Sitne kradje

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.355
Vise puta se desilo da kevu odzepare u busu mobilni..sad novcanik na pijaci..nasla zena i vratila..i kao svi sad je ona srecna sto su tu sva dokumenta da se ne mora cimati i vaditi sto je i trosak extra..novca nema bilo oko 4 hiljade din..pa razmisljam koje su danas pare za minut straha..ruka u dzep i tesko da ce biti za to kaznjeni..ta zena sto je vratila kaze da su i njoj skoro ukrali i da zna koje 3 ciganke to rade i gde bacaju novcanike pored kontejnera..samo da ih vidim skakacu im po lobanji..i zao mi majke sto se u njenim godinama toliko dzdere i stresira i plasi..rekao sam joj xxx puta da ne nosi nista vredno i samo onoliko koliko joj treba za usput..i sve pri sebi nista pored i iza u ruci ili ramenu..u 26ici sam puno puta vidjao cigane da samo idu u grupama i sacuju starije bespomocne ljude..guzva im odgovara taman kad se ljudi vracaju s posla umorni ne znaju de im je glava..znam ne vredi pricati ne moze im se doakati samo se pitam sto ima postenog sveta koji treba da rinta za te pare dok neko tako olako dolazi do novca i ostaje nekaznjen

kad su jednom bezuspesno probali da me pokradu,od tada nosim torbu iskljucivo napred.ne vredi majci sad da se sekira.to joj je nauk za sledeci put,a i para treba da nosi otprilike samo koliko joj je potrebno

pa to joj uvek kazem kad je vidim na ulici nosi 2 torbe po 5 kila bespotrebnih nebuloza..robuje stvarima koje joj nisu potrebne..i da joj se to prvi put desi nego ko zna koliko puta i nikako da se opameti..nema tu kajanja posle nego pamet u glavu uvek i mladjima se desava isto doslo zadnje vreme

jao zimus su u 26.ci cigani uzeli zeni novcanik, to je bukvalno trajalo pola minuta, mozda ni toliko
zena je prosla pored mene, oni su joj otvorili tasnu i maznuli, decko jedan je sve to snimio i poceo da se dere, zaustavio autobus i pozvao policiju
sta je bilo posle nem pojma
meni su par puta maznjavali telefone i ono neto sitno para

realno, policija reaguje i trazi samo ako je vrednost veca od 20 000 dinara, tako nesto
i da odes da prijavis, naprave zapisnik i to je to

Ја сам пола деценије провео на месту где је џепарење интензивније него у Београду. За то време, ниједном (се нико није огребао о мене). Али то није ишло без труда. Пошто сам из тог искуства покупио навике, овде џепарење нема на мени да ради...

Vise puta se desilo da kevu odzepare u busu mobilni..sad novcanik na pijaci..nasla zena i vratila..i kao svi sad je ona srecna sto su tu sva dokumenta da se ne mora cimati i vaditi sto je i trosak extra..novca nema bilo oko 4 hiljade din..pa razmisljam koje su danas pare za minut straha..ruka u dzep i tesko da ce biti za to kaznjeni..ta zena sto je vratila kaze da su i njoj skoro ukrali i da zna koje 3 ciganke to rade i gde bacaju novcanike pored kontejnera..samo da ih vidim skakacu im po lobanji..i zao mi majke sto se u njenim godinama toliko dzdere i stresira i plasi..rekao sam joj xxx puta da ne nosi nista vredno i samo onoliko koliko joj treba za usput..i sve pri sebi nista pored i iza u ruci ili ramenu..u 26ici sam puno puta vidjao cigane da samo idu u grupama i sacuju starije bespomocne ljude..guzva im odgovara taman kad se ljudi vracaju s posla umorni ne znaju de im je glava..znam ne vredi pricati ne moze im se doakati samo se pitam sto ima postenog sveta koji treba da rinta za te pare dok neko tako olako dolazi do novca i ostaje nekaznjen

Мом покојном деди пре пар година циганин на пијаци завуче руку у џеп....деда је тада имао око 80 година...виталан за ту старост,бивши ратник,горштак,преке и строге нарави али опет веома праведан,сељак који је цео живот провео у своме селу...један класични представник сељака из Старог Влаха ...
И тако ти мандов завукао шапу у капут,деда га стегао једном руком а другом га избо ножем као пса...мандов претекао,одвела га мурија,деду полиција одвезла кући...

