Skandal: Tukli doktorku dok se borila za život deteta

perzija

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
176
Doktorka Urgentnog centra u Beogradu Slavica Jozić pretučena je juče oko 13 časova na svom radnom mestu tokom intervencije. Nju je teško povredio ujak jednoipogodišnje bebe, u sali za reanimaciju gde je detetu ukazivana pomoć
Doktorka Jozić, šef anesteziološke ekipe u Urgentnom centru, zadobila je teške povrede nosa i levog kolena. Na licu su joj bili vidljivi tragovi povreda i dok je ekipa Pressa razgovarala sa njom. Kako smo saznali, ovo je bio treći napad na osoblje Urgentnog centra u poslednjih deset dana.

- Na Klinici radim već 23 godine i ovo mi se nikada ranije nije desilo. Šokirana sam, nemam reči kojima bih opisala sve ono što se dogodilo. Ne mogu to da razumem. Doktori su navikli da im pacijenti ne kažu hvala, ali da dobijem batine samo zato što sam pokušala da spasem nečiji život i zamolila da mi ne smetaju dok radim, to ne mogu da verujem - kaže za Press vidno potresena Irena Jozić.

Doktorka je po pozivu došla u salu za reanimaciju, gde je u toku bila borba za život bebe, koja je, srećom, na kraju i preživela. U sali su se pored osoblja nalazili još majka i ujak deteta, iako je to strogo zabranjeno. Kada je doktorka zamolila da se oni udalje, kako ne bi ometali rad lekarske ekipe, posle nekoliko trenutaka osetila je, kaže, jak udarac po leđima.

- Ujak bebe me je iz sve snage odgurnuo, odletela sam čak na drugu stranu sale. Potom je i majka počela da me čupa za kosu, dok sam polusvesna ležala na podu.

Doktorka kaže da ništa nije nagoveštavalo incident.

- U sali za reanimaciju čekala su me dva pacijenta, jedan od njih je bilo i to dete. Budući da je bila velika gužva, zamolila sam majku da napusti prostoriju, da bismo mogli nesmetano da radimo. Zaista mi nije jasno da je neko to shvatio kao problem - objašnjava pretučena doktorka.

Obezbeđenje Urgentnog centra je odmah reagovalo. Ujak bebe je zadržan do dolaska policije, koja ga je preuzela i privela u stanicu Stari grad.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...i+doktorku+dok+se+borila+za+život+deteta.html

- Na Klinici radim već 23 godine i ovo mi se nikada ranije nije desilo. Šokirana sam, nemam reči kojima bih opisala sve ono što se dogodilo. Ne mogu to da razumem.Doktori su navikli da im pacijenti ne kažu hvala, ali da dobijem batine samo zato što sam pokušala da spasem nečiji život i zamolila da mi ne smetaju dok radim, to ne mogu da verujem - kaže za Press vidno potresena Irena Jozić.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...i+doktorku+dok+se+borila+za+život+deteta.html

nista novo, odavno se desavaju napadi na lekare .....

Jeste, umeju nekada lekari da budu nadmeni - Bog pa onda oni - taj rad... pa koliko puta sam se susretala sa takvim lekarima.
Evo jedne price: covek dosao na pregled posle operacije slezine (koja mu je odstranjena). Njegov operater nije radio pa ga primila njegova zamena - isto lekar... i ovaj mu kaze... gospodine Petrovicu sve je u redu, slezina i sve okolo je u savrsenom stanju... a ovaj gospodin Petrovic mu odgovara: pa meni je izvadjena slezina doktore? A doktor ni pet ni sest mu odgovara: ``Lepo mi je rekao moj profesor hirurgije da pustim pacijenta da prica, a ne da ja lupam gluposti...``
Gde ima da se procita iskaz majke deteta? Ja ga ne videh. Doduse, ne citam novine.

Poslednja izmena:
Срам вас било, вас дивљаке који бисте да решавате могућу ароганцију песницама.
Мајци није место у сали за реанимацију, ујака да не помињем.
Глупан је угрозио живот детета, ма немам речи, чудом се чудим каквих примитиваца и дивљака има.
nista novo, odavno se desavaju napadi na lekare .....
После медијске хајке на лекаре ово ће да постане најнормалнија појава за примитивце.

Urgentni centar ima zaista crema de la creme lekara,meni su lično spasili život 96.-te,al da su drski i uobraženi to stoji...
Значи, треба их млатити јер су дрски и уображени?

Е, мајке ми, мука ми је од ових коментара који оправдавају насиље.

п.с. нисам лекар.

Back