sitna zadovoljstva

pa ako se neshto mozhe retji za mene to je da sam koncizan chovek.....ih shta se meni sve izdeshavalo u proteklih 24h....piiiiiiiiii....mogo bi do sutra da pishem....al....bio ispratjaj ja se napio pa bio s drugovima i svashta smo radili i evo sad sam za kompom pa na spavanje....konciznost in tha house

AntunTun:
ok svi smo masu puta chuli da zhivot chine sitne stvari...da primetish neshto shto je promaklo drugima...ili da prepoznash neq sitnicu koja je tako jedinstvena i dobra da je prava sretja shto si zhiv kako bi to mogao osetiti...pa kao u ljubavi sitni znaci pazhnje...i sve tako o nekim sitnim stvarima...ja se neshto i neslazhem s tim u potpunosti...meni trebaju velike stvari...bigger pictures...ja hotju da odem u siriju i da se tamo oduzhevim nekoj sitnici...ja hotju da me neshto ponese do oblaka pa da s te visine vidim te sitnice...recimo da sedish kod qtje danima...mesecima...i da spoznajesh sve te fine i istanchane trenutke u zhivotu...da nauchish da uzhivash u qvanju kafe...u svakom zalogaju obroka...itd...to je sve glupost...zhivot ne chine male stvari...zhivot chine ogromne stvari...male stvari su trenutak koji prodje dok pucnesh prstima...velike stvari ostaju dok ne izdahnesh...shta vi mislite o sitnim zadovoljstvima...malim znacima paznje..."sitnicama koje zhivot znache"?
Pa, znash... smatram da zivot chine velike stvari ispunjene neponovljivim malima... ''sitnice koje zivot znache'' ne bi bile to shto jesu da nema ovih drugih... i obrnuto.

Mislim mozesh ti u svom zivotu imati koliko hocesh nezaboravnih divnih detalja, trenutaka... kakva je korist od toga ako nemash ono sushtinsko? Sad sve zavisi shta ko smatra velikim stvarima... chesto ostanem zatechena kada vidim koliko je nekima malo potrebno da bi bili srecni. Meni, na primer, treba mnogo, zaista mnogo.

Mada... mozda ipak te sitnice vishe zavise od vecih stvari... bigger pictures, kako si ih nazvao, njima nije neophodno postojanje ovih drugih... eto kada si vec spomenuo ljubav... pa samu ljubav su uljepshale male stvari koje se ne zaboravljaju... ali one ne bi znachile nishta da nisu sadrzane u toj jednoj velikoj - ljubavi.

Uh, kako sklepah ovo... uzas.

Mhm.
Nije još ni devet, a ja već imam pred sobom vrelu kafu,
kroasan sa karamel filom, i ultrasvež jafa keks.

Life is a bliss.

ga051224.gif

AntunTun:
ok svi smo masu puta chuli da zhivot chine sitne stvari...da primetish neshto shto je promaklo drugima...ili da prepoznash neq sitnicu koja je tako jedinstvena i dobra da je prava sretja shto si zhiv kako bi to mogao osetiti...pa kao u ljubavi sitni znaci pazhnje...i sve tako o nekim sitnim stvarima...ja se neshto i neslazhem s tim u potpunosti...meni trebaju velike stvari...bigger pictures...ja hotju da odem u siriju i da se tamo oduzhevim nekoj sitnici...ja hotju da me neshto ponese do oblaka pa da s te visine vidim te sitnice...recimo da sedish kod qtje danima...mesecima...i da spoznajesh sve te fine i istanchane trenutke u zhivotu...da nauchish da uzhivash u qvanju kafe...u svakom zalogaju obroka...itd...to je sve glupost...zhivot ne chine male stvari...zhivot chine ogromne stvari...male stvari su trenutak koji prodje dok pucnesh prstima...velike stvari ostaju dok ne izdahnesh...shta vi mislite o sitnim zadovoljstvima...malim znacima paznje..."sitnicama koje zhivot znache"?

Sitna zadovoljstva.....hmmm.....
Mene ispunjavaju velike stvari....makar one bile retke.....jer traju stvari koje imaju trajni znacaj...a one prolazne sitne su ....tu da nam ispune prazninu.....samo....nista vise....
Treba stremiti ka uzvisenim ciljevima....i onda sve ostalo poprima tu dimenziju uzvisenosti....
Treba stremiti ka vecnosti da bi onda sve sto sada radimo imalo smisla.....................................................................................................................................................:cool:

da sam ona stara amfibija rekla bih ti idi na onu temu na ljis gde se pricao tim m alim stvarima.ali posto nisam jer sam sad produohvljena jer sam nesto citala na kultnim stvarima...da ne spominjem opet onu teglu.a bogami ni onu cashu i dzigericu.(9eto,,opet..djavo je to ,,,djav)...

Back