Мом покојном деди пре пар година циганин на пијаци завуче руку у џеп....деда је тада имао око 80 година...виталан за ту старост,бивши ратник,горштак,преке и строге нарави али опет веома праведан,сељак који је цео живот провео у своме селу...један класични представник сељака из Старог Влаха ...
И тако ти мандов завукао шапу у капут,деда га стегао једном руком а другом га избо ножем као пса...мандов претекао,одвела га мурија,деду полиција одвезла кући...
jbt smesno mi a i nije bas:lol:

Ma nema tu nekog pravila, ne biraju oni mnogo, samo traže pogodnu žrtvu i dobru priliku. I nisu uopšte samo cigani, ima i onih na koje nikada ne bi posumnjao, koji liče na sve samo ne na lopova i džeparoša.

Meni se desilo pre par godina da mi u autobusu maznu iz torbe novčanik. Posle kada sam premotala film, znala sam tačno i ko je, neki tip od 30-ak god koji je ličio više na nekog službenika banke ili nešto slično, nikako na džeparoša. :neutral:
Desilo mi se i da mi nestane mob. telefon, i to u sred bela dana u nekoj prodavnici - butiku u centru grada, ne znam zašto sam ga držala u ruci i u trenutku ga spustila na neki pult i dok sam se okrenula nije ga više bilo. Opet kada sam premotala film, posumnjala sam na jednu stariju gospodju, fino obučenu, doteranu. Naravno, niko ništa nije video... :roll:
Kada sam bila u bolnici da se porodim, nestale su mi pare iz novčanika koji je bio u torbi, a torba u sobi pored kreveta... Mislim, šta reći... :lol:
Sad skorije mi priča drugarica, koja radi u parfimeriji na baš prometnom mestu, upao joj lik u sred bela dana, prišao joj i strgao joj lančić sa vrata. I naravno pobegao i nikom ništa... :confused:

Takvih priča ima koliko hoćeš, i više me ništa ne iznenadjuje, može da se desi bukvalno svakom. Treba da otvoriš četvoro očiju i da si jako obazriv i strogo vodiš računa, da bi smanjio šansu da ti se tako nešto desi. :aha:

ja sam par puta u 26. ici sreo dzeparoshe,i hteo sam nekoliko puta da reagujem,
ali nisam...uvek ih je bar 5 i teshko bih se sam sa njima izborio...dasu dvojica pa i nekako...
a i da se desi,da odreagujem,nazhalost moram da gledam svoje doope,jer da ih olomim,
i dodje murija,ja automatski dobijam prijavu,za narushavanje jrm ili eventualno ttp...
dok ce oni,kao i uvek,biti pushteni,kao "oshtecena" strana!sramota!

Sinoc su mi neki lopovi digli nov akumulator iz "Jugica"...
Zivim u samom centru grada, auto mi je parkiran na osvetljenom parkingu ispred zgrade, pored prodavnice u kojoj je verovatno knjavao cuvar...
Mom drugaru, koji zivi takodje u samom centru, dva puta su dizali akumulator...
Slucaj sam prijavio pandurima, ali pitanje je da li ce ih uhvatiti...
Zanima me, kako mi obicni gradjani mozemo da se zastitimo protiv ovih kradja?
Ako krenemo da isterujemo sami pravdu ili zateknemo nekog kako "operise" na licu mesta i oplavimo ga od batina ili jos nesto gore, onda smo mi ti koji odgovaramo...
Jedino resenje je opet policija, ali dok oni naidju, prodje voz...
Slicna situacija je i sa dzeparenjem...
Dakle, kako se zastititi od tih tzv. sitnijih kradja?

Sinoc su mi neki lopovi digli nov akumulator iz "Jugica"...
Zivim u samom centru grada, auto mi je parkiran na osvetljenom parkingu ispred zgrade, pored prodavnice u kojoj je verovatno knjavao cuvar...
Mom drugaru, koji zivi takodje u samom centru, dva puta su dizali akumulator...
Slucaj sam prijavio pandurima, ali pitanje je da li ce ih uhvatiti...
Zanima me, kako mi obicni gradjani mozemo da se zastitimo protiv ovih kradja?
Ako krenemo da isterujemo sami pravdu ili zateknemo nekog kako "operise" na licu mesta i oplavimo ga od batina ili jos nesto gore, onda smo mi ti koji odgovaramo...
Jedino resenje je opet policija, ali dok oni naidju, prodje voz...
Slicna situacija je i sa dzeparenjem...
Dakle, kako se zastititi od tih tzv. sitnijih kradja?

