Skidanje validatora u autobusima

da budem iskren ne volim ovakve tekstove koji su u fazonu pinka ali u obrnutom smeru.

veoma fatalisticki i kao diskriminacija a jasno je da ce se naci resenje za novac koji je na starim karticama ostao, bilo da ga prebace na nove, bilo da ga daju.

takodje jasno je da kad nema validatora nema ni kontrole, nema ni placanja karata.

zasto n1 i nova postaju pink, ne treba im to... navijacki tekstovi nikad nisu dobri i ruse kredibilitet postavljaca.
Problem je u apsolutnoj kontroli privatnog kapitala u medijima ali to je druga tema
Zbog toga godinama unazad NE gledam televiziju niti pratim mainstream medije.
Zato sam ovde na krstarici, jes da ima gomila ludaka i botova ali razne informacije prođu.

da budem iskren ne volim ovakve tekstove koji su u fazonu pinka ali u obrnutom smeru.

veoma fatalisticki i kao diskriminacija a jasno je da ce se naci resenje za novac koji je na starim karticama ostao, bilo da ga prebace na nove, bilo da ga daju.

takodje jasno je da kad nema validatora nema ni kontrole, nema ni placanja karata.

zasto n1 i nova postaju pink, ne treba im to... navijacki tekstovi nikad nisu dobri i ruse kredibilitet postavljaca.

Šta da rade ljudi sa nepersonalizvanim kartama?
Ko još ovako radi, ukidaš stari sitem, a novi ni u najavi. Trebalo je da ostave neki "prelazni period".
Ako budu davali keš nama sa nepersonalizovanim, ima da im uzmem onih 200 din što mi je ostalo na kartici makar crkla.
Da, nije u redu nije.

te papirnate su malo problematicne.. ako sam dobro razumeo one se overavaju u trenutku kupovine?
ako je tako onda prakticno tebi 90 minuta pocinje da tece od tog trenutka sto nije dobro jer ti prvo treba vremena da dodjes do busa a drugo dok docekas bus mozda prodje i pola sata i vise.

mozda ce biti neki sistem overe u samom autobusu? :think:

ne znam za te papirnate zasto ne uvedu kao u solunu, u samom autobusu imas aparat na kome kupujes kartu.
ubacis 1 evro i izadje ti karta :D
bas cu ga fotkati kad sledeci put odem u solun.

al ako ga ne nosis dzaba ga imas. Rolex nije izmisljen za fijoku vec za da se pokaze, to jes da pokaze tvoj socijalni status. A onda sledi i drugacije ophodjenje sa tebe.
u stvari ne
rolex je izmisljen kao investicija.

kad je svojevremeno krenula seka (svetska ekonomska kriza) u jednoj nordijskoj zemlji (cini mi se finska ali ne smem da tvrdim, zaboravio sam koja tacno) su pokupovali bukvalno sve rolexe u radnjama jer su pretakali kapital ako dodje do pada vrednosti evra.

kolekcionarski primerrci su uvek dobra investicija.

te papirnate su malo problematicne.. ako sam dobro razumeo one se overavaju u trenutku kupovine?
ako je tako onda prakticno tebi 90 minuta pocinje da tece od tog trenutka sto nije dobro jer ti prvo treba vremena da dodjes do busa a drugo dok docekas bus mozda prodje i pola sata i vise.

ne znam za te papirnate zasto ne uvedu kao u solunu, u samom autobusu imas aparat na kome kupujes kartu.

Ovo bi bilo logično. U suprotnom 90 minuta nije 90 minuta VOŽNJE, za šta i plaćaš tu kartu.

u stvari ne
rolex je izmisljen kao investicija.

kad je svojevremeno krenula seka (svetska ekonomska kriza) u jednoj nordijskoj zemlji (cini mi se finska ali ne smem da tvrdim, zaboravio sam koja tacno) su pokupovali bukvalno sve rolexe u radnjama jer su pretakali kapital ako dodje do pada vrednosti evra.

kolekcionarski primerrci su uvek dobra investicija.
......u zavisnosti od ishoda krize. Vrednost ROLEXA vazi samo u datom politickom trenutku.
I ja sam jesenas platio pelec 3 puta vise nego do tada. Iako nije bilo nikakvih problema sa produkcijom.
Ako Putin zavrsi ovo sto je poceo, uskoro ce ROLEX vredeti onoliko kolko i vredi, 200 evra. Zapadne "vrednosti" ce nestati a nastace realne vrednosti.
Slika koju je naslikao majmun a potpisao Pikaso, prodata za 10 miliona dolara. Taj svet mora biti unisten.

naravno jer si ili ostrascen ili placen da pljuckas bilo dobro bilio lose,
u tome se razlikujemo, sto je gledam da li je nesto dobro ili lose i na osnovu toga komentarisem.

jasno je receno da ce novac sa nepersonalizovanih karata moci da se zameni za papirnate karte.

rečeno je POSLE komentara da će drpiti pare
ko što je ružič podneo ostavku posle 5 dana
da nije bilo pritisaka javnosti i da nema interneta i ovoliko medija
znaš kad bi te pare vratili 90ih? NIKAD!
rekli bi pišite privatne tužbe!
a ako sam ja možda i ostrašćen, a nisam ,ti si svakako zaslepljen.

i da, ovo što je šapić uradio je DOBRO
pogotovo za žitelje zone B, al da su hteli da maknu parice, jesu
zar posle onog snimka gde gradski čovek nudi korupciju i prevaru ovim drugim prevarantima
ti njima veruješ još uvek.*?

