skidanje bios pasvorda

• Začetnik teme Začetnik teme kambi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za bios password ti ne postoji softversko rješenje vec samo hardversko a to ti je da otvoris laptop i skines c-mos bateriju i par sekundi drzis kratko spojene zicice koje se stekaju na c-mos bateriju.jer u laptopu ti nije c-mos baterija kao na kompu u podnozju

postoji i softversko resenje ali puno laptopa su zasticeni i na treci nacin, u samom hardveru , imaju cipove koje pamte i po gasenju (to je u vezi trusted computin? ili ako nije u vezi toga onda je u pitanju kad neko drpi laptop da ne moze
ni sistem da pokrene ni da promeni boot redosled itd
- ovo je od interesa u buiseness vodama ili military
dok za obicne korisnike je cimanje :( u principu nama ne treba tolika zastita , sta vi imate korisno na lapu ?
brdo piraterije u vidu avi filmova i desetine igrica ?
cak i da imate bankovne racune kolko su oni vise prazni nego puni? )

ovo je softverski
http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd

obicno i ovi hardverski cipovi nisu nepobedivi, na zapadu platis pivo
studentlu 'lektonike i on ti sredi to lemilicom ocas posla :)

OK nije bas d anema nista korisno mozete da imate porodicne fotke ili sakupljenu pdf dokumentaciju iz oblasti vasih interesovanja :(
ali nekom ko je drpio lap to je sasvim 10/ta rupa na svirali
profi igraci verovatno ne drpisu to radi hardvera - to rade sitne ribe ,i verovatno ga dzumle uvale za 20/tak eura
i kome uvale ? naravno nekom renomiranom comp serviseru koji dalje to valja, a komp serviseri bi trebali da vec i sami da znaju kako da se snadju ? z:hm:

Poslednja izmena:
Gledao sam na yutube-u kako to radi covek na toshibinom laptopu ali drugi model. Ja sam skinuo ram memoriju ali ispod nje nisam nasao bateriju kao sto je on pokazivao. Moguce da je kod mojeg modela na drugom mestu. Ja imam Toshiba satellite P20-842. Moze li mi neko reci gde se na ovom modelu nalazi baterija. Hvala unapred.

Back