Скандал у Директорату за цивилно ваздухопловство

Poruka
20.103
Скандал у Директорату за цивилно ваздухопловство​


Пријатељицу плаћа 295.000 динара


jat-v.jpg


Четвртак - 19.07.2012
Небојша Старчевић, директор Директората за цивилно ваздухопловство, на име конултантских услуга сваког месеца извесној Александри Станисављевић исплаћује скоро 300.000 динара!

Zanimljivo je da mu je Stanisavljevićeva istu vrstu usluga pružala i dok je bio na čelu „Jata“ pre nekoliko godina,.

Naš izvor iz Direktorata kaže da je sve otkriveno slučajno.
- Iako zvanično ima svoju firmu „TCT Consulting“, Stanisavljevićeva ima svoj prostor i u Direktoratu. Ona ovde nije stalno zaposlena, već na ugovor, i mi je plaćamo skoro 300.000 dinara. U međuvremenu smo saznali da je Stanisavljevićeva za iste usluge dobijala novac i u „Jatu“ dok je Starčević tamo bio direktor. Tako smo i otkrili da se njih dvoje poznaju odranije, što dovodi do sumnje da je ona zbog toga i dobila posao, a ne neko drugi, ko je možda stručniji - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz Direktorata.

„Alo!“ je ovim povodom pokušao da kontaktira sa direktorom Starčevićem, u nameri da sazna na osnovu kojih kvalifikacija je posao dobila pomenuta konsultanstka firma i od kada datira njihovo poznanstvo, ali on nije odgovarao na naše pozive.
U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo nisu želeli da odgovore u kakvim su odnosima Starčević i Stanisavljevićeva, ali su potvrdili da ona za konsultanstke usluge mesečno prima 295.000 dinara, kao i da je to regulisano ugovorom o delu, a na osnovu člana 199 Zakona o radu.
„To se odnosi na učešće u izradi predloga strateškog poslovnog plana Direktorata, zatim pružanje saveta i izradu potrebne dokumentacije u vezi sa uvođenjem sistema kontrole kvaliteta, upotrebe softvera kod naručioca, kao i na poslove koordinacije rada članova imenovanog tima Direktorata. Naknada koja se isplaćuje iznosi 295.000 dinara. Prvi ugovor je skopljen krajem 2009. godine, a kasnije je obnavljan“, stoji u saopštenju.


Firma bez telefona i zaposlenih?

Prema podacima Agencije za privredne registre, Aleksandra Stanisavljević (46) suvlasnik je i direktor društva za konsalting „TCT Consulting“ sa sedištem na Vračaru koje je registrovano za konsalting menadžment i investicioni i informatički inženjering. U finansijskim izveštajima preduzeća navodi se da ta firma ima jednog zaposlenog, dok je 2009. imala tri. Pokušali smo da preko podataka iz APR-a kontaktiramo i sa Stanisavljevićevom, ali telefoni dati na adresi firme nisu u funkciji, dok na pitanja poslata imejlom nije odgovoreno.

S. Vojinović - B. Jelovac
http://www.alo.rs/vesti/51567/Prijateljicu_placa_295000_dinara



*************************************************************************************************




Знате ли чији је кадар, овај Небојша Старчевић :zper:

.
 
Poslednja izmena:
Скандал у Директорату за цивилно ваздухопловство​


Пријатељицу плаћа 295.000 динара


jat-v.jpg


Четвртак - 19.07.2012
Небојша Старчевић, директор Директората за цивилно ваздухопловство, на име конултантских услуга сваког месеца извесној Александри Станисављевић исплаћује скоро 300.000 динара!





*************************************************************************************************




Знате ли чији је кадар, овај Небојша Старчевић :zper:

.

Sta te to cudi Srbija je postala privatna drzava.Sistem ne funkcionise mafija diktira pravila igre.
 
Скандал у Директорату за цивилно ваздухопловство​


Пријатељицу плаћа 295.000 динара


jat-v.jpg


Четвртак - 19.07.2012
Небојша Старчевић, директор Директората за цивилно ваздухопловство, на име конултантских услуга сваког месеца извесној Александри Станисављевић исплаћује скоро 300.000 динара!




