SIRIJSKI PILOT SA AVIONOM MIG-21 PREBEGAO U JORDAN

falconcrest

Primećen član
Poruka
810
Izvor: Tanjug

Aman -- Pilot sirijskog borbenog aviona MiG 21, koji je danas sleteo u Jordan, zatražio je od vlasti te zemlje politički azil odmah po sletanju.

"Avion je sleteo u vazduhoplovnu bazu Kralj Husein na severu Jordana, u blizini granice sa Sirijom", rekao je neimenovani izvor jordanske službe bezbednosti.

Jordanski ministar za informisanje Samih al-Majtah izjavio je da je pilot odmah po sletanju zatražio politički azil, javio je Rojters.

"Zatražio je politički azil u Jordanu. U ovom trenutku ga ispituju", naveo je Majtah.

Sirijska državna televizija je javila da je u pitanju pukovnik Hasan Merhi al-Hamada, navodeći da su se komunikacije sa avionom izgubile dok je letelica bila na trenažnoj misiji u blizini granice sa Jordanom.

Reč je o prvom prebegu pilota sirijske vojske od početka nemira u toj zemlji pre 15 meseci.

Uvek su me nervirali ovakvi smradovi od pilota. Ovo me podseca na prebeg bivseg pilota JNA Rudolfa Peresina kada je sa jugoslovenskim Migom 21 tokom zadatka izvidjanja terena na podrucju Slovenije izasao iz vazdusnog prostora tadasnje SFRJ i avion prizemljio u austrijski grad Klagenfurt ,gde je taj avion i dan danas izlozen kao muzejski eksponat.

To je drugi visi oficir koji je prebegao .... al za razliku od Iraka - gde su amerikanci tonama zlata potkupili citav Generalstab , i Libije gde je prakticno ratovala Hamisova brigada ( 9 meseci sama protiv NATO ) , u Siriji amerikanci nisu uspeli da potkupe vojnu elitu .. zasad ...

Nazalost,ne verujem da nece uspeti da je potkupe. Svakako da je to necastan potez nedostojan jednog oficira. Pomenuo sam da hrvati i dan danas slave tog dezertera Peresina koji je svoj kraj docekao od rafala srpske pvo za vreme akcije Bljesak.

Izvor: Tanjug

Aman -- Pilot sirijskog borbenog aviona MiG 21, koji je danas sleteo u Jordan, zatražio je od vlasti te zemlje politički azil odmah po sletanju.

"Avion je sleteo u vazduhoplovnu bazu Kralj Husein na severu Jordana, u blizini granice sa Sirijom", rekao je neimenovani izvor jordanske službe bezbednosti.

Jordanski ministar za informisanje Samih al-Majtah izjavio je da je pilot odmah po sletanju zatražio politički azil, javio je Rojters.

"Zatražio je politički azil u Jordanu. U ovom trenutku ga ispituju", naveo je Majtah.

Sirijska državna televizija je javila da je u pitanju pukovnik Hasan Merhi al-Hamada, navodeći da su se komunikacije sa avionom izgubile dok je letelica bila na trenažnoj misiji u blizini granice sa Jordanom.

Reč je o prvom prebegu pilota sirijske vojske od početka nemira u toj zemlji pre 15 meseci.

Uvek su me nervirali ovakvi smradovi od pilota. Ovo me podseca na prebeg bivseg pilota JNA Rudolfa Peresina kada je sa jugoslovenskim Migom 21 tokom zadatka izvidjanja terena na podrucju Slovenije izasao iz vazdusnog prostora tadasnje SFRJ i avion prizemljio u austrijski grad Klagenfurt ,gde je taj avion i dan danas izlozen kao muzejski eksponat.
Pa to je sasvim normalno kad u ono vreme dozvoliš Rudolfu da vozi avion !!! A šta je trebalo da radi ?? Možda da bombarduje Zagreb ??
Boro Boro, nije on nikakav smrad, smrad je onaj ko mu je dozvolio da poleti jer nije bilo teško proceniti da će Rudolf tako postupiti kad mu se ukaže prilika.
Pa ja ovako nepismen u ono vreme bih ga samo vezao lisicama a ne dao avion u šake, i budite srećni što usput nije nekog ubio, i hvala Rudiju što je otišao ne napravivši kakvo veće sraye...

maketa-avion-mig-31-foxhound-slika-12158424.jpg

Ruski avioni pored ostalih karakteristika, poznati su po tome što služe da pametni i obrazovani pobegnu iz lude zemlje
Još uvek je živo sećanje na ruskog pilota koji je pomoću aviona MIG-31 pobeg'o za Ameriku

Nazalost,ne verujem da nece uspeti da je potkupe. Svakako da je to necastan potez nedostojan jednog oficira. Pomenuo sam da hrvati i dan danas slave tog dezertera Peresina koji je svoj kraj docekao od rafala srpske pvo za vreme akcije Bljesak.

