СКЕНДЕРБЕГ - СРПСКИ ЈУНАК !

ЗаДомСпремни, да ли знаш да постоји документована изјава краља Александра Карађорђевића из 1920-их или 30-их, где за себе каже да је православни Хрват?

Реч је о посети делегације дубровачких Срба, где се председник делегације представио, рекао своје име и презиме, и додао: "католички Србин из Дубровника". На то се краљ Александар представио са "Александар Карађорђевић, православни Хрват из Београда". Жива истина, и Политика је пренела то као лајтмотив сусрета.

Да, али то је у стилу, кад је Кенеди рекао у Берлину за време почетка блокаде Берлина, Их бин Берлинер, не знам од куда вам све те анегдоте.

Да, али то је у стилу, кад је Кенеди рекао у Берлину за време почетка блокаде Берлина, Их бин Берлинер, не знам од куда вам све те анегдоте.

То је доказ да су се Американци до 2000. године сматрали Немцима.

То је доказ да су се Американци до 2000. године сматрали Немцима.

Не само Немцима, него су Немци, и њихови потомци, постали многобројни у америчкој администрацији, до те мере да могу утицати на државну политику. То смо ми нажалост искусили на својим леђима.

Ако су "рабанаси", зашто се онда место где су Скендербегов отац и браћа (иначе, православци) сахрањени у Хиландару зове Арбанашки пирг, а не Српски пирг или Рабанов пирг?

Зашто у Законику Цара Душана стоји Арбанаси, а не Рабани?

.Avari,sadašnji Hrvati su oteli ukrali to ime kao što su ukrali naše pismo srpsku latinicu.

Хрвати не постоје! То је чињеница! Хрватска не постоји.

Не постоје још неки народи. На пример:

Албанци, Немци, Американци!

Да ли сте знали да је Џорџ Вашингтон у ствари Србин! Иако није постојао...

Такође не постоје ни следеће државе: Немачка, Швајцарска, Француска, о Енглеској да и не говорим....

Да скратим: Србија постоји! И она је острво! А около је НИШТА .... додуше, помињу се неке корњаче на којима се Србија креће кроз универзум - пардон - кроз НИШТА, ал то није доказано.

А и ако постоје мора да су Српкиње, пардон, СрБкиње

Poslednja izmena:
Ако су "рабанаси", зашто се онда место где су Скендербегов отац и браћа (иначе, православци) сахрањени у Хиландару зове Арбанашки пирг, а не Српски пирг или Рабанов пирг?

Зашто у Законику Цара Душана стоји Арбанаси, а не Рабани?

Ово ме интересује, да ли постоји Арбанашки пирг или је то нека дефиниција? Ја сам био у Хиландару месец дана и нисам чуо за Арбанашки пирг. Пирг је на грчком и старославенском кула, и у Хиландару постоји Пирг Светог Саве, у самом манастиру и пирг Милутина код мора, за друге не знам, да ли је то на хиландарском имању или где? Иначе у Хиландару постоји костурница, али су у њој мошти монаха, и није ми познато да ли има и неко гробље? Читао сам и неке књиге о Хиландару али то нисам нашао у њима.

Ти албанци како их зовеш тада нису постајали . Тада је постајало једно племе сточара рабанаса по граду Рабану где им је дозвољено да на миру живе.
Рабан , рабанци , рабанаси и слично.

Не лупетај ноторне глупости, 'рбанија у којој живе Арбанаси је Албаније. :rtfm:

Mora se osvrnem samo na buncanja ZDS-a koji kaze Tesla i Milutinovic su bili rodjeni Hrvati jer ne znam vise ko moze da slusa hrvatska proseravanja i svojatanja...ajde da tu pricu zauvek zavrsimo, a ti mi pametnjakovicu odgovori Da li su rodjeni Hrvati bili i svi oni Srbi (nezasticeni starci, zene i deca) koji su proterani, muceni i poubijani za vreme onih ''herojskih akcija'' Oluje i bljeska i cega vec......Ne bi li Tesla isto prosao da je u to vreme ziveo...To sto su bili rodjeni hrvati znaci da su ziveli na svojim vekovnim ognjistima, na zemlji koja je njima pripadala, tj. Srbima...ili si zaboravio da su kroz celu istoriju Srbi bili na teritoriji hrvatske ravnopravan narod s Hrvatima, znaci nikad nacionalna manjina...da li su to bili hrvati u srbiji...NE!...

