"Skidanje" sa lekova za smirenje NEMOGUĆE?!

,,,ako ima i je potrebno i 50 godina,,,
iPS izvini nishta lichno
:vzagrljaj: :ortaci2:
ma nervira me ovo- prihvati je, samo se truješ lijekovima, a ja GAP i depresiju 25 godina i ne bih mogla funkcionisati bez lijekova, teški GAP, a kad počnu pričati, diši, minset, ja sam 7 rokovnika ispisala radeći na sebi, ali kad ne mogu živjeti a kamoli funkcionisati bez klonazepama, ad i psihostabilizatora

ma nervira me ovo- prihvati je, samo se truješ lijekovima, a ja GAP i depresiju 25 godina i ne bih mogla funkcionisati bez lijekova, teški GAP, a kad počnu pričati, diši, minset, ja sam 7 rokovnika ispisala radeći na sebi, ali kad ne mogu živjeti a kamoli funkcionisati bez klonazepama, ad i psihostabilizatora
,,,kao prvo,,,_morash da verujesh u samu sebe _ti i tvoje zdravlje na prvo mesto, pa sve drugo ostalo
,,,kao drugo_ ko ti shta pricha o tebi i tvojem problemu samo mu pokazhi dupe/,,,))))),,,ali ne stvarno,,,samo se shalim/,,,ili ono u jedno uho ushlo iz drugog izashlo,,,
,,,kao treće _ to da ne mozhesh da funkcionishesh bez terapije, je samo tvoja lichna stvar i nichija,,,pa majku mu zhivi ljudi smo i svako od nas u sebi nosi neshto koje nam remeti zonu komfornog zhivljenja,,,ne brini o tome,,, nisi ni prva, a nećesh biti ni poslednja sa takvom terapijom,,,
,,,rekoh ti,,,TI na prvo mesto pa sve ostalo
,,,i slushaj svog matichnog/ne ,,,a ne neko to tamo napolju rekla kazala,,,
,,,hrabro :vzagrljaj: :ortaci2:

,,,kao prvo,,,_morash da verujesh u samu sebe _ti i tvoje zdravlje na prvo mesto, pa sve drugo ostalo
,,,kao drugo_ ko ti shta pricha o tebi i tvojem problemu samo mu pokazhi dupe/,,,))))),,,ali ne stvarno,,,samo se shalim/,,,ili ono u jedno uho ushlo iz drugog izashlo,,,
,,,kao treće _ to da ne mozhesh da funkcionishesh bez terapije, je samo tvoja lichna stvar i nichija,,,pa majku mu zhivi ljudi smo i svako od nas u sebi nosi neshto koje nam remeti zonu komfornog zhivljenja,,,ne brini o tome,,, nisi ni prva, a nećesh biti ni poslednja sa takvom terapijom,,,
,,,rekoh ti,,,TI na prvo mesto pa sve ostalo
,,,i slushaj svog matichnog/ne ,,,a ne neko to tamo napolju rekla kazala,,,
,,,hrabro :vzagrljaj: :ortaci2:
Hvala puno na podršci 🤗
Nikad mi manje lijekovi nisu djelovali nit ikad manje snage imala. Radila sam svo vrijeme, putovala, 2 kancera prosla, 23 operacije, uzasan razvod, odlazak sina, sama s psom, ubi me i samoca i simptomi- eto bar sam se nekom iskukala

Nikada neću promeniti mišljenje - lekovi za smirenje ili kako ih ja zovem živčane tablete, su zlo za ljude. Kao i droga i alkohol, jedno sr drugo pakovanje. Osobe koje su koristile lekove za smirenje su ceo život bili zombiji, osobe iz moje familije. Radi na sebi. Bori se. Život će te testirati na hiljade načina tvoje je da se boriš. Čast izuzecima, ljudima kojima su ti lekovi pomogli u određenom periodu da prebrode traume i koji su se skinuli sa tih lekova posle određenog perioda i nastavili da normalno žive, skidam kapu svaka vam čast.

@white_warg Pijem već dugo lekove i nisam zombi. :D Ne znam kada ću sa psih početi da smanjujem doze lekova.