*************************************************************************************************




Знате ли чији је кадар, овај Небојша Старчевић :zper:

.

Kriju plate od Šabića i pod pretnjom kazne
Ž. Jevtić | 26. 11. 2010. - 00:02h | Foto: FoNet | Komentara: 44

Kolike su plate članova Saveta Direktorata civilian vazduhoplovstva, a u kome su četiri ministra Vlade Srbije, pitanje je na koje poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić nije dobio odgovor.

94134_0213-sabic-foto-fonet_f.jpg

Posle isteka zakonskog roka, poverenik je u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima izrekao Direktoratu dve novčane kazne – ukupno 200.000 dinara. Kazne su plaćene, Šabiću još nisu stigli odgovori, ali je zato dobio tužbu Direktorata podnetu Upravnom sudu Republike Srbije.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/219867/Kriju-plate-od-Sabica-i-pod-pretnjom-kazne

Šabiću, NE odustaj dok se bagri ne nahebemo majke !!!
dobro reče jedan gore, jedini lek za ove yebače je GILJOTINA... braćo srbi, samo giljotina..
.
images

ne ljutite se beograđani, taj skot je vaš komšija... a njegova savetnica, ili yebaljka je takođe beograđanka... Sad Vam je bar jasno protiv kojih i kakvih smo mi beograđana...
 
Постоји само једна права ствар која може да се уради против оваквих злочинаца у Србији.За њих је затвор мала казна.

Napali ste neopravdano coveka. DusMana Strarcevica. Sramota me da citam takve komentare. Stidite se. Pa DusMan je samo tu i tamo nista raduckao, a mnogo kraduckao. Kako Tata Romul i Mama Rea kazu.... Iebiga! :heart:

Nekakve Buhe (Mirko i Slavko Buha), ne da kraduckaju, nego lapaju somove. Ali, iebiga, to je nasledje iz Aleja VelikaSHa, gde lezi najveci Nas Sin/P(R)orok . :roll: :mrgreen:

Zato, obodrite druga i komunist(kinj)u DusMana. Nije on los, nije on olos. Samo odlikas!

_nobody_
 
Poslednja izmena:
Непотизам СПО у Директорату цивилног ваздухопловства​

Старчевић запослио Срећковићеву жену!​

Марија Срећковић, супруга министра за дијаспору Срђана Срећковића, већ две недеље „саветује“ Небојшу Старчевића, директора Директората цивилног ваздухопловства (ДЦВ) за више од 200.000 динара месечно!


Да су кадрови СПО одлучили да се добро удоме пре формирања нове владе, указује и податак да је главнокомандујући ДЦВ-а поред Срећковићеве жене позапошљавао и петоро рођака и пријатеља Вука и Данице Драшковић, открива „Ало!“.
Само неколико дана уочи формирања будуће владе, директор Директората за цивилно ваздухопловство Небојша Старчевић запослио је Марију Срећковић на место свог саветника. Марија је на ново радно место дошла са места заменика директора Београдског сајма за плату од око 2.000 евра.
- Марија је радила на Београдском сајму, на чијем је челу Данина добра пријатељица, али после дела СПО који се отцепио од Драшковића, међу којима су Срђан Срећковић и Небојша Старчевић, и Марија је одлучила да оде одатле - прича наш извор из Директората.

Међутим, од када је Старчевић као кадар СПО постављен за директора у фебруару 2009. године, у Директорат је запослено неколико блиских рођака и пријатеља породице Драшковић.
Међу њима су Соња Марковић, сетричина Данине рођене сестре Бебе, која је доведена на место директора за правне послове и људске ресурсе. У ДЦВ-у раде и Сара Скадрић, ћерка Данине сестричине Наташе, потом Данило Ђукић, близак пријатељ породици Драшковић, Ирена Миљанић, сестра близнакиња директорке Сајма, и Данине пријатељице Снежане Смиљанић. Драшковићи су се потрудили да у Директорату ухлебе и извесног Јона Фернандеза, који је, како сазнајемо, син професора који је Вукову књигу „Доктор Арон“ превео на шпански језик.
Директорат цивилног ваздухопловства је можда и најпожељнији полигон за подмиривање рођачких и партијских кадрова, јер је у питању владина агенција која ужива државне надлежности, а плате су усклађене са европским. Наиме, ДЦВ је међународним уговором са Еуроконтролом (Европском организацијом за контролу лета) везан за европски систем наплате прелета, па су и висине плата такође регулисане тим уговором.


