Sirotinja,auta,policija,saobracaj,putevi

turcin

Ističe se
Poruka
2.287
Mozda i nisam potrefio mesto za temu,ali,ako nisam nek moderatori premeste.

Iniciran danasanjim dogadjanjima,mislim da nije lose da u eri tehnologije ljudi razmene informacije o mestu u saobracajau kako u glavnom gradu tako i u ostalim gradovima o pozicijama saobracajne policije i vrsti kontrole koju obavlja,radarima i slicno,dakle ko sto uvod kaze,krenuo kod majstora s kolima pre par dana dotero auto sa AMSS kamionom,skoro odvalio zadnji trap na rupui,ok 100 evra ruke i 3920 din slep posto je nocna tarifa,i sad krenem da sredim kocnicu rucnu jel,vidim da mi ne hvata,kad op,zaustavlja saobracajna i salje na vanredni tehnicki,na 2 kilometra od majstora,naravno zadnja ili pomocna kocnica ne hvata i ne prodjjem,kazem posle policajcu,brate al si mi napravio posao.......

Dakle u visnjickoj ulici na ulazu u GSP garazu,na razmaku izmedju travnatih ostrva i sutra dezura ekipa saobracajne policije i salje na vanredni tehnicki u auto centar Tadic u Visnjickoj ulici,na zapisniku pise 1800 dinara da ste platili a u stvarnosti placate 750 dinara,za sada koliko se moze pomoci da se izbegne nepravda prema siromasnijem delu vozacke populacije,jer koliko vidim jake masine i ne zaustavljaju samo jadne smrtnike.

Kad ti vec nije radila kocnica trebao si da dovedes majstora (ako imas uslove za istog tipa garaza i kanal) ili da te neko od prijatelja ili komsija slepa do istog.
Sto se tice plavih "andjela" za njih Crvena Zastava, Lada i sve starije od 10 god predstavlja pokretne pare koje im trebaju za nezasluzenu platu. Do sada nisam video da su zaustavili nesto sa zvucnijim imenom od automobila (ako nije stariji od njih) vec se redovno hvataju za sirotinju.
Inace znam da staju u Malci (selo kod Nisa na putu prema Zajecaru i dalje prema severu) i kod logora Crveni krst (takodje u Nisu). Ima ih i kroz Knjazevacku ulicu na 2-3 mesta pa oprez i na njih i na pesake.
Ovo su istima omiljena mesta i tu su redovno u prvoj smeni a ponekad i duze.

Ja sam za to da se taj famozni zakon o saobracaju u potpunosti sprovodi ali neka bude isti za sve.Kod mene u gradu par ljudi vozi kola bez tablica ili ikakvih oznaka po mesec-dva.Niko ne sme ni da ih zaustavi a kamoli pita "gde su ti tablice".Naravno,ta kola vrede malo bogatstvo.A kada vide neki stariji auto u stanju su da te jasu po pola sata ne bi li nasli nesto da ti napisu.

Bitno da niko ne zaustavlja cigane na onim improvizovanim vozilima tipa bicikla sa motorom traktora.
O tome "dal su prošli tehnički" nema potrebe ni pisati. Oni osim što ugrožavaju sebe ugrožavaju i druge. Prošle godine desio se slučaj kad je cigi sa improvizovanog trotočkaša nešto pre sajma u Vojvode Mišića otpao točak i otkotrljao se u desnu traku. A onse prevrnuo u srednjoj. Šteta pa nije bila velika gužva inače ne znam šta bi bilo. Ajd što bi stradao on i njegova kršina ali koliko ljudi i kola bi još stradalo zbog njega i njegove kršine?

Jel ima vozačku? Jel ima saobraćajnu? Jel registrovan? Jel prošo tehnički? Jel ima rezervne gume? Jel ima........ I Kako oni mogu?

Poslednja izmena:

Back