A verujem da znas odgovor na pitanje kako su se isti izjasnjavali, ko je bio Teslin otac i cija se zastava viorila na Nijagari na obelezavanju 150 godina od njegovog rodjenja

Да скратим: Србија постоји! И она је острво! А около је НИШТА .... додуше, помињу се неке корњаче на којима се Србија креће кроз универзум - пардон - кроз НИШТА, ал то није доказано.

Ne, nego je ceo svet, odnosno Srbija, ravna plocha koju drzhe 4 Pravoslavna popa.

Da to je jedna od teorija koju nisam spomenuo...Dobro ste primetili kolega.

I to da je zemlja okrugla - to je čista katolička podmetačina u režiji Galileja...

Što reče jedan naš ministar: "Ne znam šta knjige pišu - ja verujem vladikama"

Naravno. Opshte je poznato (nama Srbima) da je Galilej bio u retko prijateljskim odnosima sa Vatikanom. Maltene, k'o nash voljeni Vladika Pahomije sa dechacima.

ne znam koliko vam pomaze ta ironicnost al ajd nadam se da vam je lakse jer verujem da nije lako biti pripadnik vestacke nacije, a iz dna duse mrzeti svoje pretke...

Evo preporucujem svima da se malo pozabave ovim kad je vec tema dosla do ovde...samo treba procitati...

http://govori.tripod.com/kradja_srpskog_jezika.htm

Не знам чему таква иронија. Ја заступам Ваше ставове!

Сигуран сам да су Хрвати (који не постоје) украли језик од нас Срба. И, што је најгоре, нису једини. Подсетио бих Вас да су исто урадили и Енглези, Немци, Бугари, Палестинци и древни Арамејци (који, такође, не постоје).

Kočo знам ја да ови антисрби нама двојици не верују! Један је питао како је могуће да непостојећи припадници измишљених народа украду нечији језик!

Немојте се узнемиравати Kočo, сигуран сам да ће наш заједнички идол Joван Деретић, већ у следећој од својих визија наћи одговор на то питање.

...k'o nash voljeni Vladika Pahomije sa dechacima.

То са дечацима је чиста измишљотина албанског лобија. Владика их НИЈЕ дирао по полним органима, већ је само показивао СВОЈ полни орган, што нигде није забрањено црквеним каноном.

Poslednja izmena:
Зашто звиждукање на помен Лазе М. Костића? Његове анализе су понекад преоштре у коментарима, али увек стручно обрађене и одлично аргументоване.
:ok:

Stoio lepo je sto se drzis cirilice al sta si se uhvatio Deretica ko pijan plota... pa ako 'oces iskreno za njega sam prvi put cuo ovde, na forumu. Znamo mi i za nesto pre Deretica...valjda njegovim spominjanjem lakse svaris istinu...ebem li ga...

То са дечацима је чиста измишљотина албанског лобија. Владика их НИЈЕ дирао по полним органима, већ је само показивао СВОЈ полни орган, што нигде није забрањено црквеним каноном.

Naravno. Shtavishe, na ovom primeru se bash vidi skromnost voljenog nam vladike. Ni diranje dechaka po polnim organima nije zabranjeno crkvenim kanonom. Medjutim, on se zadovoljio samo pokazivanjem svog polnog organa, shto josh jednom pokazuje o kakvoj se velichini zapravo radi.

Odnosno, pokazivanjem polnog organa je pokazao kolika mu je velichina.

Ostatak posta Vam nije tachan, jer niste pomenuli Sorosha.

Зашто звиждукање на помен Лазе М. Костића? Његове анализе су понекад преоштре у коментарима, али увек стручно обрађене и одлично аргументоване.

Uz svo duzno postovanje Kosticu, zar nisi primetio da Seselj cini slicno (doduse sa mnogo malo strucnosti i vise srama)?

Strucan i argumentovan jeste, ali da je zavrsio kao ostrasceni ultra-nacionalista i mrzac, cak videci Srbe tamo gdi su Hrvati...on cak npr. citira onog Evliju Celebiju i koristi "ovejani Hrvati" kao dokaz Srpstva Niksicana i Pivljana. :rtfm:

Back