Sklekovi

Pokusajte noge da drzite na stolicu i veoma polako da se dizete. Koliko polako?
Ako si spusten do poda, potrebno ti je 1 sekund da se podignes gore, kada kazem polako podrazumevam da ti treba oko 4 - 5 sec da se podignes do gore + 4 - 5 sec da se spustis do dole, jer se dole takodje polako spustas. Naravno ova vezba se izvodi sa SKLEKERIMA.

Znaci 4 ponavljanja JAKO polako da se dizes i jako polako se spustas.
4 puta JAKO brzo da se dizes i spustas
opet 4 puta JAKO polako da se dizes i spustas
i 4 puta JAKO sporo da se dizes i spustas. Znaci to su 16 sklekova.

Ko izdrzi ovo moze sebe da nazove muskarcem i nek se javi ako je uspeo! ;)

Ako si spusten do poda, potrebno ti je 1 sekund da se podignes gore, kada kazem polako podrazumevam da ti treba oko 4 - 5 sec da se podignes do gore + 4 - 5 sec da se spustis do dole, jer se dole takodje polako spustas. Naravno ova vezba se izvodi sa SKLEKERIMA.

Kada si pomenuo varijaciju na uobicajen tempo izvodjenja vezbe, setih se nesto sto sam hteo da pitam. Kakvi su efekti izuzetno sporog izvodjenja pokreta pri vezbama snage bez obzira na to da li su u pitanju sklekovi? Da li neko moze nesto vise da kaze o tome?

mislis cetvrti put opet brzo? ;) umesto sporo, pretpostavljam

mickey fine:
Kada si pomenuo varijaciju na uobicajen tempo izvodjenja vezbe, setih se nesto sto sam hteo da pitam. Kakvi su efekti izuzetno sporog izvodjenja pokreta pri vezbama snage bez obzira na to da li su u pitanju sklekovi? Da li neko moze nesto vise da kaze o tome?
Najbolje prijatelju da probas ovo sto sam napisao barem 2 treninga i javi mi rezultate ;)
Po mom misljenju miksovanje vezbi sporo/brzo je veoma efektivno i tesko. Nema potrebe raditi vise od 2 puta. Uvek gledaj da menjas trening, takodje sporo izvodjenje vezbe je MNOGO zahtevnije.

Ivane, svaka cast vidim da si obratio na paznju sta pisem :D Jeste, cetvrti put je opet brzo.
Znaci sporo, brzo, sporo, brzo. Aj pokusaj pa javi.

Ja pre ovog treninga obicno odradim sklekove cisto da se zagrejem (prvo radim 15 sirokih, 15 normalnih i 15 uskih) pa tek onda radim ovo sa sporom/brzom varijantom.

Najbolje prijatelju da probas ovo sto sam napisao barem 2 treninga i javi mi rezultate ;)
Po mom misljenju miksovanje vezbi sporo/brzo je veoma efektivno i tesko. Nema potrebe raditi vise od 2 puta. Uvek gledaj da menjas trening, takodje sporo izvodjenje vezbe je MNOGO zahtevnije.

Ivane, svaka cast vidim da si obratio na paznju sta pisem :D Jeste, cetvrti put je opet brzo.
Znaci sporo, brzo, sporo, brzo. Aj pokusaj pa javi.

Ja pre ovog treninga obicno odradim sklekove cisto da se zagrejem (prvo radim 15 sirokih, 15 normalnih i 15 uskih) pa tek onda radim ovo sa sporom/brzom varijantom.

probacu sutra radim grudi pa da odradim to... Jel imas ideju kako da resim sledeci problem: radim bench sa normalnim hvatom i otkazu mi tricepsi a grudi mislim da i ne osete, a bas se koncentrisem ali ne moze... Ja malo probam da prosirim hvat opet slicno, ako suzim onda je cini mi se jos gore. Tek kad radim letenja bucicama osetim grudi da rade malo...u cemu gresim? :think: [ili su mi grudi naprednije od tricepsa toliko pa zato dolazi do toga? jer cini mi se da sam bolje radio grudi sa manjom tezinom na benchu...]

i da, potisak bucicama [tezinski manje] isto osetim na grudima...

sklekovi veze nemaju sa definicijom.
Sve ima veze sa difinicijom. Kod pochetnika sklekovi cje da naprave malo mishicjne mase, kako mishicj ubrzava metabolizam salo cje se brze istroshiti, %BF pada i eto definicije.

Glupost, U pubertetu se pravilnim vezbama moze pomerati muskulatura, tacnije pravilnim kombinacijama raznih vezbi misici mogu povuci sa sobom kosti.
Tvoja poenta je da se u pubertetu znachajno mogu rasiriti ramena? (bukvalno i doslovno izduziti clavicle i scapula? :lol:)

Sve ima veze sa difinicijom. Kod pochetnika sklekovi cje da naprave malo mishicjne mase, kako mishicj ubrzava metabolizam salo cje se brze istroshiti, %BF pada i eto definicije.

