrijedja žene koje ne mogu da doje. Ne poznajem ni jednu koja to nije htjela.

slusaj nece ti nijedna iskreno reci

imam evo trudnicu i poznajem je dugo i ona je odmah rekla da se sa prvim nije htela oko toga zamarati a nema namjeru ni sa drugim
isto tako imam jednu mamu koju dugo godina poznajem ona je svoje dojila do druge godine (onako neki eko tip zhene)

svak kako zheli

a da odmah iskacesh da sam ja kao vredjala to je tvoja subjektivno opažanje