Objasnio je Srdjan Nogo u cemu je stvar sa BusPlus-om i svim tim. To objasnjava jako dobro zasto sada vise pisti zbog toga "opozicija" nego SNS! I samo da se zna - Nogo je o tome pricao jos pre par godina! A sad se to potvrdjuje na indirektan nacin, preko toga KO ZAPRAVO REAGUJE I ZALI SE na ukidanje BusPlus-a.

Stvar je u tome, da uprostim (kod Noga imate mnogo vise detalja sa imenima, iznosima itd), da su u BusPlus-u u talu bili svi politicari/stranke - kako SNS tako i opozicija. To su i uveli Zuti banditi, ako se dobro secam.

E sad, posto SNS ima mnogo vise izvora za kradju, pisti - "OPOZICIJA", koja ovim ostaje kratkih rukava.

Ispada da je Gangula zapravo trojanski konj, koji minira sistem iznutra. Ali... Posto znamo da to nije moguce, jer bi vec bio ili smenjen ili mrtav, pre ce biti da ovo rade ili sam SNS ili stranci, koji ce ovim moci da ucenjuju "opoziciju" mnogo lakse.

Inace upucujem da pogledate i najnoviju emisiju Srdjana Noga oko ovih protesta i zahteva - pogotovo pogledati PRE petka, da znate o cemu se radi i sta mi kao gradjani treba da radimo.

rečeno je POSLE komentara da će drpiti pare
ko što je ružič podneo ostavku posle 5 dana
da nije bilo pritisaka javnosti i da nema interneta i ovoliko medija
znaš kad bi te pare vratili 90ih? NIKAD!
rekli bi pišite privatne tužbe!
a ako sam ja možda i ostrašćen, a nisam ,ti si svakako zaslepljen.

i da, ovo što je šapić uradio je DOBRO
pogotovo za žitelje zone B, al da su hteli da maknu parice, jesu
zar posle onog snimka gde gradski čovek nudi korupciju i prevaru ovim drugim prevarantima
ti njima veruješ još uvek.*?
ovde se vec slazemo oko nekih stvari :D

našao​

https://www.b92.net/lokal/beograd/d...istemu-naplate-karata-na-jednom-mestu-2334977

Vremenska karta (90 minuta)​

Evo kako se plaća za vremensku kartu (90 minuta):

Zona A, tekst karte A90, 50 dinara

Zona B, tekst karte B90, 50 dinara

Zona C ( A+B), tekst karte C90, 100 dinara

Dnevna karta (1 dan)​

Foto: Beoinfo

Dnevnu kartu možete kupiti za:

Zona A, tekst karte A1, 120 dinara

Zona B, tekst karte B1, 120 dinara

Zona C (A+B), tekst karte C1, 150 dinara

Nedeljna karta (7 dana)​

Za nedeljnu kartu šalje se A7, B7 ili C7 (u zavisnosti od željene zone) na 9011.

Zona A, tekst karte A7, 800 dinara

Zona B, tekst karte B7, 800 dinara

Zona C (A+B), tekst karte C7, 1.000 dinara

Mesečna karta (30 dana)​

Mesečna karta za A ili B zonu putem SMS može se kupiti tako što se ukuca A30 ili B30 i pošalje na broj 9011, a karta za jednu zonu košta 2.200 dinara.

Takođe, mesečna karta za zonu C (A+B) se kupuje putem SMS tako što se pošalje C30 na broj 9011 i ona košta 3.300 dinara.

Tri zone​

Naplata karata će zavisiti od zone, pa tako postoji zona A, B i C.

Zona A

Novi Beograd

Zemun

Stari Grad

Savski venac

Voždovac

Čukarica

Vračar

Rakovica

Palilula

Zvezdara

Surčin

Grocka ( severno od puta 347 Vrčin – Zaklopača)

Zona B

Lazarevac

Mladenovac

Obrenovac

Barajevo

Sopot

Grocka (južno od puta 347 Vrčin – Zaklapača)

Zona C (A+B)

Teritorija koja pokriva svih 17 beogradskih opština

Ma prvo je priča bila da će moći samo u gspu, sad odjednom papirnate ČP
Pa glupost sa pokazivanjem sms poruke u telefonu. Sve ludje od ludjeg
A imali smo papirne pre bus plusa ČP

Back