Skepta objavio novi album, odlične ocene kritike i medija

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.839
Jedan od najcenjenih svetskih repera, Skepta, koji predvodi Exit Gang, svojevrsni hip-hop festival unutar ovogodišnjeg Exita, objavio je dugoočekivani album "Ignorance is Bliss".

565060


Muzički kritičari i najpoznatiji svetski mediji daju visoke ocene, uz konstataciju da je poznati MC uspeo da dostigne sopstveno remek-delo, višestruko nagrađivani album "Konnichiwa" iz 2016. godine. Zanimljive su i ocene da je Skepta u današnje vreme, kada je na sceni velika smena generacija i stilova unutar hip-hopa, praktično uspeo da izmisli novi zvuk, koji nosi njegov prepoznatljivi pečat.

Pored društveno angažovanih tema na koje su fanovi navikli, za jednog hip-hop umetnika album se prilično hrabro bavi slomljenim srcima, te Skeptinom novom ulogom roditelja. Londonski MC u jednom delu proziva i trenutni politički pejzaž u Britaniji, uz konstataciju da je atmosfera na ulici bolja nego u vladi, dok se čak i političari utrkuju da nabave karte za Skeptine nastupe.

Jedan od najuticajnijih britanskih umetnika današnjice, koji iza sebe već ima nekoliko prestižnih nagrada poput Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME, nastupiće u samoj završnici ovogodišnjeg Exit festivala, u nedelju 7. jula.

The Guardian ovo izdanje ocenio je maksimalnom ocenom uz komentar da je, iako su očekivanja bila vrlo visoka, Skeptin "flow" osigurao da novi album bude "senzualno zadovoljstvo". Poznati Independent u svojim ocenama i pohvalama navodi da je Skepta "možda upravo izmislio novi žanr", zahvaljujući zrelim tekstovima koje poznati MC isporučuje preko muzičke pozadine koja uključuje digitalnu melanholiju detroitskog techno zvuka.

Dok repera Hypebeast naziva "simbolom progresa", NME ocenjuje album sa visoke četiri od maksimalnih pet zvezdica, hvaleći ga kao "jezgrovit" i "definitivni hit", a istaknuta je i spremnost ka eksperimentisanju, poput one u traci "Love Me Not" na kojoj Skepta sempluje himnu plesnih podijuma "Murder on the Dancefloor".

Portal Stereogum njegovu nikada veću zrelost, oštri stav i rime sumira rečima "Skepta seče kroz sve oko sebe. Nemojte mu biti neprijatelj".


https://www.021.rs/story/Zabava/Exi...ovi-album-odlicne-ocene-kritike-i-medija.html
 

Back
Top