ljubafmagain
Zainteresovan član
- Poruka
- 463
Zanima me kojom metodom mozemo skinuti zastitu od brisanja sa sistemskih fajlova.
Pitam, jer mi je flash koji koristim i guram u firmin racunar uvek uhvati virus koji se pokrece i upisuje u sledeci racunar prilikom guranja u njega.
Naravno tako zarazim i svoj i bilo koji rac, u koji ga utaknem. Postoj opcija da se u safe modu gune flash ali ne zarazi racunar jer su podignuti samo par procesa, pa kad tamo odem, udjem u command prompt i kucam klasicnu komandu za skidanje atributa:
F:\attrib -a -h -r *.* (sto zanci oduzmi (-) atribut (a) hiden (h), read-only (r) )
prikaze mi listu svih fajlova koji su hiden i to izgleda ovako:
Start.exe
autorun.inf
...
Oba fajla su deo virusa i kada probam:
F:\del Start.exe
on odbije, pa kada probam:
F:\attrib -a -h -r Start.exe Kaze:
Not resetting hidden file - F:\Start.exe
popi..deo sam, onda sledi klasicna komanda
C:\format F:\ ......................are you sure, pres y/n
STA DA RADIM I KAKO DA SKINEM ZASTITU SA OVIH NAVODNO SISTEMSKIH FAJLOVA???
Neka se javi neki guru...
Pitam, jer mi je flash koji koristim i guram u firmin racunar uvek uhvati virus koji se pokrece i upisuje u sledeci racunar prilikom guranja u njega.
Naravno tako zarazim i svoj i bilo koji rac, u koji ga utaknem. Postoj opcija da se u safe modu gune flash ali ne zarazi racunar jer su podignuti samo par procesa, pa kad tamo odem, udjem u command prompt i kucam klasicnu komandu za skidanje atributa:
F:\attrib -a -h -r *.* (sto zanci oduzmi (-) atribut (a) hiden (h), read-only (r) )
prikaze mi listu svih fajlova koji su hiden i to izgleda ovako:
Start.exe
autorun.inf
...
Oba fajla su deo virusa i kada probam:
F:\del Start.exe
on odbije, pa kada probam:
F:\attrib -a -h -r Start.exe Kaze:
Not resetting hidden file - F:\Start.exe
popi..deo sam, onda sledi klasicna komanda
C:\format F:\ ......................are you sure, pres y/n
STA DA RADIM I KAKO DA SKINEM ZASTITU SA OVIH NAVODNO SISTEMSKIH FAJLOVA???
Neka se javi neki guru...