SKANDALOZNA NAREDBA GUVERNERKE Zaposlite ih, pa neka su nestručni!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Jorgovanka Tabaković zapošljavala je u NBS tako što je izdavala naređenja kadrovskoj službi sa svog mejla ko mora dobiti radno mesto, saznaje „Blic“.
549448_jorgovanka-tabakovic-foto-fonet-b-petrovic_f.jpg

Kulturolog zadužen za monetarna kretanja u NBS: Jorgovanka Tabaković

Otkad je Tabakovićeva stupila na funkciju pre oko dve godine, u NBS je zaposleno preko sto ljudi, od kojih je deo na konkursu dobio posao. Međutim, za deo kadrova lično je urgirala guvernerka i neki od njih imaju ugovore na određeno radno vreme.

Tabakovićeva se posebno angažovala u slučajevima u kojima su stručne službe slale odgovor da je reč o nekvalifikovanim pojedincima. Kao razlog je navođeno da ili nemaju dovoljno iskustva ili da nemaju potrebnu školu za određeno radno mesto.
Međutim, nakon stava stručnih službi, od guvernerke bi stigao mejl da se ta osoba mora zaposliti. U prvo vreme Tabakovićeva svoj angažman putem mejla nije ni krila. Međutim, u trenutku kada je njena ‘nesmotrenost’ postala javna tajna unutar NBS - pao je sistem.

Jedna od guvernerkinih urgencija je D. N. - po zanimanju master kulturolog. Zaposlila se u NBS 15. maja ove godine na osnovu Ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova na period od 120 radnih dana. Ugovor je istekao 29. oktobra 2014, a nov je zaključen od 30. oktobra. I pored upozorenja da master kulturolog nema iskustva niti kvalifikaciju da radi na poslovima u NBS, D. N. je zaposlena, i to u Sektoru za monetarne operacije, odnosno u Odeljenju za devizno tržište.

Prema saznanjima “Blica”, stručnim službama je naznačeno i da će posle ukidanja odluke premijera Aleksandra Vučića i Vlade da nema zapošljavanja u javnom sektoru guvernerkini zaposleni stupiti u stalni radni odnos.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/5...-GUVERNERKE-Zaposlite-ih-pa-neka-su-nestrucni
******************************
Бандоглаво понашање Јоргованке Табаковић постаје дегутантно. Осоколила се и мисли да се цели свет врти око ње. У ту групу бандоглавих убројио бих још Кори Удовички и Зорану Михајловић.
Све три имају исти манир: дрске су, превише причају а мало раде свој посао. 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top