Da postavis exploziv ispod auta,i kad neko pokusa da ti skida neki deo auta lepo aktivira se exploziv i sve ode u *****,a posto vozis jugica i nije neka steta,a opet gadina je mrtva! :D

Znam jednu ženu kojoj je svako veče, odnosno noć bivala probušena po jedna guma na kolima. Poludela i odlučila da spava u njima. Kada je u gluvo doba čula da joj neko buši gumu, otvorila vrata i skočila na lika (prvo je na njega nabacila ćebe kojim je bila pokrivena) počela da vrišti. Tip se opružio na beton , od straha se upišao u gaće. Više joj nikad nije niko izbušio ni jednu gumu.

Ma nema tu nekog pravila, ne biraju oni mnogo, samo traže pogodnu žrtvu i dobru priliku. I nisu uopšte samo cigani, ima i onih na koje nikada ne bi posumnjao, koji liče na sve samo ne na lopova i džeparoša.

Meni se desilo pre par godina da mi u autobusu maznu iz torbe novčanik. Posle kada sam premotala film, znala sam tačno i ko je, neki tip od 30-ak god koji je ličio više na nekog službenika banke ili nešto slično, nikako na džeparoša. :neutral:
Desilo mi se i da mi nestane mob. telefon, i to u sred bela dana u nekoj prodavnici - butiku u centru grada, ne znam zašto sam ga držala u ruci i u trenutku ga spustila na neki pult i dok sam se okrenula nije ga više bilo. Opet kada sam premotala film, posumnjala sam na jednu stariju gospodju, fino obučenu, doteranu. Naravno, niko ništa nije video... :roll:
Kada sam bila u bolnici da se porodim, nestale su mi pare iz novčanika koji je bio u torbi, a torba u sobi pored kreveta... Mislim, šta reći... :lol:
Sad skorije mi priča drugarica, koja radi u parfimeriji na baš prometnom mestu, upao joj lik u sred bela dana, prišao joj i strgao joj lančić sa vrata. I naravno pobegao i nikom ništa... :confused:

Takvih priča ima koliko hoćeš, i više me ništa ne iznenadjuje, može da se desi bukvalno svakom. Treba da otvoriš četvoro očiju i da si jako obazriv i strogo vodiš računa, da bi smanjio šansu da ti se tako nešto desi. :aha:
to mi nije jasno kako nikom nista bar u prodavnici ima kamera

cula sam da je masovno pocela pljacka iskljucivo do 14.999 dinara...jer policija reaguje tek od 15.
kazu,upadaju,uglavnom kod privatnika,.ladno uzmu 14 hilj i idu dalje.nikom nista.sto reko sir oliver-cena-prava sitnica

Pre par godina u nekom beogradskom busu... ustvari, ima i 6-7 godina od tada... Stoji čovek nekih 55+ godina, pored njega momak od 20 i kusur. Gradska vožnja, cimanje, letenje po busu i slično. Jeste u tom trenutku vozač malo oštrije zakočio, ali ne baš toliko oštro. Svejedno, momak se kao zaneo i naleteo na tog čoveka. Rukama na grudi, pa kao telom na njega, klasično, kao da je stvarno pošao da padne. Izvinio se, čovek prihvatio izvinjenje, sve ok, nikome ništa sumnjivo. Čim je bus stao na sledećoj stanici, momak je izašao. Prošlo par minuta, tek onaj čovek poče da galami, psuje, kuka - pa majku mu lopovsku, pa kako je uspeo, pa kako ništa nisam osetio, a namerno nosim novčanik u džepu od košulje, na grudima...
Ispostavilo se da ga je odžepario, tj. izvukao mu novčanik iz džepa na grudima, baš u tih 2 ili 3 sekunde, kada je kaobajagi naleteo, tj. pao na njega. I stvarno niko ništa nije primetio. Ni meni nije jasno kako je uspeo da ga izvuče i smota u svoj džep, ili već gde, a da se to ne vidi. Nije muški novčanik baš mali kao šibica, ali eto, lopov svoj posao zna. I dobro ga radi.

to mi nije jasno kako nikom nista bar u prodavnici ima kamera
Ima, ali je tip imao na glavi kačket i naočare za sunce, a i kamera ga nije baš dobro uhvatila. :( Videla mu je ona facu i bilo je svedoka na ulici kada je bežao, ali policija se valjda ne bakće mnogo sa sitnim lopovima, samo su napravili zapisnik i to je to.
A ovo što opjo kaže sam i ja čula, policija reaguje tek kada je vrednost preko 15.000 din.

Back