Sizofrenija ili nesto drugo?

i ja potvrđujem da nije sama x) ma ja znam imati strašne tripove (a da ništa ne konzumiram xD) npr, vidim nekoga da prolazi pored mene, a sama sam, nekad se uplašim kad se pogledam u ogledalo O_o al ozb kao da to nije moj odraz i tako neki tripovi 0_o onda imam tripove da čujem nekoga sem mene da diše, a sama sam i tako... 0_o
a znam da imam tripove da se bojim ljudi 0_o nije to kao strah nego više kao da mi smetaju, ne osećam se prijatno...

e, a kako biste nazvali strah od gužvi tj. previše ljudi na istom mestu? često mi se dešava da me uhvati panika kada je oko mene puno ljudi (ili maloj prostoriji sa previše ljudi)...u glavnom mislim na gužve, uhvati me panika i kao da ću se onesvestiti i jednostavno moram da odem odatle...

smatram da je to da ti se čini da nekoga ima, da te neko prati, strah od ljudi i slično, paranoja, a ne šizofrenija, zar ne?
šozofrenija prvenstveno označava podvojenu ličnost i glasove u glavi 0_o

e, a kako biste nazvali strah od gužvi tj. previše ljudi na istom mestu? često mi se dešava da me uhvati panika kada je oko mene puno ljudi (ili maloj prostoriji sa previše ljudi)...u glavnom mislim na gužve, uhvati me panika i kao da ću se onesvestiti i jednostavno moram da odem odatle...
za ovo postoji strucni izraz....
al jebga, ne mogu da se setim.....
uglavnom, nije strasno, moze lako da se iskulira ;)

Evo pročitala sam nešto o tome. Prvo sam mislila da označava strah od otvorenog prostora i izlaska iz kuće što nema apsolutno nikakve veze sa mnom, ali piše da se tako pre smatralo dok se danas za agorafobiju ubraja ‚‚skup strahova u vezi s javnim mestima, otvorenim prostorom i mnoštvom ljudi te s pomišlju da na takvom mestu nakon iznenadnog onesposobljenja ne bismo bili u stanju pobeći ili potražiti pomoć.‚‚
Strah od otvorenog prostora definitivno nije moj slučaj, ali izgleda da imam neku vrstu agorafobije jer me hvata panika, napetost i vrtoglavica u gužvama i jednostavno moram da odem odatle. ‚‚Poremećaj četo započinje rekurentnim napadima panike, a drugi simptomi uključuju napetost, vrtoglavicu‚‚ Baš tako :/

Back