ŠIZOFRENIJA

Prođoše izbori...Ostade još samo sumnja...I, sada posle izbora može se čuti kako je neki ambasador tražio da se neke stranke poguraju iznad cenzusa, pa onda da je neko tražio da se opet neke druge stranke poguraju ispod.., a moja prva pomisao je bila da smo postali bolesno, šizofreno društvo.
Jer ako neko uzme ono što nije njegovo on to nije uzeo zato što mu je neko rekao, već zato što je lopov.
I znate, kada neki klinac od 14 ili 15 godina nešto ukrade, on ima olakšavajuću okolnost kada kaže da ga je na to navela neka starija osoba.
Ali kada odrastao čovek sa nekih svojih 30 godina opljačka, recimo banku, pa ga uhvate i sudija ga upita:,,Zašto si to uradio?'', a on odgovori:
-Tata je rekao da tako treba..!
Hm...Pitam se, pitam se...
Ili je možda ova priča bolji primer:
U nekom državnom preduzeću gospođa N.N.(ovo samo zbog toga što je naša država opsednuta incijalima, pa da budem u toku) je ,,pozajmila'' nešto novaca.Kada su je otkrili, prstom je pokazala na svog kolegu:
-On je kriv!
O, ne...(u stari... greška, izvinjavam se)
O, da...
-Da, da.On je astrolog.Izradio mi je kartu(valjda onu natalnu), i rekao da ću dobiti novaca.
Pa, sad'...Kartu je dobila, ali u jednom pravcu.
-Možda je misilo na loto..?-neko se dosetio.
-****(morao sam da se pohvalim mojim znanjem engleskog jezika, shvatićete me, zar ne), to mi nije palo na pamet.Bila sam ubeđena da je mislio na ,,kasu uzajamne pomoći''.
Eee...
Dotična gospođa N.N. je dobila otkaz, ali crv sumnje je ostao.Potreba za astrologom je drastično opala.
E sad'... šta smo naučili iz ove priče:
Kao prvo, važno je da je krivac uhvaćen i da je kažnjen.
Drugo, lopov...Eh...Teško žabu u vodu naterati.
Treće, astologu veruj samo ako imaš svoj novac!
I najvažnije od svega:
Nije važno šta si u horoskopu, važno je da nisi ovca!

Back