Пријатељици 295.000, а себи пола милиона

nebojsa-v.jpg


Иначе, „Ало!“ је јуче објавио да директор Директората Небојша Страчевић извесној Александри Станисављевић на име консултантских услуга месечно исплаћује 295.000 динара. Уговор датира од његовог доласка на чело ДЦВ-а, а незванична је информација да ју је он ангажовао и за исте услуге док је био директор у „Јат ервејзу“. Према наводима запослених, Старчевић и Станисављевићева су наводно и вишегодишњи пријатељи. Према подацима до којих смо дошли, плата директора Директората је око 500.000 динара, а његових помоћника око 400.000 динара, док је просек плата скоро 200.000 динара.


Крију висину зарада!

Интересантно је да нам је пре два дана из Директората за цивилно ваздухопловство званично потврђено да су ова лица код њих запослена, али да немају сазнања „да ли су особе нечији рођаци или пријатељи“. Међутим, када смо накнадно затражили и податке од када су у радном односу и колика су примања дотичних, уместо обећаног одговора упозорили су нас да су последњи текстови објављени у „Ало!“ „продукт политичких прилика у држави“ и упутили нас да убудуће можемо да сарађујемо само преко повереника за информације од јавног значаја и заштиту података личности Родољуба Шабића.

http://www.alo.rs/vesti/51602/Starcevic_zaposlio_Sreckovicevu_zenu_


*********************************************************************************************


Ко ће други него ови Вукови. А шта друго очекивати од Данице Драшковић. Па зар она и Вук нису запослили до сада сву своју фамилију и пријатеље:roll: Одакле извире та нова фамилија:zcepanje:..

Дакле, та Даница је као бунар без дна. НЕПРЕСУШНЕ су јој жеље!!!
 
ALO! protiv nepotizma

Redakcija „Alo!“ poziva sve čitaoce da nam se jave ukoliko imaju podatke o stranačkom zapošljavanju u državnoj službi, na bilo kom nivou vlasti, i na ovaj način pomognu u razotkrivanju i daljem sprečavanju ovakve nazadne tradicije u državnom sistemu. Građani se mogu javiti na broj telefona redakcije 011/20-20-120, kao i na i-mejlove: redakcija alo@ringier.rs i dojava@alo.rs


Па, да кренемо од Дане до ДС. Не морамо нигде даље, јер и ту ће их бити мЛого!

.
 
Rayela, uspelo tvoje kukanje i zapomaganje da se deo ove teme ukloni... Zašto odmah tvoje sumnjičanje da je to novinarska "patka" ako gore možeš videti da se taj direktorat oglušuje i na zahteve Poverenika... plaćaju kazne od po 200 000 i ćute o platama, a i baš ih briga, ne plaćaju svojim novcima...

Čudna si ti Rayela, mora da te nešto gadno svrpka...
 
Rayela, uspelo tvoje kukanje i zapomaganje da se deo ove teme ukloni... Zašto odmah tvoje sumnjičanje da je to novinarska "patka" ako gore možeš videti da se taj direktorat oglušuje i na zahteve Poverenika... plaćaju kazne od po 200 000 i ćute o platama, a i baš ih briga, ne plaćaju svojim novcima...

Čudna si ti Rayela, mora da te nešto gadno svrpka...

Ma bilo mi je jos juce cudno da niko ne objavljuje tu vest ( izuzev ovaj Alo), a zaista sam ukucavala kojesta jer me to nekako i zanima,
a i ne mogu da verujem da je moguce, mada je u Srbiji sve moguce. Postojala je ta tema, ne znam da li je skinuta, a onda Fata
navodi isti izvor, pise nekakva slova od 100 cm i sada sve ajde Jovo nanovo.
 

Back
Top