Sizif Izmedju Hinduizma i Satanizma...

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Ipak je hinduizam jedna od najstarijih religija, a da nije hrišćana satanisti bi umrli od dosade...

Да, само једна од најстаријих. Најстарија је ипак вера у Бога Творца, јер је у Библији описана линија праведника још од протеривања Адама из Едема, па наовамо. Хиндуизам се појавио као један од облика паганизма и отпада од вере у Творца у неком периоду након потопа.

Поред тога, Хришћанство је јасно идентификовало творца свег зла на овом свету, и јасно је зашто је творац тог зла морао да постави своје следбенике. Хиндуизам покушава да помири добро и зло у човеку и то назива "јединством супротности". А ово у крајњој анализи заправо представља замку нечастивог, јер је то немогуће. Два господара се не могу служити. :roll:

Смех је здрав. Надам се да си схватио да хришћанство не види суштинску разлику између Хиндуизма и Сатанизма. Постоји разлика у вањској манифестацији, али суштина је - идентична.

Тако да ниси "између" него заправо "усред". :wink:

maleni:
Njegovo stanje ne moze da se opise sa "dosadan" ali svakako za to ne postoji lek.
Pošao sam od sopstvene reakcije na njegov post - najbolje opisanog engleskom onomatopejom - "yawn..."

Mada, velika je sreća što ima normalnih vernika sa kojima se može lepo razgovarati i od kojih se može nešto i naučiti, bez obzira na različite poglede.

Kako naučiti nešto od nekog ko zna samo da pljuje, a ne vlada nikakvnim znanjem i činjenicama? Da ima šta da kaže, valjda bi bio interesantniji.

ne podcenjujem nijednu religiju, naprotiv! Samo postoje stvari sa kojima mougu da se slozim i one sa kojima ne! Sto se tice Hinduizma samo bih napomenula da je njihova religija i cicilizacija mnogo starija od Hriscanstva, pa jos uvek postoji ( i ima oko milijardu vernika). Mislim da to znaci ipak nesto. Poredjenje sa Sanatizmom ili Hara Krishnom mislim da ipak i ne stoji. To ipak vise lici na modifikaciju i gradjenje neceg novog na bazi neceg starog, ali sa elementima koji koriste Zapadu koji sve to i plasira koko bi razorio Pravoslavlje na sve moguce nacine!
Sta vi mislite o tome?!

Да би се неко усудио да пореди паганизам Индије са сатанизмом, треба да довољно познаје тај исти паганизам. А кад се једном упозна суштина учења тих паганских вера, истина о суштинској једнакости са сатанизмом се сама покаже. :roll:

MaranAta:
Да би се неко усудио да пореди паганизам Индије са сатанизмом, треба да довољно познаје тај исти паганизам. А кад се једном упозна суштина учења тих паганских вера, истина о суштинској једнакости са сатанизмом се сама покаже. :roll:

Vidim ja da si ti duboko u paganizmu.

MaranAta:

to shto ti svoje sposobnosti i mogucnosti sputavash i ne prihvatash,takodje ih dozivljavash ako bozji dar ili nagradu to je tvoj problem...ne znash koliko mozesh,zato shto ne smesh da znash...tako tvoj bog kaze,jer ne mozesh verovati i u sebe i u njega...a ti si izabrao ovo drugo..zato cuti i ke.njaj.

Sizif:
maleni:
Njegovo stanje ne moze da se opise sa "dosadan" ali svakako za to ne postoji lek.
Pošao sam od sopstvene reakcije na njegov post - najbolje opisanog engleskom onomatopejom - "yawn..."

Mada, velika je sreća što ima normalnih vernika sa kojima se može lepo razgovarati i od kojih se može nešto i naučiti, bez obzira na različite poglede.

Kako naučiti nešto od nekog ko zna samo da pljuje, a ne vlada nikakvnim znanjem i činjenicama? Da ima šta da kaže, valjda bi bio interesantniji.

Tvoje mišljenje...je tvoje mišljenje....i ja imam svoje mošljenje o tebi koje se poklapa sa polovinom drugih na forumu,pa je ne iznosim....Što se tiče HRIŠĆANSTVA,(a tu podrazumevam pravoslavlje i rimokatolicizam)znam dovoljno da mogu imati vlastiti stav...... :roll:
Taj stav je različit od Vaših i to treba poštovati.... :roll:
A veličina vašega znanje i vaša tzv.produhovljenost je pokazana predhodnih dana kroz topike koje ste otvarali....Ali sujeta nema granice....zar ne,Sizife... :roll:
Žao mi je i tebe,maleni je već patologija za sebe....
Tako da ste vi već izgubljeni slučajevi...Nema lijeka apoteka.... :roll:
THE CASE IS CLOSSED!!!! 8)

FARMACEUT:
Sizif:
maleni:

Tvoje mišljenje...je tvoje mišljenje....i ja imam svoje mošljenje o tebi koje se poklapa sa polovinom drugih na forumu,pa je ne iznosim....Što se tiče HRIŠĆANSTVA,(a tu podrazumevam pravoslavlje i rimokatolicizam)znam dovoljno da mogu imati vlastiti stav...... :roll:
Taj stav je različit od Vaših i to treba poštovati.... :roll:
A veličina vašega znanje i vaša tzv.produhovljenost je pokazana predhodnih dana kroz topike koje ste otvarali....Ali sujeta nema granice....zar ne,Sizife... :roll:
Žao mi je i tebe,maleni je već patologija za sebe....
Tako da ste vi već izgubljeni slučajevi...Nema lijeka apoteka.... :roll:
THE CASE IS CLOSSED!!!! 8)

Dobro kutiju si zatvorio, ali mi smo i dalje ostali van tvoje ogranicenosti.

Jesi li ti to mene poceo da mrzis?
C,c,c, hriscanine ....

Margott:
MaranAta:

to shto ti svoje sposobnosti i mogucnosti sputavash i ne prihvatash,takodje ih dozivljavash ako bozji dar ili nagradu to je tvoj problem...ne znash koliko mozesh,zato shto ne smesh da znash...tako tvoj bog kaze,jer ne mozesh verovati i u sebe i u njega...a ti si izabrao ovo drugo..zato cuti i ke.njaj.

Управо тако. И ми сами смо Божја створења, и све што поседујемо као личности, Божји је дар. И ум, и разум, и мудрост, и ово тело, и душа, и дух... све је Божје, сем греха. А грех је наметнут човеку у виду преваре, и због њега сви испаштамо. Вера у Бога је оно што спасава, а вера у себе је управо та превара која нас је и довела овде и прогнала из Раја. Нажалост, гордост гностицима не дозвољава да схвате да подлежу оној истој превари из рајског врта. :(

Sizif:
maleni:

Jako dobra tema i vrlo poucna. Slazem se u vezi ovih pljuvatora tipa maranata kakarijemakarije, ali ti Sizi jesi blizu satanista. Sam si izjavljivao da nema Boga, svetaca, da je religija opijum za mase, da bi ovaj svet bio lepsi da nije religije i sve te verske mrznje. A i u vojsci si i ko zna sta si radio u ratovima. Tipicno za nevernike koji gravitiraju satanizmu.

Back