Znam da ću jedan lek morati da pijem do kraja života. Ne zbog psihičkih problema, već kao preventivu..kako bi se jedna bolest sprečila.

Lekovi pomažu ukoliko se onaj ko pije lekove pridržava uputstva i dogovora sa lekarom. Mislim na sve bolesti.

@white_warg Pijem već dugo lekove i nisam zombi. :D Ne znam kada ću sa psih početi da smanjujem doze lekova.

Znam da ću jedan lek morati da pijem do kraja života. Ne zbog psihičkih problema, već kao preventivu..kako bi se jedna bolest sprečila.

Lekovi pomažu ukoliko se onaj ko pije lekove pridržava uputstva i dogovora sa lekarom. Mislim na sve bolesti.
Kao što sam rekla čast izuzecima, pa i tebi 👏🏻

Hvala puno na podršci 🤗
Nikad mi manje lijekovi nisu djelovali nit ikad manje snage imala. Radila sam svo vrijeme, putovala, 2 kancera prosla, 23 operacije, uzasan razvod, odlazak sina, sama s psom, ubi me i samoca i simptomi- eto bar sam se nekom iskukala
,,,uvek si dobrodoshla da proćaskamo o svemu,,, pa mozhe ponekada i o kuvanju,,,i o mnogo drugo chemu,,,a i devojke su tu
@Džudi S

@white_warg

,,,i drugi uvek raspolozheni za diskusiju,,, dolazi i nemoj da brinesh,,, :vzagrljaj: :ortaci2:

,,,uvek si dobrodoshla da proćaskamo o svemu,,, pa mozhe ponekada i o kuvanju,,,i o mnogo drugo chemu,,,a i devojke su tu
@Džudi S

@white_warg

,,,i drugi uvek raspolozheni za diskusiju,,, dolazi i nemoj da brinesh,,, :vzagrljaj: :ortaci2:
Hvala vam svima 🥰 anxsioznost mi smanjili rivotril, velafax i eglonyl, i kad nestane anksioznost javi se depresija.............voljela bih kao Viktor Frankl i većina ljudi naći smisao života.
Još radim,. ali imam 4 godine mobing praznog stola, a ja imam usađenu tu radnu matricu, uvijek najbolji učenik i student i bila direktor sektora u banci i jedini mi smisao posao kojeg u državnoj administraciji na mom radnom mjestu nema. 8 h glumim fikus, i dolazim umornija kući nego da sam radila, teška monotonija.
kod mene uvijek mora nešto da se dešava da ne vidim simptome. Prije ako je dosada napravim neku pizdariju:zcepanje:, a sad sa 56 godina ni to mi se ne da

,,,iiiii najlepshe godine,,, :kez:

,,, ovde smo majstori za takve stvari,,,:hahaha1:
Ma kakve najljepše, ne znam šta mi je svrha života, da mi je para, ni jedan vikend me ne bi vidio kući , Da bar sin hoće da dođe češće

Nego mene brine ovaj rivotril, pijem ga 25 godina, valjda će djelovati još toliko, 15 god na istoj dozi ...jednom se pokušala skinuti, završila na psihijatriji gdje su mi ga vratili

Poslednja izmena:
Da bar sin hoće da dođe češće
,,,i o tome,,,o deci,,, imali smo lepu diskusiju na blogu,,,skoro sva nasha deca su napolje,,,pa ih gledamo samo tu i tamo i to pa retko,,,
,,,a i drugo je u pitanju,,,on ima svoj zhivot,,,i najveća greshka je trazhiti od dece da nas posete,,,dolaze,,,jednostavno takve obaveze ne mozhemo im nametati,,,ako smo ih doneli na svet ne znachi da treba da nam ugađaju,,,
,,,razmisli samo koliko obaveza ima,,,dali je u stanju da to uchini,,,sada ćesh reći ,,,bar jedanput u godini,,,ali i to jedanput za njega mozhda je nemoguća misija,,,

Nego mene brine ovaj rivotril, pijem ga 25 godina, valjda će djelovati još toliko, 15 god na istoj dozi ...jednom se pokušala skinuti, završila na psihijatriji gdje su mi ga vratili
,,uopshte da te ne brine,,,jer shto ga duzhe pijesh ,,,znachi da duzhe zhivish,,,ne razmishljah uopshte,,uzimaj ga i furaj,,,
,,,shto ga duzhe koristish,,, duzhe ćesh biti i ovde sa nama,,,:vzagrljaj::ortaci2:

,,, e dobro de,,,nije ti prvi put,,,i bolje da ti nju ugushish,,,ne daj joj za pravo,,TI budi u pravo i sjbi ili smanji to stanje,,,/srenja/,,,

,,,nego daj postiraj neku muzichku numeru,,,valjda ćemo se slozhiti u ukusima,,,:kez:
Meni niti jedan ad ne pomaze. Ne vidim smisao, kao penzioner, a mlada duhom bila bas, ova jesen me ubilaaa sa simptomima, nevjerovatno, strah, a osnovna dg f 32.1.
Kontala na stoni tenis- ne da mi se nista, a do jesenas samo landarala i po gradu i putovala….bas mi tesko razdoblje, idem na jbni posao svaki dan, ćupiram 8 h, nista posla, kako one iz Vlade smire im i shizofreniju pa su ministri, i ja sam u vladi pa se mucim kao budala sa depresijom i GAP-om. Sad je smiren GAP pa isplivala depresija, i da taj osjecaj besmisla zivota

Jesam jaka u frkama, sudskim sporovima protiv ex, kad mi psa udario auto, vozaca uhvatila za vrat da me odmah vozi veterinaru, ali čim je mir i nema nista za radit eto depresije.
Ja gradska šmizla, jos se od Eglonyla ubucila par kg, pa me i to nervira sto ne mogu sve obuci, borim se da idem na posao ali nisam politicki podobna da bih radila “poslove koji nisu za javnost”.
A u banci kad sam radila kao rukovodioc, ma radila bih i da me ne plate, takva jbna struktura licnosti, a sad strah i besmisao zivota 25 god, a niti jedan AD ne pomaze, sve svojom voljom, iscrpilo me vise, a i dalje se sredim, ali sad u recidivu, ni kosu mi se ne da oprati- mrziiiiiim depresiju, dajem i ruku i nogu da je nemam

a osnovna dg f 32.1.

Dijagnoza F 32.1. označava umerenu ( srednje tešku ) depresivnu epizodu. Bez obzira na depresiju i što se loše osećaš, ideš na posao i samim tim imaš i socijalne kontakte što je važno kad neko ima depresiju.

ali čim je mir i nema nista za radit eto depresije.

Da li čitaš ili gledaš neke TV emisije kada si slobodna? Ako imaš želju da budeš kreativna, dekupaž je odličan, ali takođe i slikanje i pisanje.

a niti jedan AD ne pomaze,

Koliko dugo piješ antidepresiv? Psihijatar ti je prepisao AD, kupila si..i koliko dugo ga piješ? Dve, tri nedelje, mesec, dva meseca?

Svim antidepresivima je potrebno vreme da bi mogli da pomognu, da se osete efekti.

Dijagnoza F 32.1. označava umerenu ( srednje tešku ) depresivnu epizodu. Bez obzira na depresiju i što se loše osećaš, ideš na posao i samim tim imaš i socijalne kontakte što je važno kad neko ima depresiju.

Da li čitaš ili gledaš neke TV emisije kada si slobodna? Ako imaš želju da budeš kreativna, dekupaž je odličan, ali takođe i slikanje i pisanje.

Koliko dugo piješ antidepresiv? Psihijatar ti je prepisao AD, kupila si..i koliko dugo ga piješ? Dve, tri nedelje, mesec, dva meseca?

Svim antidepresivima je potrebno vreme da bi mogli da pomognu, da se osete efekti.
Pijem Velafax 12 godina

Pijem Velafax 12 godina
I borim se sa GAP mix depresija cijelih 25 godina! 8 godina pila Seroxat, sad pijem 3x75 mg Velafaxa i nista, smiri mi anksiozu uz klonazepam (25 god i njega pijem) i eglonyl ili lamictal. Probala 7 ad, ne znam vise kako dalje. Na poslu nas 4 i svako u svojoj kancelariji, nit posla nesto ima. Imala sam volju putovati, izlaziti, sad kako je recidiv i “poznanice” mi okrenule ledja

Back