Tvoja poenta je da se u pubertetu znachajno mogu rasiriti ramena? (bukvalno i doslovno izduziti clavicle i scapula? :lol:)

Jedina vezba koja ubrzava metabolizam je cucanj, to bi strucnjak kao ti trebao da zna.

Moja poenta je da pravilnom kombinacijom vezbi misici mogu da pomeraju kosti. Koliko i u kojoj meri zavisi od iskustva i znanja trenera.

Jedina vezba koja ubrzava metabolizam je cucanj, to bi strucnjak kao ti trebao da zna.
Hm, kada bih ja mislio da je to shto si upravo rekao tachno, onda ne bih bio neki preveliki struchnjak, zar ne? :D

Zamisli bodybuildera (ili bilo kojeg atletu, nebitno) koji pichi u teretanu, razvaljuje dupe od treninga ali ne radi chuchanj (da povecjamo ulog, recimo da ne radi uopshte noge) jer mu je eto npr. koljeno smrskano. Ti tvrdish da on uopshte ne ubrzava svoj metabolizam??

Svaki gram chiste mishicjne mase znachi ubrzavanje metabolizma.Nebitno da li bicepsa, hamstringa, gluteusa, grudi, listova ili... jezika (:D).
Moja poenta je da pravilnom kombinacijom vezbi misici mogu da pomeraju kosti. Koliko i u kojoj meri zavisi od iskustva i znanja trenera.
Mozda, vjerovatno si u pravu. Ali sam ja siguran da cje u pitanju biti daleko inferiorniji rezultati u odnosu na povecjavanje kapiciteta plucja ( plivanjem, ronjenjem) ili pravilnim treningom ledja (onda se ramena povlache nazad, umanjuje se kyphosis).

probacu sutra radim grudi pa da odradim to... Jel imas ideju kako da resim sledeci problem: radim bench sa normalnim hvatom i otkazu mi tricepsi a grudi mislim da i ne osete, a bas se koncentrisem ali ne moze... Ja malo probam da prosirim hvat opet slicno, ako suzim onda je cini mi se jos gore. Tek kad radim letenja bucicama osetim grudi da rade malo...u cemu gresim? :think: [ili su mi grudi naprednije od tricepsa toliko pa zato dolazi do toga? jer cini mi se da sam bolje radio grudi sa manjom tezinom na benchu...]

Ne znam prijatelju, ne mogu ti pomoci. Inace, ja ne radim grudi (na bendzu) vec vise od nekoliko meseci. Siroki sklekovi urade stvar.

Bodybuilder sa smrskanim kolenom ne postoji kao opcija uopste, znaci paralela ti je smesna. Jedina vezba koja ubrzava metabolizam KOJA UBRZAVA! je cucanj bez bilo kakve dalje polemike.

Ti si smijeshan i nedokazan chovjek... I dalje chekam odgovore na "Proteini" i "Vezbe sa tegovima ili vezbe bez tegova?" (neki zeshcji feeling da ih necju dobit me obuzeo.. do not kno y :confused:)

edit1: Shirenjem plucja necje se proshiriti grudni kosh?

edit2: Ne znam, tu sam da nauchim. Well..?

radim bench sa normalnim hvatom i otkazu mi tricepsi a grudi mislim da i ne osete, a bas se koncentrisem ali ne moze... Ja malo probam da prosirim hvat opet slicno, ako suzim onda je cini mi se jos gore. Tek kad radim letenja bucicama osetim grudi da rade malo...u cemu gresim? :think: [ili su mi grudi naprednije od tricepsa toliko pa zato dolazi do toga? jer cini mi se da sam bolje radio grudi sa manjom tezinom na benchu...]

Kod benca pazi da ne otvaras laktove, znaci ne smeju laktovi da ti beze u stranu. To je najcesca greska koju ljudi rade ali ne i jedina. Obrati prvo paznju na to.

pazi ovako, umesto letenja ubaci razvlacenje u lezecem polozaju. probaj jedan trening da odradis razvlacenje 4 serije po 12 rep. I javi koliko si se upalio sutra uvece.

Kod benca pazi da ne otvaras laktove, znaci ne smeju laktovi da ti beze u stranu. To je najcesca greska koju ljudi rade ali ne i jedina. Obrati prvo paznju na to.

pazi ovako, umesto letenja ubaci razvlacenje u lezecem polozaju. probaj jedan trening da odradis razvlacenje 4 serije po 12 rep. I javi koliko si se upalio sutra uvece.

