Siptarske pretenzije na Toplicu, Jablanicu i Nis

Korisnik2

Obećava
Poruka
69
U zadnje vreme se ova tema polako otvara na mala vrat- od izjave Haradinaja
Profesor Srdja Trifkovic cesto u emisijama kaze da ce Siptari zahtevani od Srbije, nakon obostranog priznanja, Presevo, Bujanovac, Medvedju pa onda ce i ove oblasti doci na red, naime right of return- pravo povratka potmcima Siptara koji su 1878 "proterani",

Poslednja izmena od moderatora:
Kakve su šanse da Albanac iz Prištine doseli u Prokuplje ili Niš otvori neku radnju,priča slobodno na ulici albanski jezik. Njegova djeca da idu u školu sa srpskom djecom.Da li bi bilo negodovanje ili bi bili dobro prihvaćeni kao da se radi o Srbima?

Ne znam za južnu Srbiju, ali u Vojvodini toga ima i nikakvih problema nemaju.

- - - - - - - - - -

Što se tiče Albanaca, jesu proterani nakon oslobođenja od Turaka, zajedno sa islamizovanim Srbima kao turskim kolaborantima.

У Медвеђи има 7% Албанаца, ко је ову општину угурао у исту причу са општином Прешево која има преко 90% Албанаца? Где је и зашто одлучено да се оснује координационо тело за општине Прешево, Медвеђа и Бујановац, у исто време кад су Албанци основали ОВ за исте те 3 општине, ОВПМБ.

Како се десило да после 05. октобра нове власти државе пристану на прекрајање бирачких спискова у Бујановцу чиме је Албанцима дата већина у тој општини, а ми смо добили у Београду нову звезду кошарке, ФМП Железник.

Погађате, сви дилови се завршавају у Београду, ту заврше и паре, а онда ће наравно на крају бити оптужени они људи који се селе одоздо јер не желе да живе у новој албанској творевини која се опет гради из града будућности југоисточне Европе.

Ne zanima me politika.

U Kursumliji je albanac 2016.kupio pekaru;imate u novinama tekst o tome.Arnaut je i vlasnik pekare na istoku Srbije.
To treba zabraniti i skloniti ih od domaceg stanovnistva.

Sto se tice Toplice nemojte da vas lazu.Od arnauta je kupljeno.Srbi su to platili.
Cula sam da arnauti propagiraju lazi o tome da su "prognani" odatle.Ne,nisu,placeno im je i kupljeno.Postoje tapije jos iz tog vremena kazu ljudi koji zive dole.
Nemojte da vas lazu,ne dajte menjanje istorije Srbije.

Ne zanima me politika.

U Kursumliji je albanac 2016.kupio pekaru;imate u novinama tekst o tome.Arnaut je i vlasnik pekare na istoku Srbije.

Sto se tice Toplice nemojte da vas lazu.Od arnauta je kupljeno.Srbi su to platili.
Cula sam da arnauti propagiraju lazi o tome da su "prognani" odatle.Ne,nisu,placeno im je i kupljeno.Postoje tapije jos iz tog vremena kazu ljudi koji zive dole.

Срби неће да држе пекаре, они би на државна јасла, а ако неко хоће да ради, не сме му се то забранити па макар био и Албанац.

U Istocnom Sarajevu Albanac otvorio pekaru.Drzao dvije godine i dobro radio.Pojavi se notifikacija na FB bojkotujmo pekaru Kula,previse margarina stavljaju to je stetno :mrgreen:
Poslije toga 6 mjeseci lik je zatvori.Nema dovoljno posla nema pazara.U sred Istocnog Sarajeva na drugoj lokaciji otvorio pekaru Kajdomcaj.Jeftino ,a ne ukusno.Nisu nam se svidjeli.Niko je nije razbio i opljackao ali nije imao prometa.Ne mora da znaci ako je jeftino da ce dobro da ide.Vecina nas vise voli da plati skuplje a da zna sta je pojeo.U Bratuncu pekara Magistrala uspjesno odolijeva konkurenciji,ali dokle ce da radi vidjecemo.

Ne zanima me politika.

Tačno tako..isto važi i za Pustu Reku..imam i ja tapiju koja to potvrdjuje..postoji doduše jedna porodica u selu koji nisu hteli da plate pa su šiptari prešli granicu preko noći i pobili većinu te familije..ostali svi imaju tapije

Kakve su šanse da Albanac iz Prištine doseli u Prokuplje ili Niš otvori neku radnju,priča slobodno na ulici albanski jezik. Njegova djeca da idu u školu sa srpskom djecom.Da li bi bilo negodovanje ili bi bili dobro prihvaćeni kao da se radi o Srbima?

Velike, eto kolike.Nedavno pročitah da je Veliki Trnavac gde sad ima navodno oko 10 000 Šiptara do 60 tih bio srpsko selo.

Morao bih sve učesnike ovog podforuma da obavestim da su to idiotizmi, kojim se najčešće služe naše vlasti kako bi zaplašile i polarizovale stanovništvo.

Za vašu informaciju, Šiptari nisu napredovali ni demografski osvojili nijednu opštinu u centralnoj Srbiji u poslednjih 200 godina.
Uostalom, ko ne veruje neka pročita dela Bore Stankovića, gde potanko opisuje kraj od Vranja do granice sa Makedonijom.
Za one koji ne čitaju: u tom kraju su Šipci živeli i pre 150 godina.

Što se tiče Toplice, istina je da su u ratu 1878 Šiptari proterani sa područja Toplice i nije im dozvoljeno da se vrate.
Takođe je istina da su svi dobili kompenzaciju.
Potom su na ovo područje naseljeni kolonisti iz raznih krajeva, a najviše iz Crne Gore i Hercegovine.

Za one koji veruju u ovakve pretnje mogu samo da kažem da su glupi.

Velike, eto kolike.Nedavno pročitah da je Veliki Trnavac gde sad ima navodno oko 10 000 Šiptara do 60 tih bio srpsko selo.

Veliki Trnovac trenutno ima oko 6500 stanovnika.
Nije istina da je Veliki Trnovac bio srpsko selo 60-tih.
U ovom članku: https://www.makroekonomija.org/sela/veliki-trnovac-bujanovac/
Kažu da je 1912 prilikom oslobođenja selo već bilo muslimansko-Arbanaško.
Promena u etničkom sastavu se dogodila mnogo ranije.

I da, nema nikakve šanse da Šipac dođe u neko srpsko mesto sa ciljem promene etničke strukture.
Početkom 90-tih su proterani iz skoro svih mesta gde su držali poslastičarnice i pekare.
Ovi što su ostali ne čine ni 10% nekadašnjeg broja.
U Vrbasu u Vojvodini je recimo do '91 bilo 7 poslastičarnica sa šipratskim vlasnikom, već 1992 nije bilo nijednog, a tako je i danas.

Poslednja izmena:
А Шиптари на својим форумима сад отаврају тему о српским претензијама на Шиптарију и постављају ону карту са суседне теме што ју је направила она дебилка а у којој мењамо ободе Косова за излаз на море Шиптарско.

А Шиптари на својим форумима сад отаврају тему о српским претензијама на Шиптарију и постављају ону карту са суседне теме што ју је направила она дебилка а у којој мењамо ободе Косова за излаз на море Шиптарско.

Јбг, ми смо већ били тамо

Back