A šta bi oni kad drugih "heroja" ni nemaju, slave to što imaju.
I neka su ga s*****li, ko mu yebe mamu dezertersku...

Pa to je sasvim normalno kad u ono vreme dozvoliš Rudolfu da vozi avion !!! A šta je trebalo da radi ?? Možda da bombarduje Zagreb ??
Boro Boro, nije on nikakav smrad, smrad je onaj ko mu je dozvolio da poleti jer nije bilo teško proceniti da će Rudolf tako postupiti kad mu se ukaže prilika.
Pa ja ovako nepismen u ono vreme bih ga samo vezao lisicama a ne dao avion u šake, i budite srećni što usput nije nekog ubio, i hvala Rudiju što je otišao ne napravivši kakvo veće sraye...

Pa nisam ja pisao o Perisinu - vec o nacinu na koji su amerikanci delovali u Iraku , Avganistanu , Libiji ... Srbiji - pogotovo posle 99 ...

Oko Perisina si u pravu - to je propust Vojne komande i vojne obavestajne sluzbe ... ali Rusi , koji do detalja izucavaju ratove koje vode amerika i NATO se bukvalno dive kako su nasi oficiri 99 odbijali slicne ponude amerikanaca sto je bilo presudno da NATO ni na kraj pameti ne padne da krenu kopnenom agersijom - za razliku od Iraka gde su njihove trupe prolazile ka Bagdadu kao kroz svoju zemlju .. ili kao kad je garnizon u Tripoliju propustio desant i upad u libijski glavni grad ... Zato sada Lazarevic , Ojdanic i Pavkovic came u Hagu - a neki iz DB se izvlace ...

Za potkupljivanje oficira i poiticara u Iraku dolari i zlato su se iz ,, Herkulesa ,, istovarivali viljuskarima - oko 340 tona zlata i dolara je tamo istovaraneo za potkupljivanje iracke vojne i politicke elite iraka ...

Poslednja izmena:
Како људи широм света не увиђају ДА СЕ ИСТОВЕТАН СЦЕНАРИО ОДИГРАВА ВЕЋ НЕ ЗНАМ ПО КОЈИ ПУТ ???

Ljudi se nisu menjali još od Aristotela...

ako nеmaš CV od Aristotela u svojoj bazi znanja, zvanja i sra... da ti ispišem

ime:Aristotel
mesto rodjenja: Sagira
zemlja: Grčka
jezik: maternji
nacionanost - Srbin

dosadašnja angažovanja: napustio selo, studirao 20 godina

Kažu da je bio pametan ali je Platonov faks studirao od 18-te do 37-te
Inatio se sa idealističkim profesorom pa ga ovaj obarao iz godine u godinu, naime Aristotel je išao po zakonima prirode

Svakako da su mnogo veci krivci njegove staresine koje su to dozvolile. To je bila akcija osmatranja povlacenja vojske iz Slovenije,Peresin je to dugo spremao,napravio zaokret od Kopra i preko Alpa usao u austrijski vazdusni prostor.

To je drugi visi oficir koji je prebegao .... al za razliku od Iraka - gde su amerikanci tonama zlata potkupili citav Generalstab , i Libije gde je prakticno ratovala Hamisova brigada ( 9 meseci sama protiv NATO ) , u Siriji amerikanci nisu uspeli da potkupe vojnu elitu .. zasad ...

Iz Iraqa je jedan izrod za vrijeme sestodnevnog rata bio pobjegao u Izrael sa najjacim avionom kojeg su imali Arapi u to vrijeme(Mig-21).
Sto je pomoglo Izraelu u tom ratu :think:

Ljudi se nisu menjali još od Aristotela...

ako nеmaš CV od Aristotela u svojoj bazi znanja, zvanja i sra... da ti ispišem

ime:Aristotel
mesto rodjenja: Sagira
zemlja: Grčka
jezik: maternji
nacionanost - Srbin

dosadašnja angažovanja: napustio selo, studirao 20 godina

Kažu da je bio pametan ali je Platonov faks studirao od 18-te do 37-te
Inatio se sa idealističkim profesorom pa ga ovaj obarao iz godine u godinu, naime Aristotel je išao po zakonima prirode

:lol:...... лепо ја кажем да си помешао таблетице.......

Back