Brate to je ista vezba :D Kazem, ona me radi lepo, medjutim sa benchom ocigledno nesto ne radim kako treba...idem da pogledam jos jednom na youtube i da probam da shvatim gresku...

pa dobro ako ti kazes, znam da je "letenje" naziv vezbe kada su u pitanju vezbe za ramena. A kada su u pitanju grudi obicno se kaze "razvlacenje" i jedna je od najboljih vezbi. Trebala bi da ti, u koliko izvodis pravilno, znaci udjes duboko, donese odlicne rezultate za obliji izgled grudi.

pa dobro ako ti kazes, znam da je "letenje" naziv vezbe kada su u pitanju vezbe za ramena. A kada su u pitanju grudi obicno se kaze "razvlacenje" i jedna je od najboljih vezbi. Trebala bi da ti, u koliko izvodis pravilno, znaci udjes duboko, donese odlicne rezultate za obliji izgled grudi.
pa dumbell fly, zato sam rekao letenje, mada vidim vise koriste razvlacenje sad kad sam pogledao...svejedno, zaista je vezba ekstra i radi me lepo i sa malim tezinama [dok ne udjem u formu necu da srljam]...

A kod bencha sad sam gledao otprilike si u pravu ja idem izgleda laktovima u stranu, sutra radim grudi pa cu videti da li je to bio problem :D

pazi evo da ti dam savet, nema greske veruj mi. Kod benca laktovi ne smeju da se otvaraju (jos kod jedne vezbe je to jako bitno da se ne otvaraju laktovi a to je pullover ali tu je opasnost kod velikih tezina da ti ne iskoci rame)

znaci laktovi obrati paznju, sipku spustaj otprilike na sredinu grudi i pazi sad ovako, kada dizes guraj sipku ka stalku, znaci od sredine grudi gore ka stalku i prati je pogledom. 6 serija po 12 rep. 50 kila ili koliko vec mozes nemam pojma.

Razvlacenje.. laktovi blago povijeni bucice iznad grudi i ne siris ruke u laktovima kad zauzmes polozaj spustas bucice duboko do dole dok ne pocen da ti se kicma lagano izvija.. polako dole brzo gore. 4 serije 12 ponavljanja

javi koliko si se upalio :)

pazi evo da ti dam savet, nema greske veruj mi. Kod benca laktovi ne smeju da se otvaraju (jos kod jedne vezbe je to jako bitno da se ne otvaraju laktovi a to je pullover ali tu je opasnost kod velikih tezina da ti ne iskoci rame)

znaci laktovi obrati paznju, sipku spustaj otprilike na sredinu grudi i pazi sad ovako, kada dizes guraj sipku ka stalku, znaci od sredine grudi gore ka stalku i prati je pogledom. 6 serija po 12 rep. 50 kila ili koliko vec mozes nemam pojma.

Razvlacenje.. laktovi blago povijeni bucice iznad grudi i ne siris ruke u laktovima kad zauzmes polozaj spustas bucice duboko do dole dok ne pocen da ti se kicma lagano izvija.. polako dole brzo gore. 4 serije 12 ponavljanja

javi koliko si se upalio :)
kk samo radim 12 10 8 6 ponavljanja :D ali svejedno probacu sad za bench sutra pa cu ti reci...

sutra kada odradis trening nece ti biti nista ali zato prekosutra imaces utisak da te nesto grize u predelu grudi ali to je dobro jel tako :) znaci da nam je trening bio efikasan i da smo pogodili pravi misic :)

Mislim da se zaleces sa tvrdnjama koje je tesko potkrepiti. Kada je rec o uticaju misica na formiranje skeleta, to niko ne negira, ali kod dece! Vezbama se moze postici da drzanje bude pravilno i da se izbegnu deformacije u razvoju. Ali kako to zamisljas da vezbe mogu da prosire ramena? Voleo bih da vidim neki link.

Odakle ti ta ideja da je cucanj jedina vezba koja ubrzava metabolizam? Ja znam da on pogadja najmasivnije misice, ali po cemu su oni drugaciji od ostalih?
Opsti nacin zivota odredjuje brzinu metabolizma, a to ukljucuje i ishranu, i nivo stresa, i razne fizicke aktivnosti od obicnog hodanja pa do cucnjeva koje si pomenuo.

Kapacitet pluca nema veze takodje sa pomeranjem kostiju ***. A znas kojom kombinacijom vezbi se siri grudni kos? SE SIRI grudni kos?

Da, ovo za kapacitet pluca si u pravu, s tim sto oblik grudnog kosa moze da utice na rad pluca i srca, ali to je druga prica.
Medjutim, ovo za sirenje grudnog kosa je mit. Prilicno sam siguran da nikakve vezbe ne mogu uvecati grudnu kos, a apsolutno sam siguran da se vezbama ne moze uvecati grudni kos kod ljudi starijih od 15, 16 godina. Ako gresim i za jedno i za drugo, voleo bih da vidim neke medicinske dokaze.
Grudni kos se obicno 'uveca' tako sto se nabilduju latisimusi, serratusi i grudi.

Back