Sistem 5.1 a da nekako koristim i mikrofon ako je moguce

• Začetnik teme Začetnik teme sasa6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zemljak, ne razumem bas sta zelis, ako zelis da se "cujes" preko tog mikrofona, jednostavno ustekas mikrofon, ustekas 5.1, i onda odes u kontrol panel, sound and audio, i probas da nadjes mikrofon, trebalo bi da je na mute. I discekiras to, i cujes se. Ja sam to pre uspevao, ali sam zaboravio tacno kako ide, posto dugo nisam koristio PC, vec laptop.
Sorry ako nije bilo useful.

Koju karticu koristis, dal integrusu ili neku PCI i koliko ulaza/izlaza imas??

Integrisana, ima 3 komada...

Zemljak, ne razumem bas sta zelis, ako zelis da se "cujes" preko tog mikrofona, jednostavno ustekas mikrofon, ustekas 5.1, i onda odes u kontrol panel, sound and audio, i probas da nadjes mikrofon, trebalo bi da je na mute. I discekiras to, i cujes se. Ja sam to pre uspevao, ali sam zaboravio tacno kako ide, posto dugo nisam koristio PC, vec laptop.
Sorry ako nije bilo useful.

Pa evo sta hocu, hocu da mi bude normalno prikljucen sistem 5.1 a da pri tome mogu da koristim i mikrofon, jer ja kada koristim mikrofon a prikljucen je sistem 5.1 nemogu da pricam na mikrofon, a cim podesavanja u sound manageru vratim na 2.1 sisteme, mikrofon proradi, ali onda mi se cuju samo 2 zvucnika od 5.1 sistema...

Integrisana, ima 3 komada...

Pa evo sta hocu, hocu da mi bude normalno prikljucen sistem 5.1 a da pri tome mogu da koristim i mikrofon, jer ja kada koristim mikrofon a prikljucen je sistem 5.1 nemogu da pricam na mikrofon, a cim podesavanja u sound manageru vratim na 2.1 sisteme, mikrofon proradi, ali onda mi se cuju samo 2 zvucnika od 5.1 sistema...

На обичној интегралној звучној картици са 3 прикључка НЕ можеш користити и 5.1 систем и микрофон, јер кад прикључиш 5.1 систем сва та 3 прикључка у ТОМ случају представљају аудио ИЗЛАЗЕ, а теби је за микрофон потребан аудио УЛАЗ, тако да од тога нема ништа. Сам кажеш да кад подесиш 2.1 систем, микрофон нормално ради јер се његов прикључак тада не користи као излаз.

Једино решење је куповина звучне картице за рецимо 7.1 систем, на којој ћеш онда моћи да прикључиш 5.1 систем нормално, а да ти остане слободан улаз и за микрофон.

Da, jako tesko sa samo 3 prikljucka. Ja recimo na mojoj integrusi imam 6 komada, po 3 jedni iznad drugih, i mogu to da uradim bas o cemu ti pricas, al ljudi su ti vec odgovorili tako da se ne ponavljam sad i ja. Resenje: ako ti nije bitan neki kvalitetan zvuk odi u radnju i kupi neku najeftiniju 5.1 karticu i onda ces moci da koristis i integrusu za sluske i mic( tako sto ces da je aktiviras u programima u kojim je koristis, recimo skype, a ova druga ce ti biti defaulte za sav zvuk..) a karticu novu za 5.1 zvucnike, eto to ti je po meni jedina solucija i resenje, pozz.

Back